Nytt År, ny Match!

Redhawks avslutade 2009 på bästa sätt. Tre raka segrar men kan man nu efter 6 dagar ladda om ännu en gång. Det är kanske största problemet när man i morgon möter Västerår borta. Ett Västerås som vaknat en aning sista tiden mycket tack vare en ny målvakt som börjat bra.

Hersley troligen tilbaka, det är en mycket viktig spelare för Malmö inte minst i powerplay. Alvarez och Öhman alltjämt borta så inga stora förändringar mer än Wallgren går in med danskarna och Sandström tar Wallgrens plats i 4:e femman.

Viktiga punkter:

1. Få i gång benen, kan nog ta en period och det gäller att hålla tätt i början.

2. Effektivitet. Den var inte riktigt den bästa mot Troja Ljungby, det gäller att sätta de chanser man får specielt i en sådan tung match som borta i Västerås.

3. Powerplay, det börjar absolut se bättre ut men det måste bli 2 mål per match i powerplay nu.

4. Markus Svensson, han kan helt ensam rädda kvar Malmö i matcher och det finns stor risk för bombademang första 20 minnutrarna. Måste vara precis så bra han var i Ljungby och Uppsala då kan det bära till tre poäng.

Tips: Malmö har en ruggig bortasvit, man har vunnit alla de fyra senaste bortamatcherna och kanske är det så att det just e bortaspelet som passar Malmö bäst, att slippa föra spelet och gå på kontring. Låt oss hoppas att det håller i sig 2010 och att även hemmaspelet höjs. Men tre poäng i morgon kan bli tufft jag tror på en poäng sen får ödet bestämma om Malmö får bonuspoängen eller inte. 2-2 efter odinarie tid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0