Vad är Rätt Pris Redhawks???

Malmö Redhawks har ett bra grundlag på plats men på backsidan är det tunt och nobben kommer från alla håll o kanter. Malmö måste ha backar och man ska ha två stycken.? Ja åtminståne tidigare men vad är det nu som får Peo att vända o säga endast en back som ersättare för Kessä.? Vad har man då tagit in

Eriksson ut-Nevalainen in tottalt nedköp Nevalainen är knappast en andraback utan snarare 5:-6:e back
Kessä ut - nyförvärv in. Här räknar jag kallt med en  renodlad ersättare.

Detta får alltså backsidan ätt se ut såhär

Nyförvärv- Hersley
Weihager-Nevalainen
Blomqvist-Damgaard
Sandmark sjundeback

Detta är bara at sammanfatta . Håller inte!

Det behövs en till. Jens Olsson är ju ledig, ok att han inte är en förstaback men den rollen tycker jag Hersley kan ta. Jens Olsson är kapabel för 20 poäng vilket gott o väl hade räckt ihop med Nevalainen som jag tror ligger på 15 poäng, men nu står vi där med en Patrik Nevalainen som fortfarande inte riktigt är stabil på denna nivå. Samt Jesper Damgaard som blir odinarie på 6 backar och verkligen passerat bäst före datumet. Dock finns en ljusglimt, Damgaard har varit riktigt bra i VM.

Samtidigt står Malmö där med en öppen forwardsplats. Mikael Whlberg vill tilbaka men man snackar hela tiden om att det ska vara till rätt pris. Vad är rätt pris? Jens Olsson var inte en förstaback men han är inte dyr och man vet rätt väl vad man får. förstabacken som ska ersätta Kessä, vad är rätt pris där?

MacLean, Eriksson, Staal, Kessä och Hurmes lön är nu borta, ändå står man o tjatar om rätt pris jag tror tyvär gottfolk att ekonomin är bettydligt värre än vad vi tror. Detta gör att vi står där med Målvakter i elitserieklass, Forwardssida i näst intill elitserieklass men en backsida som tja kanske Max är 7-8:a bland lagen.

Det är inte många som krävs men jag trodde verkligen man kunde ersätta Kessä och Eriksson rakt av Jens Olsson samt en Kessätyp hade absolut vara en bra lösning visserligen blir inte Backsidan bättre än i fjol men den blir iaf lika bra, och framförallt kommer man ha råd med en skada eller två och ändå spela med tre backpar.

Jag är orolig, samtidigt står Wahlberg där, en spelare man verkligen vill ha men en spelare som måste komma efter backsidan. Lösningar finns på problemet. Allt 1 att det finns finansiär hjälp som gör det möjligt att ta in honom till en billig summa. Andra allternativet är att låta han spela i Danmark för att ta in honnom i December-Januari.

Samtidigt letar man nu i europa och i Finska ligan fins ett par riktigt kapabla namn på pappret. Men man snackar till rätt pris, och återigen vad är det? i Olssons fall var det väl Max 15 000 Netto vilket hade inneburit 10 000 efter skatt, vilket natturligtvis är aldelles för lite för ett så pass bra namn, men för 20 000 Netto hade man säkert fått Olsson. Nu får dem upp i minst 25-30 000 svenska kronor för en back och lika mycket för en offensiv back antigen har man råd till det och har is i magen för att hitta dem rätta, eller så har man helt enkelt koncentrerat sig på en ersättare till Kessä och helt enkelt missat chansen till Jens Olsson. Jag hoppas verkligen inte man gjort feletet på det sistnämda scenariot igen.

En possitiv sak är dock att Peo har is i magen när det gäller backar från europa och anledningen? Man vill inte köpa grisen i säcken och det tycker jag är mycket sunt tänkande. vi får se men vi är snart inne i Juni.

Försässongen och sommarträningen ska planeras och man fattas två backar låter inte så farligt men när det är 1:a och 2:a backen som fattas så gör det läget ganska prekärt. Just nu hade jag väl placerat Malmö på en 4:e plats trots allt men det är mest beroende på att Rögle och några andra har tunnare trupper, men när alla topplagen värvat ja då räcker dessa backarna inte långt och Malmö riskerar att bli 5:a- 6:a igen vilket vi inte har råd med i år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0