Blytungt nederlag Redhawks!!!

Malmö åkte till Västerås för att försöka reparera nederlaget från Boforsmatchen hemma. Men det började med mardrömsstart. Inte ens en minnut hade gått och det stod 1-0 Västerås. Malmö förde spelet men tappade pucken vid helt fel lägen och bjöd Västerås på ett 3-0 överläge i första perioden. Ridå ner redan. Redhawks har varken självförtroende eller effektivitet för att vända ett sådan underläge just nu. Det blev också 4-0 en bit in på tredje perioden. Malmö ville dock göra en bra avslutning och snyggade till siffrorna något till 4-2.

Förlusten innebar att man tappar oerhört mycket mark på topplagen, man är 8 poäng efter 1:an och 2:an redan och 7 poäng efter trean Leksand. I och med att Almtuna och Tingsryd också vann, så tappar man mark även på playofflagen. Inte ser det bättre ut för Rögle som fått en lika jävlig start som oss.

Det måste hända något, det viktiga nu är att klubben har en plan B. En plan man kan sätta till om det skulle börja dåligt, vilket det har gjort. På isen måste man nog gå tillbaka till lite grunder. Kanske tilllfälligt ta upp några juniorer till och tilfälligt bänka några ettablerade, för att helt enkelt skapa en förändrig och för att ge spelet en injektion.

Mot Sundsvall tror jag också det är läge att sätta Bjurö i mål. Inte för att Mackan varit dålig. Han har tvärt om vart lika bra som i fjol. Men jag ser ett mönste som är likt 08/09. Att backarna tappar puck aldelles för enkelt och spelar valpigt vilket man snabbt måste sluta med. Att byta Målvakt kan göra att backarna spelar lite mer skärpt. En annan anledning är att matcher som Sundsvall med väldigt mycket ströchanser, inte brukar passa Svensson särskilt bra.

Det viktiga är att vi inte lämnar laget nu, utan ger dem stödet som behövs, det är trots allt inte kört, en seger eller två på raken skulle göra att Malmö avanserar rejält. Därför kommer jag på Måndag att gå ner som medhjälpande klackledare till Dansken.

Viktigt nu för laget är bara att glömma starten, börja om från noll. Bara gå in och köra och inte tänka och grubbla för mycket. Bara hitta spelglädjen igen, hittar man den kommer det smitta av sig på läktaren också. Sen vill jag se ännu mer glädje vid mål lite mer jublande känslor, slänga sig i plexit, göra målgester och dyligt, som under babyhawks, dels för att psyka motståndarna men också för att tända publiken och sig själva lite mer.

Står upp för vårt lag, Alltid!!!Ses på Måndag i Arenan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0