Roger den store, vände!!!!

Jag är inget tenisfreak, men när Roger Federer står på centercourten, är det nått annat än tenis, det är magi, det är perfektion och det är pressition. Men Schweizaren mötte en annan Schweizare, Stanisas Wavrinka och Stanisas vann första sett och hade 2-0 i andra sett. Robin Söderling lyckades inte alls vända på siffrorna mot Florian Mayer. Men Federer är inte vem som hellst.

Fedrer bröt tilbaka och resten är ren och skär proppaganda, han höjer tempot i ett nafs, Federer har alltid ett svar, alltid en extraväxel om det behövs och när han behöver ta fram det, så gör han det. efter breaket till 2-2 han han gett motståndaren huvudbry, han har ett sånt oerhört övertag och tvingar sin motståndare att göra misstad. Tempot blir så oerhört högt uppskruvat. Motståndarna får slita, får inget gratis, och måste hela tiden spela på gränsen vilket ofta tvingar fram misstag. Men Roger Federer får allt och se så enkelt ut, han rör sig så effektivt, så sparsamt, så ellegant. Sliter aldrig utan allt utförs med 110% perfektion och pressition utan att kosta en enda svettdroppe.

Man kan tycka vad man vill om tenis, men Roger Federer är och förblir mästarnas mästare, alla kattegorier, alla sporter. Tenis är inte min sport men Roger Federer hade jag alla dar i veckan kunnat se live det är fullständigt bedårande tottal världsklass att sitta och titta på. Dessutom pricken över iet, Federer är jordnära, en vanlig människa, har ett oerhört, har trots sin storhet aldrig varit högfärdig, har stort hjärta och är älskad av alla. han bjuder alltid på sig själv, är alltid glad, trevlig och sportslig.

Där har Nadal mycket och lära.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0