Inför European Trophy mot Frölunda

Malmö Redhawks har kört igrång, man har haft en vecka på is och haft en träningsmatch mot Hamburg där man vann med 5-4. I morgon drar försässongsturneringen European Trophy igång, en ganska stor turnering med fina prispengar. Förra året slutade Malmö 5:a efter att ha bessegrat Färjestad, det gav 500 000. I år är det bettydligt fler lag med och det är en riktig turnering med Eurpeiska storlag. Malmö hamnade i Schweizgruppen och har fått en svårare lottningen. Det börjar med Frölunda, ett Frölunda som underpresterat senaste sässongerna trots toppspelare, till denna sässongen ser det dock ut som man har en bättre mix av gammalt och ungt.

Redhawks satsar på stora delar av förra årets lag. Men backsidan har försämrats ytterligare på pappret. Glädjande från förra matchen var dock att Nevalainen var bra. Det är nämligen han som ska fylla lucken efter Fredrik Eriksson. Forwrdssidan ser rejält förstärkt ut och håller väl egentligen elitserieklass.

Marcus Hurtig, knäskadades i första matchen och kommer inte fortsätta i Malmö, detta ger plats för Sebastian Dyk den snabbe rivige junioren. Victor Svensson drass med en handskada och junioren Roger Ohlsson ersätter honnom på Centerplatsen i fjärdekedjan. Annars inga förrändringar. Markus Svensson vaktar Kassen.

600 biljetter sålda det förväntas väl kring 1000 personer i morgon ganska normalt såhär off season.

Tips: Malmö vinner ganska offta mot Frölunda i försässongsmatcher, det viktigaste är att Malmö gör en bra insats, sen hur långt det räcker får man se, allt än en jumboplats för Malmö får anses som bonus. 2-4 Frölunda.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0