Svensson stoppade AIK

Det var en ruggigt viktig match på Hovet i dag en riktig sexpoängsmatch och Malmö Redhawks tog chansen att haka på i toppen. 4-2 seger och en riktigt bra insats av alla inblandade. Men den stora skilnaden mellan AIK och Malmö i dag, var målvakterna Heino Lindberg hade inte sin bästa dag samtidigt som Markus Svensson tog fram handen "Talk to the hand". Hit kommer ni, men inte längre.

han stoppade samtliga 12 puckar i andra perioden. Hade efter två perioder släpt 1 skott förbi sig av 29 och det gav trygghet och chans för laget att ta tre viktiga poäng, denna gången tog man den 1-2 efter två perioder och sedan lossnade målskyttet äntligen i början av tredje perioden efter 5 minuter hade det blivit 1-4 en välkommen islossning och sedan stängde Svensson butiken, eller ja nästan iaf ett mål till blev det men 38 räddade skott av 40 95% räddningar. Han stoppade AIK och tog Malmö till en synnerligen blytung seger.

Men drygt halvägs in i 3:e perioden, höll nog hela Malmö andan, Svensson blir liggande efter att ha blivit pååkt och huvudet klämdes mellan stolpe och spelare. Men vi kunde andas ut Svensson var fit for fight efter några sekunder fyyyy fan att få han skadad jag tappade nästan luften där.

+++ Markus Svensson. Supperlativen räcker inte till han är fantastisk och hur han gång på gång gör bra insatser jag har aldrig sett han dålig. Det är ruskigt imponerande

++ Målskyttet. Ojjjj äntligen lossnade det efter ha haft måltorka så länge svinviktigt.

+ Tre poäng hem till Malmö och upp på en 5 plats med endast 2 poäng till tredje SKÖNT!!!

--- Dommarnivån. Den är skrämmande och kunde sänkt Malmö denna dag
-- AIKs uppträdande. Man bentacklade körde över Svensson slashade Svensson och dommaren kollar bara på var faktiskt nära att skada vår målvakt när man körde över han och huvudet klämdes mellan spelare och stolpe. Helt klart att man försökte få han ur ballans och kanske tilockmed skada honnom men sorry det är lugna Svensson ni går på inte hetsiga Hurme.