Snälla ge en ett jobb

Jobbmarknaden är svår, oftast får man inga svar på sina ansökningar, får man svar är dem oftast nergativa, ett fåtal leder till intervju där man oftast verkar uppskattad men där det ändå skiter sig. Men så fick man då en praktik och man tänkte o yess nu äntligen har man chansen om man presterar, presterade gjorde man, men ledde det till ansällning? Nä precis tror inte det.

Så när man då har fått en fot in så ska non annan sabba det för en och istället tar man två steg tilbaka. Mitt i allt detta skit ska man gång på gång försöka resa sig, försöka tänka possitivt, försöka leva trots snål ekonomi det går men tristessen och den allt för långa fritiden gör att man lever för pengar man egentligen inte har råd med. Så driva hemma eller driva på en meningslös praktik det kan ju kvitta rätt fett när man inte får en krona extra för det.

När man sedan kommer till Arbetsförmedlingen vad händer då jo, man beds att söka praktikplatser. Hur jäkla dum tror ni att man är. Att gå omkring o fråga om praktik är förfan som att sälja sig gratis. Nej praktiker kan ni fixa, vårt arbete är att fixa ett jobb ett avlönat jobb där man inte blir utnytjad.

Satsningen på sommarjobb som Malmö stad ordnat är ett possitivt intiativ, ok att det inte är tilräckligt men man gör åtminståne någonting för att hjälpa oss ungdommar som kanske inte har så mycket erfarenhet från arbetslivet. Men så kom igår reklam på radion om en mässa på europaporten i Malmö. Vad handlade den om jooo just det träffa näringslivet och få vadå? Jo en eventuel praktik, är det tänkt att den ska leda vidare till anställning nja tror jag rätt är det 6 månader sen är det samma visa igen.

Praktik

Tillåtet 6 månader, ett halvt jävla år!!!!!!Tar det så långt tid och lära sig uppgifterna, är det nog tid att söka annat, en praktik ska MAX vara 3 månader, men visst ta oss i 6 månader utnytja oss hur mycket ni vill. Men till alla som känner såhär som jag, det kommer en dag i morgon också och som det är med tjejer, en dag hittar man den rätta. En dag hittar man det rätta jobbet.

Stå upp! Gräv inte ner dig och låt inte folk bara sätta sig på dig, det är då man står stark o klarar av att leta vidare lycka till allihopa!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0