Löjligt viktigt!

Nu ska hockeyallsvenskan till att avgöras 8 matcher kvar och vi startar med Borås borta. Ett Borås som tilsammans med Bofors och Sundsvall har absolut sämst form i serien. 2-8 i baken mot Mora. Men för Malmö fins inga garrantier, det gäller att gå in och göra vad man ska och inte underskatta motståndarna. Dessutom har Borås varit en svår nöt för Malmö i år. första matchen lagen emellan 1-0 till Malmö i Arenan då Markus Svensson var rent omänsklig i målet. Sedan 3-4 till Malmö efter förlängning efter en grym insats av Jani Hurme. Sen i Malmö Arena blev det en övraskande 3-4 seger efter förlängning till Borås.

När Malmö nu kommer upp till Borås, har lagen helt olika förutsätningar. Borås har inte jättemycket att spela för, man har en minimal chans på play off men den är nästan obefinlig. För Malmö gäller matchen direktplatser till Kvalserien. Denna matchen får man inte tappa poäng i om man ska hota på riktigt alvar. Men spännande blir det.

Viktiga punkter

1. Säkert försvar. När nu Malmö inte gör så mycket mål så gäller det att släppa in lite också vilket man lyckats riktigt bra med.

2. Islossning. Man skulle behöva komma upp i 4-5 mål per match, det skulle göra att man har råd att släppa lite puckar också och det hade blivit atraktivare att se på.

3. Markus Svensson. Som vanligt, det gäller att släppa in lite efterssom Malmö inte gör så mycket frammåt

4. Våga!!! Våga vinn, även när det är jämt.

Tps: Det är natturligtvis väldigt svårt att tippa matcher när det gäller såhär mycket. men det fins lite som oroar, hur är det med dem som varit borta i Japan har man lyckets återhämta sig? Malmö brukar vara rätt sega när det kommer till omstartsmatcher, första perioden är viktig att hålla tätt i för att sedan komma i gång. 3-3 säger jag och man måste ha extrapoängen.

en busslast med 57 Malmösupportrar kommer åka till Borås riktigt kul att atmosvären börjar komma. Synd bara att biljettförsäljningen till Bofors på Onsdag går trögt. De hade verkligen förtjänat 7-8 tusen men jag tror det blir MAX 5500 och det är efter 8 raka segrar aldelles för dåligt skäms Malmöfolk!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0