Dansk dynamit exploderade!!!

Kim Staal, borta från hockey i 7 veckor,i dag var han tilbaka i Malmö Arena och såg ensam till att Malmö fick en avgörande seger. Eller Nja inte riktigt ensam, för hela Malmö Redhawks var riktigt på tårna i dag och gjorde en prickfri insats som gav en stabil 3-1 seger. Det började direkt Malmö kunde haft 2-0 tidigt i period 1 men man missade. I powerplay kunde dock Malmö göra 1-0 genom Kim Staal och det var starten på en explosion. 2-0 kom inte långt efter. Wallgren höll kvar pucken, får en tackling men får fram pucken till Staal som har öppen gata att lägga in tvåan.

I andra perioden blir det något lugnare spel Bofors försökte men kom ingenstans, istället blev man frustrerade och åkte ut på två utvisningar tätt innpå varrandra. i 5 mot 3 skapade man ingenting men spel 5 mot 4 hittar Morten Green en dansk kollega som pangar in 3-0 och just det, det var Kim Staal. Malmö såg ut att ha kontroll på allt. Bofors skott var många men dom var väldigt udlösa. Men så när Svensson tror han blockerat pucken landar den i målgården och där trycker Bofors in 3-1. Detta stör Malmö och i det efterkommande powerplayspelet för Bofors kommer det matchavgörande. Två osanolika plockningar av Markus Svensson, efter detta kommer inte Bofors tilbaka.

Tredje perioden blev en uppvisning hur man spelar på ressultat. ställa upp i styrspel och låta Bofors avsluta från hörnorna. Det var faktiskt inte farligt på 19 och en halv minnut. Sista sekunderna får Bofors läget i slottet, men Markus Svensson visade klassen och tog den också. Enkel seger för Malmö i dag. På Tisdag Almtuna hemma alla till Arenan!!!

+++++ Kim Staal, i det närmsta övertänd, fick han en hel kedja att spela som i trans och få igång powerplay. Hattrick efter 7 veckors frånvaro ruggigt starkt.

++++ Markus Svensson 31 av 32 skott tog han, sällan var det farliga skot, men när det var det var han återigen fantanstisk

+++ Tomas Wallgren. Är likt Staal ovärdelig i playoff/kvalseriesammanhang. Han är enrgisk och har en förmåga att hålla pucken kvar i offensiv zon.

++ Sacha Treille tredje länken i Saals Fjärdekedja, gjorde ett fantastiskt jobb och höjde sig flera steg

+ Publiken. Vi som var där skapade grymm stämning och tifot var enormt snyggt. Även om vi inte var så många

--- Publiksiffran 6301 Stooooor SKANDAL
-- Ingenting
- Ingenting  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0