GRATTIS TAKTER!!!!!!, Mellander och Iceland!!!!

Elitloppet slutade med en ganska överaskande seger både för häst och Kusk Iceland vann elitloppet och kusken skulle inte bli Örjan Kihlström han valde Triton Sund, Jorma Kontio stod nära till hands men tränaren Stefan Mellander petade Kontio och satsade på en som inte kört hästen tidigare. Han valde att sätta Jägersrokusken, och min absoluta favorit Johnny Takter bakom sin häst, mycket duktige Johnny Takter som aldrig fått detdär riktiga erkännandet.

Men när starten gick, flög Iceland till ledningen. Takter fick dämpa farten när varken Torvald Palema eller Ilara Jet ville ha första utvändigt till 1,12 och kunde sedan köra undan med 500 kvar då Åke med Torvald Palema attckerade men Torvald fick aldrig häng på Iceland som Takter forcerade till en enkel seger. Ett fantastiskt ekipage, framförallt Stefan Mellander och Iceland en häst Stefan själv varit med att föda upp.

Såhär i efterhand skulle jag natturligtvis varit där på plats på Solvalla och heja in min favoritkusk. För att få se Johnny Takter vinna världens största lopp på kort distans hade ju varit makalöst mäktigt, specielt som jag inte är säker på att jag lär få se det fler gånger. Men det kändes ändå ända hem till soffan, Takter och Mellander som också är lika på många sätt de är lugna och sansade, fåordiga och lite smått fylosiferande. Men i dag var Iceland, Takter och Mellander stjärnorna och det är klart de trivs med det.

Efter loppet sa Takter att det var det största, det kunde inte bli bättre, han hade nått Nirvana ett ord jag bara tror Johnny hade använt för att beskriva segern, men han talade också om kravet på sig själv att vinna. Att när han tog ledningen att det inte fick händå någonting, detta skulle han ta kosta vad det ville han skulle inte släppa in de andra i matchen, och som han körde. Men ingenting hade varit möjligt om inte Iceland hade varit otroligt bra och om inte Mellande hade ställt i ordning honnom.

Det är många likheter herrarna emellan, båda två har vunnit flera strolopp utan att få något riktigt erkännande men i dag fick man det på svensk mark och som publiken hyllande kretsen kring hästen.

Natturligvis för hästens individ, Iceland är en trevlig häst bjuder på sig och älskar att stå i blickfånget.

Mellander som är lite av en doldis men får fram en stjärna varje år och som dessutom föder upp sina hästar själv
det är stort i folks travögon och värt att hyllas för.

Men flest av alla hyllade Johnny Takter och det är ju inte konstigt. Likt Mellander har han inte riktigt fått erkännandet trots flera storlopssegrar. Men nu nu fick han hyllningar i massor. Det är inte konstigt, travpubliken är kunnig och man känner väl till Takters mörka sida, då han för några år sedan knivhögs utanför Etage i Malmö, när han i åratal bredvid travet hade stora alkoholproblem, en far som trillat berusad och skadat nacken med men för livet som följd och en bror Jimmy som flydde till USA och inte riktigt brytt sig om Johnny utan gick sin egen väg. Lägg där till att han petades från stjärnan Commander Crowe 2008.

Han har rest sig flera gånger och har alltid varit fantastisk på att köra häst men har också haft det lite tuffare än alla andra Erik Adielsson, Björn Goop, Örjan Kihlström osv ingen vill ju ha en missbrukare som kusk liksom, men han har alltid lyckats utan att ha kört för de största tränarna, Kollgini har Takter som första kusk de gånger han inte själv kör, det är väl det största han har men annars är det Rånlund, Johan Lejon osv.

Sambon Jenny J Karlsson har natturligtvis bettyt mycket för Johnny genom de tuffa åren och har medverkat att få Johnny på fötter och i dag var dagen då Johnny Takter stod som segrare mot allt elände, tots att de stora tränarna aldrig riktigt tagit Takter på allvar och mot ägarna till Commander Crowe som petade honnom efter två förluster 2008.

stoooooort Grattis Stefan Mellander tränaren som föder upp sina hästar själv och som alskar sina hästar och travsporten och som vågade sätta Takter som kusk trots att han inte tagits på allvar av alla.

Stooooort Grattis alla kring hästen skötare massör osv de kanske viktigaste människorna som gjort det möjligt att vinna elitloppet.

Stooooort Grattis Iceland, vilken häst, vilken individ han njöt av varenda sekund och var så underbart lugn vid hyllningarna lite Commander Crowe o Järvsöfaks över honnom

Och Stoooooort Grattis Johnny Takter nu fick du erkännandet. Du stod som segrare över alla de som tvivlat alla de som inte tagit dig på allvar, alla mörka dagar du haft. Som du sa i aftonbladet detta kan ingen ta ifrån dig!!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0