Ska Malmö ta chansen

Örebro gav Malmö och Mora en rejäl chans att komma ikapp Växjö när man vann mot dem på hemmaplan i Måndags, nu möter Malmö just detta Örebro på hemmaplan. Örebro är riktigt luriga, är riktigt bra frammåt men är bettudligt sämre bakåt. det säger kanske segersiffrorna i de andra två matcherna lagen emellan 7-4, 4-3 båda med Malmöseger. Men det är inte samma tider längre. Malmö är inte lika målglada dessutom har man en riktigt sargad backsida. Nu kanske dessutom Damgaard är borta och då har vi 5 odinarie backar. det gäller med andra ord att fowards hjälper till ordentligt i försvaret precis som senast mot Oskarshamn.

Viktiga punkter

1. Hjälpa försvaret. Kanske det allra viktigaste annars kan Örebros anfallare dominera för mycket och det vill vi inte.

2. Powerplay/Boxplay, något bättre powerplay senast men det måste bli ännu effektivare

3.  Markus Svensson. Han är så viktig nu när försvaret är så sargat och det är lugnet han måste hålla nu för att ge hans utespelare det självförtroende de behöver för att släppa på tyglarna och köra på frammåt.

4. Passningsspelet, passningarna senaste matcherna har varit lite slarvit, pucken ska vara på bladet inte på skridskorna

Tips:Malmö har två raka segrar och har en rejäl chans nu på en tredjeplats eller iaf rejäl vittring på den. Men jag är riktigt orolig för om backsidan ska klara av Örebros starka anfall. 3-3 blir tipset. Dessutom tror jag att Växjö förlorar och Mora vinner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0