Redhawks åker till Schweiz

Malmö har gjort två riktigt bra matcher mot tuffast möjliga motstånd i Frölunda och HV 71. När man nu ska åka på äventyr i Schweiz och Österike, gör man det med förhopning på att vinna matcher. Först ut är en lika tuff motståndare som HV 71 åtminståne på pappret. Schwiziska mästarna EC Bern står för motståndet.

Vi ska också veta att Schweiziska ligan sannoligt gått om Elitserien i Sverige, NLA kryllar av toppspelare. Så Malmö kommer få bekänna färg. Det är framförallt lite annat spelsätt i Schweiz, man kör lite mer. Man kör mycket start-stopp och sätter väldigt hög press, och man spelar väldigt intensivt, detta + att Schweiz har fått fram många toppspelare som är inhemska, gör att Schweiz är ett av de länder som är på mest frammarch i hockeyvärden.

Malmö har fått tilbaka många spelare, och hoppas att det ska göra att man orkar rå på storlaget Bern. Spelstilen tror jag passar Malmö med lite mer närkamspel och lite frejdigare spel. Viktigt är dock att våra backar släpper pucken snabt och inte krånglar till det för mot Schweiziska lag kommer man få otroligt ont om tid att leverera pucken från försvarszon.

Laget? Mycket osäkert vilka som spelar Backsidan är intakt + att Schmidt kommer in. Men Forwardssidan är mer osäker. Vilka av de som haft småskador som spelar, är osäkert i nuläget men samtliga spelare följer iaf med ner.

Tips: Utomordentligt svårt och tippa. Malmö har aldrig mött ett Schweiziskt lag och det blir väldigt speciel matchbild, likt det vi fick se babyhawks göra. Orkar Malmö med detta spel, kommer man skaka Bern. men det finns två stooooora frågetecken. Per-Anton Lundström och Jesper Damgaard, klarar de av pressen Bernspelarna kommer sätta? Klarar dem det, kommer Malmö hänga med Bern, om inte kan Malmö få en rejäl omgång.En annan som är otroligt viktig, är den förmodade Målvakten Markus Svensson, som gjorde en toppmatch mot Frölunda men ett mistag gjode att Malmö inte fick poäng med sig. Han måste vara lika bra igen utan misstag. Men Mackan är bra och kommer göra en bra match som vanligt men räcker det? Det får vi se. Men jag säger 4-2 Bern.

Vad talar för Malmö? Bern måste vinna för att gå till slutspel. Det behöver iofs Malmö osså Men Bern hade nog räknat med att bli ett av de fyra första lagen i gruppen. För Malmö hade det varit rena bragden, men missar Bern är det ett fisako. Det kan komma att väga tungt till Malmös fördel. Men det kan också vara rena mardrömmen då man lär möta ett heltaggat Bern.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0