2 poäng trots allt

Malmö Redhawks spelade i dag hemma mot Björklöven. Ett lag man alltid haft svårt för och visst skulle det bli svårt igen. Efter en enorm första period där Malmö var ett elitserielag så körde man fulständigt fast de andra två. Anledningen? endast 1-0. Där var chanser som var mål men som helt osanolikt räddades. det borde stått 3-0 och då har vi en helt annan match. Istället blev det stressigt och krampaktigt och man sköt på i stort sett allt.

Men det var skott som inte var något farligt. istället var Björklöven mycket farliga mot ett ganska virrigt försvar. och till slut kom 1-1 helt logiskt, en puck Svensson hade tagit om inte egna spelare skymt honnom. sedan kom 1-2 och det var ett rent viljemål.

Tredje började som hela andra såg ut. felpas ofarliga skott och spelvändningar. Faktum är att Björlöven hade bra chans och avgöra ett par ggr men Svensson var stor. med 4 minnuter kvar tändes det hopp. Powerplay. Som inte hade fungerat på hela dan. men Tomas Wallgren, satte 2-2 och vips tände han hella laget. I efterföljande powerplay hade man ett par som var riktigt nära.

Men det blev förlängning. Där Alvarez borde avgjort men återigen en missad jättechans ledde istället till att han drog på sig utvisning. 4 mot 3 kan inte bli bättre. Men Markus Svensson var tät och försvaret var bra. Istället borde Eriksson avgjort men ännu en jättechans till spillo.

Straffar och den första brändes åt båda hållen. andera satta bägge, tredje, Malmö miss och nu hängde hoppet på Svensson, straffen gick i hans högra stolpe. 4:e Svensson räddar två straffar ganska enkelt. Osså 6:e Svensson nere i spagat i stort sett och plockar den, publiken ställer sig upp och Staal smackar in sin. 2 poäng var i hamn utan att imponera men oturen i början har vänt och nu är det tur nått Malmö aldrig haft tidigare.

+++ Moralen. Trots att spelet krisar så ger man inte upp och utnytjar den powerplaychans man får i slutet
++ Markus Svensson. Han är i bland fenomenal denne Svensson vilken hjälte, vilken plock på straffen.
+ Tomas Wallgren. Bäst i sin kedja

--- Effektiviteten, den är under all kritik denna match borde varit avgjord i första perioden.
-- Pasningsspelet. Det blev desperation efter endast 1-0 och felpassen duggade tätt
- Publiksifran. 4500 och inne i arenan max 3700 det är inte acceptabelt när Malmö ligger där man ligger ´cred till oss som vär där det var helt ok stämning  men nu får det vara slut. Detta höjer knappast spelarna heller och det gynnar inte klubkassan grabbarna har hjärta som gång på gång tar sig ur underlägen nu är det upp till folket att VISA HJÄRTA!!! Växjö nästa hemmamatch en match som normalt sett tagit 10 500-11500 men nu tje 7500 om Malmö inte vinner mot Västerås det är så det käns.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0