Tung bortamatch Malmö!!!

Leksand borta i morgon för Redhawks. Riktigt tung bortamatch mot 3:an Leksand. En Arena där Malmös elitseriedrömmar rasserats två gånger och däe Babyhawks väg mot Kvalserien tog slut efter straffar, en straff som dessutom bara var centimetern över mållinjen.

Men är det egentligen så jäkla illa. Svaret är faktiskt att Malmö slagit Leksand borta flera gånger. 07-08 vann man en match. Kattastrofsässongen 08-09 vann man faktiskt med 3-0 och lyckades ta en poäng under babyhawks. 07-08 förlorade man också en i förlängning 5-4 efter att Malmö får spela en halv match med en man mindre på isen.

Kan detta bettyda något att Malmö faktiskt vunnit ett par gånger när det inte varit direkt avgörande, eller ska det bli en tung resa hem.

Spelet, de senaste matcherna, har börjat lossna undan för undan. Mot Tingsryd hade mandessutom förmåga att skapa riktigt bra chanser på det man hade och gjorde också 3 mål på 29 skott ett litet steg frammåt i effektivitet. Men detta kommer sig av att man gör rätt saker där ute, man går inte bort sig som tidigare spelar inte så dundristigt vilket straffar sig när man inte har effektiviteten. Då är det bättre att välja vilka lägen man pressar och vilka lägen man backar. Denna ballans hade man mot Tingsryd och man fick bettydligt fler öppna lägen då efter som man spelade lite mer i intervaler.

Jag tror att det är en nödvändighet att välja sina tilfällen. För om man går för tufft fram har vissa backar väldiga problem att ställa om från anfall till försvar, vilket lär vara oerhört viktigt imorgon med Leksands Bergenström, Ollas, Hermansson som är snabba, tekniska och dessutom fyllda med självförtroende. En ressolut instälning likd den i går mot Columbus blandat med mer ballans, tror jag är medecinen för att slå Leksand, dessutom måste man både ha effektivitet, lite tur och en vansinigt bra målvakt.

Viktigt inför i morgon.

1. Omställningarna. Mot Leksand är det oerhört viktigt att vara berred när man tappar pucken. Får man ner farten på dem högt upp i banan, brukarLeksand bli ganska uddlösa. Detta brukar man lyckas med i Malmö Arena, men i Leksand gäller det dessutom att ha beredskap för att de kommer in med fart och inte chansbryta för mycket. Det har man bittert fått erfara många gånger tidigare. Välja lägen man pressar och väljer gångerna man ska falla. Lyckas man med detta, kan Svensson inrikta sig på skott och inte 2 mot 1 lägen. Dessutom är det viktigt att få ut pucken när man är under press, aldrig aldrig chanspassa, det har te x Robin Weihager fått ta på sig någon gång.

2. Boxplay/Powerplay. Det brukar i Leksand bli frågan om en hel del boxplay. Kan man fortsätta med det otroligt fina boxplay man haft så kan man och ta tillvara på något av de få powerplay man får. Så är mycket vunnet.

3. Hålla sig på banan. Man var mer diciplinerade mot Tingsryd, det gav ressultat. Man kan kanske klara 5-6 tvåor men börja man komma upp i 8-10 tvåminnutrare så ringer det åtminstånne två gånger och med så bra powerplay som Leksand har så måste manvara diciplinerade. Utan att för den saken tappa aggresiviteten. Men mycket har att göra med om man gör rätt saker därute, presser när man ska och faller när man ska.

4. Effektiviteten. Det är jätteviktigt. Specielt om man kunde få första målet. Jag tror första målet kan avgöra stor del av utgången.

5. Markus Svensson. Stod inte alls i NHLdrabbningen. Han lär vara sugen. Han är helt medveten om vad som krävs. Han har storspelat flertalet gånger mot Leksand och är oftast bäst när det gäller. Måste vara precis så bra han kan vara och måste kanske tillockmed vara ännu bättre än så. Han måste ta det han brukar men han måste nog osså stå på huvudet ett par gånger.

Tips: Jag anser det väldigt vanskligt att tippa Allsvenskan för tilfället. alla slår alla. Det kan sluta 5-1, det kan sluta 1-1 det kan sluta 0-4 med andra ord allt mellan himmel och jord. Det enda vi kan vara överens om är att poäng kanske är nödvändigt för Malmö i morgon. Vi får helt enkelt hoppas att alla gör sitt bästa och att alla höjer sig ett snäppa sen får vi se vart det leder. Tung match!!! KÄÄÄÄÄMPA MALMÖ!!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0