Malmö Riskerar att halka efter

Sämsta tänkbarar ressultat i dag för Malmös del. Mora tog tre poäng och AIK 2. Bofors-Malmö i morgon och det är verkligen ett vägval nu, ska man hänga på i resonemanget om topp tre eller ska man halka efter. Det är en match som bettyder så oerhört mycket för båda lagen, Bofors två poäng efter Malmö måste vinna för att haka på, Malmö i sin tur måste ha minst två poäng för att haka på. Snaka om avgörande, nu är det upp till grabbarna, är man tilräckligt desperate? Är man tillräckligt heta? och framföraallt. Är man tilräckligt effektiva? svaret får vi i morgon och jag kommer befina mig på plats i Nobelhallen i Karlskoga. Ojjjj vad nervöst.

Viktiga punkter:

1. Powerplay/Boxplay. Mot just Bofors brukar alltid matcherna bli heta och på gränsen till överhettade. Många 5 mot 4 och 4 mot 5 kommer spelas och nu är det bara en sak som gäller detta måste fungera, annars e det kört.

2. Effektivitet. 1 mål på 36 odinarie skott senast är aldelles för dåligt man måste göra minst 1 mål på vart 10:e skott.

3. Noggranhet. Man får inte hålla på och slarva för då kan det smälla direkt.

4. Markus Svensson. Han har tagit oss till en hyfsad säker play off. Men detta är kanske hans viktigaste match hittils i kariären, ja tillockmed viktigare än Leksandsmatchen förra året. Han måste vara oerhört bra, precis så bra som han är när han är som bäst.

5. Ha kul. Det kanske sämsta för Malmöspelarna är att springa runt o tänka på hur viktig matchen är. Skit i det, gå bara ut o kör gärnet.


Tips: Malmö har inget vidare flyt i Nobellhallen genom åren. Allt tror jag handlar om att Malmö får bättre utdelning på sina lägen, det som kan tala för Malmö är att man nu kommit in i rejält matchtempo igen. Men tyvär blir tipset 3-2 till Bofors  efter odinarie tid, jag är rädd för att måltorkan hänger i fortfarande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0