Markus Svensson lade grunden

Malmö Redhawks knaprar in på de framförvarande, och i dag vann man med stabila 4-1 i en underhållande match mot Björklöven. Samtidigt förlorade Växjö sin match mot Bofors med 3-4 efter straffar. Det innebär 5 poäng upp till Växjö med 12 matcher kvar att spela långt ifrån en omöjlighet.

Vad gjorde då att man vann. Jo Malmö spelade ganska enkelt och fick i gång sitt powerplay riktigt hyggligt. Men Björklöven bjöd verkligen upp till spel och grötade inte bara till det som Örebro gjorde i Onsdags. Löven gör faktiskt en riktigt bra match men i och med att det blev flyt i spelet, blev också Malmö bättre. Men Markus Svensson var det stora spöket för Löven. I andra periodens första minnuter har Björklöven ordentligt tryck mot mål, men en mäktig sidledsräddning, bäddade för att Malmö kunde gå frammåt igen, efter detta tar Malmö över 2-0 kommer och sedan avgör Wallgren med en läcker styrning i powerplay.

Det var nästan ett hån mot Markus Svensson när han inte fick hålla nollan. knapt 10 minnuter in i sista perioden får Malmö en märklig utvisning, boxen var ihålig och Lövenspelare kunde aldelles för ostört stöta in 3-1 men Löven var aldrig nära, i och med att Svensson håller nollan då Björklöven spelar som bäst, kunde de inte komma in i matchen och Malmö vann komfortabelt med 4-1 det sista i tom kasse. 4900 riktigt så många var där nog inte men runt 4000 förde hyfsat liv och det var Markus Svensson som fick de största ovationerna.

+++ Markus Svensson, skam på dem som tvivlat på honnom, han var hur bra som hälst och är lugnet själv. Han har helt ensam gett Malmö chansen på en av direktplatserna.

++ Powerplay, tänk vad ett mål i powerplay kan göra mycket, helt plötsligt gör man 2 mål per match i spelformen, och det är framförallt formatconen med Wallgren och Hersley som presterar, sämre med Söderberg, MacLean och Urbas, även om Urbas satte en i Poweplay i dag

+ Försvarsspelet. Generelt var det bra, men några ganska grova missar kom 3 st Svensson tog två av dem. Men fortsätter man hjälpa varrandra där bak, så ser det bra ut.

Två raka Bortamatcher Örebro och Björklöven. Det krävs nog 5 poäng av 6 i dessa matcher. Men nu när Powerplay kanske kanske börjat fungera, ska det inte var någon omöjlighet.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0