Löjligt Viktigt!

Vi har kommit in i mitten av Januari och Hockeyallsvenskan ska till att avgöras, vissa ligger närmare kvalserien än andra men faktum är att lag 1-7 har fortfarande chansen på Kvalserien och lag 1-3 har en risk att missa en av direktplatserna. Malmö Redhawks grep sista halmstrået i går mot Almtuna via en kämparseger med 1-0. Men en ny tung skada har drabbat laget, det är Daniel Casselståhl den duktiga backen och det är en riktigt sargat backbesätning som ska åka upp till Oskarshamn för en otroligt viktig match. Malmö är 7 poäng efter 3:an på sin femteplats och ska man ha en chans över huvud taget, så gäller det att få en bra svit här på slutet.

Viktiga punkter i morgon.

1. sätt chanserna. Malmös backsida är sargad, de stabilaste backarna saknas och då gäller det att göra mål för att ha råd och släppa inn mål själva

2. Sammarbete. forwards måste hjälpa till mycket i försvaret annars kommer backarna inte orka

3. Powerplay/boxplay, ingenting vill fungera riktigt boxplay fungerade mot Almtuna men är ojämt och powerplayspelet är rent uruselt. Man tränar på det och hoppas det lossnar nu till avgörandet

4. Målvakten om det blir Markus Svensson eller Johan Svensson har jag ingen aning om men vem det än blir, så blir han den som får bära laget på sina axlar. Det har Markus Svensson gjort otaliga gånger senast i går då han höll sin 3:e 0:a.

Tips: Natturligvis ska Malmö slå jumbon Oskarshamn men den sargade backsidan och oförmågan att göra mål i powerplay gör mig ändå lite orolig. 2-2 efter odinarie tid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0