Flytten klar nu börjar granskningen igen

Nu är flytten klar till ny lägenhet. Jobbigt har det varit men nu är det fixat. Vad har då hänt i sportvärden.

Inter Vann Champions League. Hyffsat liv om Zlatan lär det har varit iMilano

MFF ångar på trots smällen i Mjällby.

Men för mig var det största ändå det som hände i Hockey VM. Favoritlaget Tjeckien vann med endast tre NHL spelare mot Rysslands 14. Man gjorde det omöjliga och Jagr är fortfarande en av de stora hjältarna, passade fram Jakub Klepis till 1-0 efter bara 20 sek. Men vad var det som gjorde att Tjeckerna gick och vann?

1. Man klarade av elddopen Lettland och Kanada man kunde åkte ut innan kvartsfinal om man inte tagit minst 4 poäng, man tog 6 gick om Kanada och bevisade att man var riktigt bra om man ville

2. Perfekt i avgörande lägen, vann två strafflägningar först Finland och sedan Sverige var kyliga i de skarpaste lägena.

3. Lagmoralen, jag har faktiskt aldrig sett en så bra Tjeckisk lagsammanhållning och en stor anledning är förståss att de spelat tilsammans i hela euro hockey tour. Har aldrig sett ett Tjeckiskt lag kriga trots underläge ända in i slutet och kvittera med endast 7 sek kvar. Där låg nog mycket i finalsegern också.

4. Tur natturligtvis har Tjeckien haft en massa tur men det krävs om man ska vinna VM och framföralt med ett så pass svagt lag på pappret.

5. Målvakten. Tomas Vokoun, fantastiske Thomas Vokoun, var tottal vägg och gjorde att Tjeckerna i finalen fick göra det man älskar, försvara sig bra med en bra målvakt och få massa kontringar. För om Sverige var bättre än Tjeckien i semifinalen så var Tjeckien bettydligt vassare än Ryssland i finalen.

+++++ Tomas Vokoun han var sanslös, han var så bra han behövde, och Vokoun som vanligt bäst när det gäller.
++++ Försvaret, som alltid älskar Tjeckien att spela i ledning och då brukar försvarsspelet funka som bäst. Med Rosival och Karel Rachunek hade Tjeckerna två riktigt bra backar som ledde laget.
+++ Passningsspelet, det slarviga passningsspelet mot Sverige var som bortblåst, i finalen hittade man  varrandra prickfritt
++ Numerärt underläge prickfritt
+ Jaromir Jagr den store ledaren, inte bara han utan hela lager lyfter sig när han är i närheten .

Malmö Redhawks då. Jo det börjar röra på sig, man har just nu två backar på uppsikt och åtminståne den Kanadensiske backen verkar riktigt bra med 33 poäng i Danska ligan i fjol. ingen garranti men kan nog räcka till 20-25 poäng i Allsvenskan och skulle vara en bra ersättare till Fredrik Eriksson. Kimmo Pikkarinen däremot är jag skeptisk till, 14 poäng i Zvolen i Slovakiska ligan som är på dekis är inget att skryta med för att vara en deffensiv back är har dessutom rätt tun och 33 år nja ok en Casselståhl kanske men nej en bättre deffensiv back behövs.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0