Bryter Malmö trenden?

En bruttalt dålig start, har fått folk att tvivla direkt. Går Malmö till kvalserien? Inför Sundsvall kommer en hel del förändras. Tränare Robert Ohlsson utesluter inte att bänka ett par. Dessutom kommer Jonathan Bjurö få chansen i mål. Malmö Redhawks-Sundsvall en på förhand enkel match men nu är det andra bullar. Malmö är i prekärt läge och vi har hamnat i ett läge där Sundsvall, Tingsryd osv är viktigare matcher än Leksand osv. Det gäller för både spelare och ledare att tänka på nuet, ta en match i taget och ta varje match som årets vikigaste. Alla vet att supperveckan snart är här. Då Leksand borta, Rögle hemma inför fullsatt arena och Växjö bort står för motståndet. Men för att inte vara in prekärt läge då måste man nu börja vinna de vanliga matcherna först och främst och det gör man bara om man tänker på nuet och accepterar sitt läge och jobbar för varrandra och inte köra one man shoow för vi är inte så bra så det funkar, det säger tabellen och den ljuger aldrig.

Det finns säkerligen chanser att Juniorer kommer få avancera i kedjeformationerna. Hur kedjor och backpar ska se ut är i skrivande stund oklart. Men helt klart är det så att det krävs att någon går in och pekar med hela handen och visar tydligt vad som inte tollereras. Det verkar nu Robban och Magnertoft göra. Det gäller att få ihop alla att arbeta för varrandra och för klubben, då har vi inte råd med de fåtal som mest tänker på sig själv.

Sundsvall då, ett tippat bottenlag, har börjat helt ok. Man har fem poäng men en seger för Malmö skulle säkerligen innebära att man avancerar upp till en 7:e plats eller liknande. Förlust och vi får faktiskt hålla tummarna för att Redhawks inte riskerar kvalserie nerårt istället för uppåt. Där förstår ni att läget är prekärt för att inte säga krsigt. Men nu behövs stödet mer än någonsin tidigare. Ett antal fler biljetter lär vara sålda till morgondagens match då den ingår i Champions of Malmöveckan med fyra olka matcher i fyra olika ligor samma vecka.

Frågan är dock, hur många av dem kommer verkligen beffina sig på Arenan i morgon. Jag hoppa såklart att alla kommer som har biljett för då är vi en bra bit över 3500 vilket i skrivande stund får anses som aldelles utmärkt.

Nyklarna till i morgon.

1. Noggranhet. Vi måste bli noggrannare i uppspelsfasen och hjälpa varrandra bättre, så våra backar får snabba spelalternativ o på så vis få spelvändningarna jag vet man arbetat mycket för.

2. Första målet. Jag tror första målet kan bli otroligt viktigt. Malmö ska redan jaga in poäng på andra lag, man har aldrig varit i ledning direkt i matcherna. I detta läget är det inte smart att behöva jaga matchen också så första målet är att föredra. Det kan man få om man går in och bestämmer sig direkt.

3. Hålla sig på banan. Senaste matcherna har man tappat i utvisningsbåset. Det gäller att lugna ner sig, och fokusera på att spela istället för att fokusera på motståndare och dommare.

Tips: En normal dag mot Sundsvall, så vinner Redhawks hyfsat enkelt med 2-3 måls marginal. Men nu är det inte någon normal match mot Sundsvall utan en direkt nyckelmatch. Men ger vi järnet på läktaren och spelarna visar spelglädje så hoppas vi alla att det ska räcka till seger. Men det kommer ju bli en otroligt tuff match inte minst mentalt.

Vi ses i morgon!!! Kom du osså och hjälp till!!!

Stå upp för Malmö!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0