OS-SAMMANFATTNING

Nu kommer hella OS sammanfattbningen. Det slutade med 11 medaljer. 5 Guld 2silver 4 Brons. En riktigt riktigt bra skörd och då tog änå våra största favoriter Helena Johnsson och Anna Karing Olofsson inte en enda. Då förstår ni att det var flera skrällar som prikade formen precis när det gälde som mest och framförallt inte hade någon press att prestera

OS överaskning NR 1: Björn Ferry (Skidskytte)

Guld i Jaktstarten och var bara ett skott från att ta medalj i masstarten det var en enorm överaskning med en mycket strulig sässong.

OS överaskning NR 2: André Mührer (Alpint)

Brons i går i Slalom och en av mina stora skrällvarningar. I Turin missade han bronset med 3 hundradelar nu tog han Bronset med 6 hundradelar, rättvisan skipades.

OS överkörning. Lagstafetten (längdskidor)

Sverige var med efter första streckan sedan satte de andra in stöten och spräckte fälltet och Helner drog ifrån till en stensäker seger.

OS blåsning: Lag åkningen i dubbeljakten (Längdskidor)
In till skidbytet från klassiska till fistilsskidor, låg alla svenskar i främre ledet. Johan Ohlsson fick ett snabbt byte, och drog ifrån, och de andra tre hjälpte han genom att bromsa farten i klungan, till sista 500 metrarna hade Hellner, Lgkov och Angerer tagit igen försprånget, men manöverna gav guld till Hellner och Brons till Ohlsson och Northug var inte ens nära.

OS fiskusar: Carlotte Kalla och Anna Haag (Längdskidåkning)
Tilsammans satta de färg på sprintstaffetten och tog ett solvar, dessförinnan hade Kalla kört till sig ett gult i 10 km fristil och Anna Haag körde till sig en silvermedalj i dubbeljakten och det var nog de två största friskussarna med ett leende på läpparna och en åkglädje som få.

OS prestation: Anja Pärsson (Alpint)
I störtloppet höll en hel värd andan när Anja faller brutalt efter att ha haft silvret i handen. Men Anja reste sig och i superkomninationen låg hon 7:a. Det gjorde ont men hon körde slalomen och få till et grymt åk och klättrar till 3:e. Ett Brons är normalt sett ingen bedrift enligt Anja själv men efter denna dan ver det för första gången glädjetårar. För den dagen hade hon kanske inte ens levt.

OS gastkramning 1
Tog två poäng i 10 omgången efter en miss av Kanadensiskorna. I skiljeomgång var de tvungna att skäla en poäng då Kanada hade sista sten. Man garderar sin bästasten långt in i omgången och hade kylan som krävdes för att lura Kanada till offensivt spel. Annettes sista sten var dock inte perfekt och lämnade en ganska enkel dubbel för Kanada. Men Sharon deras skip hade ett helt lnd på sina axlar och träffar den ena svenska stenen aldelles för tjockt och Sverie tog sitt andra raka.

OS gastkramning 2: Lag Edin (Curling)
Oj oj oj i sitt första OS hade de kniven mot struppen hela gruppspelet men i skiljematch slog de VM mästarna Storbbritanien och skulle möta Kanada. En gastkramande match där Svenskarna pressade  storfavoriten länge. Men efter två stulna poäng för Kanada var de kört. Bronsmatchen mot Schweiz hade allt bland annat två osanolika utslagningar för sveriges del Edin skulle bara dra in en sten för att tvinga Stöckli tal att dra för en poäng i omgång 10. Men han missade då stenen inte curlade upp ordentligt. Stöckli hade ett rätt enkelt slag för 2 poäng och seger men hans sten var inte perfekt han hade 1 cm på sin sida. miss hade kostat dem en skiljeomgång där sverige hade haft sista sten och bronset. nu tog schweiz det men vilken turnering av detta unga lag.

OS hedesman: Tomas Södegren (längdskidor)
Körde för Johan Ohlsson i dubbeljakten och var med när Hellner och Johan Ohlsson fick medalj i samma lopp, själv blev han fin 10:a efter lagkörning och en förstörd sässong. Sedan en efterlängtad guldmedalj i lagtävlingen ett guld för Södergren som visade att laget går före jaget samt för att han varit eviga tvåan i många mästerskap.

Årets Krafttag 1: Marcus Hellner (Längdskidor)
I dubbeljakten hade han jagat in försprånget Johan Ohlsson hade och tog några kretiga tag för att skaka av sig Angerer han gjorde det och defilerade sista 50 meterna. grym långsport!

Årets Krafttag 1: Johan Ohlsson (Längdskidor)
5 mil är otroligt drygt och det gäller att ha dagen den väl ska köras, Johan Ohlsson såg pigg ut större delen av loppet, och när farten drigs upp sista halvmilen vara han med. När farten ytterligare stegrades var han ende svensk med bra läge. med 1 KM kvar går 5 åkare ifrån lite Johan Ohlsson hade orkat hänga på och tog rygg på Northug. I långspurtebn hade han fantastiskt glid och med en grym stakning komm han in i sista kurvan före Schweizaren Colonia denne höll sig inte på benen men Johan Ohlsson tog en av världens bästa spurtare Tobias Angerer, urstarkt!!!

Besvikelserna

Damishockeyn
Tre Kronor Herrar
Helena Johnsson
Anna Karin Olofsson

11 Medaljer trots detta sparkapital, vilken prestation det blerv exakt det antalet jag tippade men såklart med många helt andra individer.

Mitt största Minne.

Curlingdamerna.
Slå världens största curlingnation, på deras hemmaplan utan att ha sistasten i en stentuff match som gick till skilje det var helt makalöst och det är första gången jag fick tårar i ögonen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0