Malmö nära ny skalp

Redhawks har verkligen skakat elitserielagen. Faktum är att det bara är i Djurgårdsmatchen man varit dåliga

Igår knapp förlust mot Frölunda. Efter en usel start där första perioden slutade 3-1, kom Malmö tilbaka 3-2 efter andra och sedan satte Larrivee 3-3 poängen skulle inneburit en chans på slutspelet på Åhland fortfarande. Men slarvigt nog kunde Frölunda göra mål i numerärt underläge och drömmen blev förstörd. Senare gör dem 5-3 också. Men mycket possitivt fins att hämta.

Tar Frölunda 2 poäng eller fler i dag mot Färjestad, blir det Färjestad hemma i Arenan nästa Fredag och då blev det precis som jag ville Malmö mot ett till synes ganska mediokert Färjestad där Malmö kan ta revanch på 4-1 förlusten i premiären av Nordic Trophy. Så komigen Frölunda för vi vill se vårt Babyhawks så ofta vi kan.

+ Christian Larrivee en succékanadensare
+ upphämtningen efter 2-0 trodde man att det skulle rinna iväg efter 3-1 släktes hoppet igen men detta är inget vanligt lag.
+ Robin Alvarez första mål. En spelare jag tror mycket på kommande sässong
+ Carl Söderberg gör sin bästa match
+ Markus Svensson efter en sådan tung start trodde man att allt skulle ramla in men han visar återigen att han släpper inte in vad som hälst det måste vara bra skott som går in bakom han

- Starten, återigen kommer man i underläge 2-0 det tar kraft som antagligen orsakade 2 mål på slutet

Har i övrigt inte så mycket mer på minussidan. Nu hoppas vi på Frölunda så vi får se vårt lag nästa Fredag i Malmö Arena då förhooningsvis över 3000 kan leta sig dit.

Babyhawks drar vidare

Efter en Vansinig prestation mot HV 71 i går med 2-1 seger som lika gärna kunde varit 5-1, ligger nu Malmö från allsvenskan på den 4:e och sista platsen som innebär slutspel på Åhland.

Men tro det eller ej jag ser hellre att Malmö blir 5:a och får en placeringsmatch hemma.

1. Man drygar ut kassan
2. Man slipper resa
3. fan får en match istället för två

Markus Svensson svarade på Hurmes fina insats mot Linköping och svaret blev bestämt, "Han tänker bjuda upp till kamp". För att även om Svensson fick en lättare match än vad Hurme fick mot Djurgården, gör han 3-4 riktigt kvalifiserade rädningar inte minst på 2 mot 1 läget där han med sin vighet får ut ena ´benet precis som Svensson alltid gjorde förra sässongen, i morron står han igen och kollaplsar han inte tottalt och håller sig mellan 3-5 mål insläppta så har han stadigt grepp om förstemålvaktsspaden och hör här

månadslön Svensson 25-30 000
Månadslön Hurme änsålänge 150 000
120 000 kr skilnad aldelles för stort!

Vad slutar då matchen. Ja Svensson behöver nog göra en match likt den mot Leksand i sista fjolårsmatchen för att Malmö ska ta poäng men efterssom jag vill ha Linköping eller Färjestad hemma kan det kvitta så jag säger Frölunda Malmö 5-2

Inför Djurgården- Malmö

Malmö tog två poäng i Nordic trophy i går, kan det bli fler i dag?

Värmningen arrangerades i Linköping nu ska man upp till Sollentuna för match mot Djurgården en match där poäng med stor sanolikhet ger en sista placeringsmatch hemma och där vinst mycket väl kan ge en plats i slutspelet på Åhland.

Hurme i Mål igen lite synd om Svensson att få två matcher nästa vecka där HV o Frölunda väntar  till synes ganska hoplösa matcher för Malmö. Hurme fick stå mot ett decimerat Linköping jag hade tyckt att det skulle vara schyst mot Svensson att få stå mot Djurgården som inte är så bra som de lagen som väntar nästa vecka. Återstår att se om Svensson kan svara på Hurmes fina spel i dag. En hel del ändringar i 5 orna lär det bli sen starten mot Linköping. Hurme e på väg att erövra förstaspaden från Svensson. Det är hel klart så.

I dag vill jag se att Söderberg, Alvarez, Staal, Green höjer sig för dessa behövs det är ni som ska stå för poäng och Mål.

kl 19:00 kör vi igen Vi älskar Malmö!!!!

Redhawks vände

Malmö Redhawks fick revanch. Efter en bra insats mot Färjesta, fick man en välförtjänt straffseger mot Linköping. Linköping hade 2-0 efter andra perioden men sedan pressenterade sig en Kanadensare vid namn Christian Laarrivee Damgaard gjorde först 2-1 i powerplay sedan sköt Larrivee 2-2 och spelade fram Sacha Treille till öppet mål men inget 2-3 mål där. Men Samme Larrivee satte sedan den avgörande straffen till 2-3 för Malmö. Stark Vändning!

+ Försvarsspelet blir allt bättre och Bättre mindre och mindre mål släps in
+ Jani Hurme e verkligen på väg tilbaka, kan Svensson svara?
+ Christian Larrivee verkar hur grymm som hälst men har Malmö råd med han?

- 2 mål på 30 skott efter odinarie tid kanske lite i underkant
- övriga stjärnor Staal, Söderberg, Alvarez, Green, Hardt har lite svårt att övertyga (Kommer säkert)

Djurgården i Morgon, kan sluta hur som hälst men poäng där och vi en mycket nära 5e platsen som innebär placeringsmatch hemma. Vinst och vi är mycket nära slutspel på Åhland den som lever för se.


Redhawks möter Linköping

Nordic Trphy går vidare efter en bra kämpainsats som ändå ledde till förlust mot Färjestad hemma i Arenan, möter man två lag på två dagar Linköping i dag och Djurgården i morgon.

Markus Svenssin sjuk det innebär att Jani Hurme får stå igen, kanske inte dumt med tanke på hur matchotränad han är.

Tycker också det är tid att vaska om lite i försvaret, 10 mål på två matcher är lite mycket.

Såhär skulle jag ställt upp backparen

Kessä-Eriksson
Damgaard-Blomkvist
Casselståhl-Hersley
Weihager-Arell

Tips: Att vi skulle slå Linköping i dag tror jag inte på, LHC har dock inte imponerat i sina matcher så kryss kan det kanske bli men jag tippar 4-2 till Linköping.

Ishockeyn är i gång

Malmös första match i Nordic Trophy slutade med förlust 1-4 mot Färjestad. Inte så mycket att säga om Färjestad är ett topplag i Elitserien Malmö spelar i Allsvenskan. Malmö är inte i närheten av spelare som Mattsson, Blindenbacher, Laatikainen Ari Valin osv.

Men Malmö gör faktiskt en riktigt bra match, och nog borde man haft 2-2 i andra för det saknades inte chanser. Det e starten med 0-2 som gjorde att Malmö aldrig kom riktigt nära Hurmes missbedömning blev ganska matchavgörande för sedan står Malmö upp bra och sista 10 av första och första 15 av andra är Malmö klart med i Matchen.

+ Kämparinsatsen och det fysiska spelet
+ Jan Urbas producerar enormt
+ Farten
+ spelet i Boxplay

- Organisationen i försvaret 5 mot 5 onödiga mål som går på egna ben
- För få avslut
- Effektiviteten
- Lukas Sandström spela hockey o åk inte bara runt o retas för att de ska så va

Nästa Linköping i Morrgon tror jag också slutar med förlust det enda lagen vi egentligen ska ha en möjlighet mot är Djurgården annars ska det vara stor skilnad och 1-4 mot FBK är inget att skämmas över! Men fan vad härlit det är att vara igång.

Hockeysässongen igång

Hockeysässongen är igång och på Tisdag är det Malmö Redhawks-Färjestad i Arenan. Men en sak man kan ställa sig frågande till är ju faktiskt varför man inte annonserar. Det är mängder med biljetter kvar tom på de mittersta sektionerna. Det är stort hockeyintresse i stan men en varm Augustidag tänker inte gemene man på ishock i första hand hade man däremot fått reda på var och när matchen går ja då tror jag vi hade kommit upp i en 5000 åskaådare iaf.

Nå väl helt underbart att det är igång nu kör vi Babyhawks är igång igen och jag tror inte vi kommer bli besvikna

RSS 2.0