Svenska Jobbsystemet åt helvete!!!

Vad är det egentligen med svenska jobbsystemet? Det snackas flexibilitet, billigare att anställa, hit o dit men vad är det som gör att ett fåtal unga tvingas jobba dag o natt medans andra inte får ett jäkla skit. Utbildning nej. Där är så att kontakterna är det som ger jobb, har man inga kontakter är man körd. Arbetsförmedlingen förmedlar inte längre jobb, de kontrolerarar bara att man är jobbsökande. Så vem ska hjälpa en som jag och flera andra med vääääldigt begränsade kontakter? Varför har arbetsförmedlingens huvuduppgift gått till bemanningsföretag, där det dels är svårt att få bekräftelse på sina ansökningar och där de dels utnytjar en till max för att endast vara behovsanställd.

Hur absurt är inte detta Fredrik Reinfeldt.

6 Månaders praktik. Fulkomligt gratis o sen är det hejdå

1, har man inte lärt sig jobbet på 3 månader så ska man nog fundera på att sluta.
2. Att bli utnytjad 8 timmar om dan och göra precis samma arbete som de andra och få 0 kr är det verkligen rättvist?

Förslag.
Praktik MAX 3månader. Med särskild praktiklön. Det skulle göra att utnytjandet minskade och om man nu ändå blivit det så har man åtminståne fått nonting för det.

Vad är då det värsta med att gå arbetslös?

Pengarna? Nej. Visst är 2800 aldelles för lite vi skulle ju fått minst 4000 för att ens fundera på att kunna klara oss själva. Men 2800 går om man bor hemma.

Tristessen är en stor del, att bara försöka få dagarna att gå, men det vänjer man sig vid.

Nej det värsta är att dag ut och dag in känna sig helt misslyckad, att känna ovärdig och oviktig. När man sen får en Praktik blir man glad men 4 månader senare krossas allt. Man trodde man fått nått, det enda man fick var ett papper där det står att man varit duktig, vilket såklart är jättebra. Men om man aldrig får en intervju, hur ska jag kunna utnyttja det pappret.

Det svenska systemet är uppåt väggarna.

1. Bemmanningsföretagen ska bort. Arbetsförmedlingen ska just det förmedla jobb och ska ha ressurser för alla typer av branscher, så inte folk utnytjas till att bara kallas in på behov och vara berred för det dygnet runt. Alltså seriösa ärliga jobb och gör man det kommer företag tvingas vara ärliga. Det är regeringens ansvar att arbetsförmedlingen har de ressurserna ovh tid som behövs för att hjälpa dessa utsatta människor.

2. Särskild Praktiklön skulle bettalats ut låt säga 50 kr i timmen dvs en halv anstäld 400 kr om dan 6000-8000 i månaden. Så arbetsgivare inte bara kan gå o utnyttja praktisystemet och om man gjort det så har det iaf svidigt en aning. Dessutom skulle man på så vis kunna skrivas ut ur Jobb och utvecklingsgarantin utan att förlora ersättningsdagar.

3. Gratis provanställning? Shiiiit vilket trams. Anställ eller gör det inte det ska väl förfan inte gå o byta ut folk till höger o vänser för att livnära sitt företag på gratisarbetare.

4. Ta väck hela arbetsgivaravgiften första året. ett mycket bra förslag tycker jag sen efter det gäller samma regler som för en äldre. alltså ett sätt att kunna bli fast anstäld istället för som nu vara visstidsanstäld. Det är väl ok på kort sikt men hur länge ska man gå visstidsanstäld? Till men e 75?
Vi blir också gammla en dag, vad ska vi leva på då. Vi kanske också vill ha en pansion men går man arbetslös eller visstidsanställd i hela sitt liv då en fanimej sista 30 åren inte värdiga.

Dessa förslag. Hade förminskat fuskandet, det hade gett störe tryghet för den anställde. Dat hade kanske lett till fler fasta jobb och den helt borttagna arbetgivarafgiften första året hade gjort att fler kommer in på arbetsmarknaden en längre tid och inte bara 6 månader på prov och utan att äventyra de äldres ställning. Kort och gottt hade allt detta lett till en tanke på att antigen anställer man eller inte. Det är inte att det ska kosta mer. Det är att antigen kostar det eller så får man ha kvar de man har. För som det är nu kan man kasta runt oss hur man vill utan att vi får lön sen kallar man det minskad arbetslöshet, ja men vad fan hjälper det oss ekonomiskt?


Gör om, Gör rätt detta är ett stort skämt!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0