Malmö var bra trots poängtapp

Det blev en tripp till Stockholm och Johaneshov i går. AIK-Malmö i hockeyallsvenskans premiär och jag behövde inte vara så hemskt besviken utöver poängskörden. De flesta uptredde klanderfritt, sånär på Jesper Damgaard som var snud på urusel och låg bakom våra två tappade poäng i högsta grad. För nog skulle Malmö gå hem med segern även om matchen var jämn, AIK gjorde mål på i stort sett de chanser de hade det ledde till förlängning. 1 poäng var bärjad o så långt inget o klaga på spelmässigt. Men den mycket fula slashingen efter Malmös 3-2 mål på Söderberg var ett brutalt tiltag, Dessutom efter avblåsning den var inte snygg och det var varken domerens insats eller diciplinnämdens aggerande efteråt.

Malmö fick dessutom ett mål bortdömt felaktigt, tck för den inte nog med Damgaards tabbar som sänkte oss dommaren rånar oss också. En dommare som i övrig skötte sig bra, Men varför ha en dommare i Allsvenskans bästa match för den som ingen hört talas om dessa slåss för elitserien då kan man kräva en elitseriemeriterad dommare. Inget ont om han i går för usel var han inte och mistag gör alla jag tänker inte på Tärströms övergrepp utan på målet. Ska man dömma bort ett mål så måste man vara säker på sin sak.

Pluss/Minus

+++++ Kämpainsatsen
++++ 2:a Perioden där kunde Malmö haft en större ledning och avgjort Matchen
+++ Matchen. detta är två toplag det såg man
++ Poängen. 1 poäng borta mot AIK är trots omständigheterna väldigt bra
+ Carl Söderberg. Vilken form han hittat.

----- Dick Tärnströms överfall
---- Det bortdömd målet
--- Diciplinnämden. Tydligen kan man inte straffa förseelsen själva utan anmälan från Malmö vilket skulle lett till irritation lagen emmelan
-- Poängutdelningen, 1 poäng kändes som ett rån när man spelat så bra 2 hade varit rättvist
- Jesper Damgaard. Utan hans upträdande hade Malmö haft 3 poäng o ingen hade behövt klaga på en orutinerad dommare

OBS: Trots oritinerad dommare ser jag stor potential för botsett från de felaktiga domsluten i mitten på andra, fixade han resten bra. Synd bara att hockeyförbundet skulle sätta han i en sådan match. Så jag får ändå get ett litet pluss till han för han höl det på en bra och nästintil jämn nivå utan att blåsa sönder matchen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0