Proppaganda när Malmö vann

Malmö-Redhawks-Bofors, man trodde på en jämn match en grisig och målsnål match. Första perioden stämde till viss del men Malmö gick ut direkt och visade att man skulle bettala ett högt pris för att vinna. Men man missade chans på chans och istället Malmö först en 2 minnutare för interfieranse och sen Anton Blomqvist 5+20 min game för en tripping utanför spel. 3 mot 5 i nästen 2 min + 4 mot 5 i över 4 minnuter, men Bofors kunde inte få hål på ett fantastiskt försvar och en Markus Svensson som kunde rädda när det behövdes som mest.

Stärkta av dett kommer man ut i 2:a perioden, för en överkörning i sällan skådat slag. 4 mål på mindre än 10 minnuter. i tur och ordning. Donnald MacLean, Patrik Hersley, Robin Weihager, Morten Green. Men det var nära ruggigt nära 5-0 också. 5270 var i extas och Malmö spelade som itrans, Bofors gick på knäna man blev nertacklade och effektiviteten förnedrade värmläningarna tottalt.

I tredje gälde det att spela hem matchen men Malmö fortsatte trycka på i början och i nummerärt underläge kontrar Söderberg och serverar Hardt som störtade mot kassen och la in 5-0 bakom nyinkomne Mitchell i målet. Den stora frågan nu, kunde Svensson äntligen få hålla 0:an igen efter fantastiskt målvaktspel hella sässongen hittils. Men då rett som det var, gör han årets första dundertavla och eliminerar det på egen hand. men 5-1 stod sig inte länge. Den tredje dansken Staal hade inte gjort mål som sina landsmänn, men han ville inte vara sämre han styrde in ett skott från Fredrik Eriksson till 6-1. efter detta kom även 7-1 trodde alla, men dommare Sjökvist blåste Malmö på konfekten och dömde bort det för ingen anledning alls. istället kunde Bofors snygga till siffrorna en aning och säg till att Svenssons rädningsprocent sjönk dramatiskt, till 6-2. 

en Svensson som återigen var bra i två perioder och är helt klart en av orsakerna till 3 poäng igen inte minst för att försvaret litar på honnom. Annars var det försvaret som lade grunden för 3 poäng. Jag tänker på en sådan spelare som Casselståhl som täcker skott, tacklar, slänger sig för att få ut pucken och även en bra speluppbyggare, perfekt länk till osäkra men målfarlige Weihager som backupplänk och i går fick Weihager göra mål fint för hans självförtroende, snart borde det vara Cassels tur.

+++++ Effektiviteten. Den var fantastisk i två perioder men den måste vara minst lika bra på Onsdag
++++ Daniel Casselståhl. Stor backgigant i en liten kropp
+++ Boxplay. Oj oj oj vad bra det blivit. Det måste man tränat enormt på nu ska bara powerplay lossna. 1 mål i går. behövs bättre procent frammöver.
++ Danskarna. Alla danskarna producerar
+ Donnald MacLean, startat segt men har kommit mer och mer och de som tvivlat på kedjan Alvarez-Ohlsson-MacLean kan sluta. de är lika bra som under babyhawks.

--- Publiksiffran 5270 är för lite, dessa gjorde dock så gott de kunde och de blev helt ok stämning
-- Tavlan. Ska man klaga på något under matchen är det Svenssons tavla vid 5-1 men samtidigt det drabbar bara han själv och inte laget och han har räddat oss många matcher och var ennorm i förstaperioden så de e inte så farligt.
- Odiciplin. Blomqvist tiltag skulle kunnat kosta matchen.

Onsdag. Riktigt elddop. Växjö Lakers borta. Växjö kommer vara 5 klasser bättre än när de var här nere i Oktober och fick stryk med 7-3. 8-0 seger mot Mora hemma nej de e inte lätt allt måste klaffa om Malmö ska ta poäng där uppe, man måste spela lika bra som i går, gör man det kan det bli tre poäng för 150-200 malmöfans på nerresan.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0