Play off 2. Två dagar kvar

Malmö och Almtuna möts i play off 2. Det är två lag med lite olika förutsätningar. Malmö som var med om sitt elddop förra sässongen, blev Babyhawks som var en nystart på klubbens fortsatta äventyr, många har krävt kvalserie men målet för klubben var länge fastskrivet. Man skulle till Play off och höll låg proffil. Där bak har en dåldis i Markus Svensson gjort succé, precis som kollegan Pettersson-Wentzell i Almtuna. Men det är enda likheten mellan lagen.

Uppsalalaget, har haft en långsamt uppåtgående kurva, haft lugn och ro i organisationen och har inte samma tryck utifrån att prestera. Förra året gick man till play off 2 men slogs då ut av Växjö Lakers, Almtuna som aldrig varit i Kvalserien, är minst lika sugna som Malmö och har på förhand fördel eftersom man har två hemmamatcher och Malmö en.

Det gäller för Malmö att vinna hemma på Tisdag då lägger man över all press på Almtuna och Malmö kan spela mer avslappnat i Uppsala på Torsdagen.

Ressultaten är verkligen till Malmös fördel.

7-3 Seger först hemma
2-0 förlust i andra borta
0-5 seger i tredje borta
1-0 seger i fjärde hemma.

13-5 sammanlagt och 9-3 i poäng. Det är förståss helt ointressant nu, dels när det kommer andra nerver in men också för att Almtunas toppform kom efter dessa fyra matcherna. Men det är klart att man längst där bak vet att man har vunnit mot Almtuna borta och man vet ganska väl hur dem spelar.

Målvakter:
Malmö: ++++.
Almtuna: ++++

on har haft en fantastisk sässong, men så sista tio matcherna, gick han ner sig tilsammans med hela laget, men i play off har han varit fruktansvärd. 97% räddningar 2 mål insläppta på sammanlagt på 70 skott. Petersson-Wentzell, har likt Mackan haft kommetkariär, tog över från Gusten Törnkvist och gjort det helt fantastiskt bra. Om man ska klaga något, så kan han vara aningen ojämn.

Backar:
Malmö: +++
Almtuna: ++++

Almtunas försvarsspel har varit fantastikst, har et gäng stabila backar utan att någon sticker ut men de arbetar väldigt bra och får fin hjälp av sina forwards. Malmös backar är ojämna dessutom skadade Sjödin den bäste konstruktive backen, Patrik Haersley. Malmös backar är beroende av att forwards hjälper till mycket framförallt, Damgaard-Ström som är ganska osäkra.

Forwards:
Malmö ++++
Almtuna: +++

Malmö har lite fler som kan avgöra än Almtuna har Urbas, Söderberg, MacLean, Greesn MF är strået vassare än Almtuna. Kimby och Andreas Paulsson är dock ruskigt farliga. Malmö å andra sidan har en joker, Kim Staal som avgjorde mot Bofors älskar denna typen av matcher och kan mycket väl bli tungan på vågen lagen emmelan.

11 + 11+ för båda lagen. Bäst Powerplay, utan tveckan Almtuna under sässongen men Malmö visade upp ett bra pwerplay senast och det var Staal som fick det att lossna, fotsätter powerplay så så tar Malmö hem detta.
Boxplay, ganska jämnbördigt, Malmös boxplay var inte bra under stora delar av sässongen men har blivit bättre och bättre och var fantastiskt mot Bofors i play off 1.

Tppsetär svårt, men jag har känslan att, första matchen avgör utgången väldigt mycket, men Almtuna bort är enligt mig den svåraste bortamatchen i allsvenskan och just nu käns det som 1-2 i matcher till Almtuna men vi får se det tippset kan ändras snabbt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0