Svensson återigen bäst när det gäller!!!

Efter två horribla insatser mot Västerås och Borås, studsade Malmö tilbaka och vann mot trean Oskarshamn på bortaplan. 0-2 blev ressultatet. En oerhört viktig seger när man hade kniven mot strupen. Men det är inte över än. man har 2-3 matcher mer spelade än övriga lag, när dessa två e spelade, kan faktiskt Malmö hamna på 7:e plats, och vara som mest 6 poäng bakom trean, ett långt ifrån omöjligt utgångsläge men med tanke på det chema som kommer efter Jul med sex raka borta, så gör man nog bäst i och hitta ett vägcinnande hemmaspel också.

Men vad är det som gör att Malmö vinner så mycket bortamatcher? Jag anser att svaret är ganska enkelt, nämligen lugnet. Man känner ingen press att prestera, man spelar istället enkelt och lungt, håller pucken istället för att försöka gåra så svåra och avgörande pasningar. Man hittar istället de heta lägena och gör dessutom mål på dem flesta. hemma skjuter man väldigt mycket men många av skotten är ganska meningslösa, medans man på bortaplan kan vända spelet från mittzon istället och få mer kontringsspel.

Meeeeen, vad gör man utan Markus Svensson, vår målvakt, vår hjälte kommer tilbaka. När det är som kisigast, när man har kniven mot strupen, när man har som jobbigast, kliver han fram, och tystar varrenda tvivlare i hela landet, jag slutar inte och bli imponerad, han är vår hjälte, han har precis räddat oss kvar i tabellen. Nu är det upp till spelarna och ta chansen och verkligen visa på hemmaplan att man är precis så bra man faktiskt kan vara i 60 minnuter.

+++++ Markus Svensson, jag vet inte om jag behöver säga mer. Han är bäst när det gäller återigen och jag slutar inte imponeras av honnom, jag lyfter på hatten!

++++ Bortaspelet. Man aggerar lugnare och komfortablare borta, hemma e man lite för desperata.

+++ 2:a femman. Urbas-Green-Alvarez är Malmös ledande kedja de presterar varje match nummera.

++ Moralen. Malmö har moralen det har man visat flertalet gånger, men det gäller även att visa den i de "enkla" matcherna också.

+ Mikael Wahlberg, inte för att hemvändaren är domminant, men i boxplay är han kung och det är boxplay som sätter grunden i dag, han kommer in och bidrar med det största problemet i de två föregående matcherna.

--- Intresset. Engagemangen och intresset för matcherna måste höjas för det spelar ingen roll om man tar topp trelagen om man inte tar övriga lag åtminståne hemma i Arenan

-- Landslag. Redhawks kommer tappa juniorer till u 19 turneringar dessutom stjärnan, vår bäste utespelare Jan Urbas till Slovenien Aj aj aj

- Matcher mer spelade. i teorin är Malmö fyra och bra på det, men i praktiken är Malmö kanske 6a 4-5 poäng efter där har ni det det de två föregående förlusterna gör för skilnad vinster där och Malmö hade legat på en stabil tredjeplats och kunnat fått fulsatt Arena mot topplaget Växjö. nu blir det väl ca 5000 istället, ONÖDIGT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0