Hockeyallsvenskan ett riktigt getingbo!

2.Växjö 12 p
3.Leksand 11 p
-------------------------------------------------------------
4. Västerås 9 p
5. Almtuna 8 p
6. Tingsryd 7p
7. Oskarshamn 7 p
-------------------------------------------------------------
8. Malmö 7 p
9. Rögle 7 p

Lägg sedan där till att ett antal lag har 5 p och ner till sistaplacerade Mora som har 3 p är det lika långt ner till som upp till Leksand på kavalserieplatsen.

Här har vi förutsättningarna inför kommande omgångar. Den som lär ha tuffast motstånd är utan tvekan Malmö. Först Tingsryd borta på Lördag, sedan Leksand borta nästa Torsdag, sen Rgle hemma nästa Lördag, för att bara dagen efter möta 2:an Växjö borta på Söndagen och som inte det vore nog har man Örebro borta också. Dessutom en het NHLdrabning på Tisdag.

Malmös målsättning efter de fem tunga omgångarna bör vara att hålla sig på en 6:e 7:e plats. Men hur ska våra grabbar lyckas med det. Jo det är bara en sak som nu fattas, Mål. Ordnar man fler pruducerande linor, så kommer målen och då kan man också ta poäng mot precis vem som hälst.

Tingsryd och Rögle är rena nyckelmatcher, framförallt för att det är två lag som har exakt samma poäng, så tar man de matcherna är man en god bit på väg mot att klamra sig fast bland de sju. Men sanolikt måste det även komma 2-3 oväntade poäng mot topptrion borta för att man ska vara riktigt säker på play off efter 10 omgångar. Närmst till hans känns det ändå som Leksand är. De har vunnit sina matcher men man har egentligen bara imponerat en enda gång. Förlusten hemma mot Västerås kom oväntat och skulle inte Leksand klara av nästa match heller så har man allt lite press på sig när Lagen drabbas samman om en vecka.

Växjö åkte på förlust mot Oskarshamn och kommer få klara sig utan Bengtsberg i målet. Men dagen efter ett Derby mot Rögle? Nja inte i Växjö kanske. Örebro ångar på men det satt hårt inne även för dem i går, men jag tror att Malmö får det ruskigt svårt i Behrn Arena. Som säkerligen inte kommer vara så kall som förra sässongen då jag tror att Örebro är stekhet som idrotsstad över huvud taget just nu. Men även där ska sägas att snart kommer förlusten.

Vilka spelare måste då kliva fram dessa matcher och verkligen visa vägen.

Markus Svensson. Har varit lite upp och ner och har farmförallt haft väldigt stor otur. Kan han hålla en hög nivå och ha lite flyt med sig så är han en självklar matchvinnare.

Jesper Matsson. På något sätt så är Mattsson herföraren, nu verkar det som han får en ny omgivning och en ny possition. Jag tror ytterforwardsplatsen kommer passa honnom ypperligt.

Jan Urbas. Här har vi sparkappital, en målgörare av mycket hög allsvensk klass i sina bästa stunder, har det lossnat efter målet sist? kan han få mer uträttat med ny omgivning?

Carl Söderberg. Ser många upp till och tilsammans med danskarna kan vi räkna med en riktigt fartfyld kedja. Är en ledare för laget om han kommer till sin rätt, har gjort poäng i varje match men som han ser ut så tror jag han kan göra hur mycket poäng som hälst.

Ossi-Petteri Grönholm. Skall hålla ihop försvaret och framförallt döda boxplay. Det lär bli en hel del boxplayspel och där är en Grönholm i form grymt viktig.

Mikael Wahlberg. Är en matchvinnartyp. Gör alltid som bäst ifrån sig när det gäller som mest. Framförallt brukar han vara gigantisk i boxplay. vem kommer inte ihåg när man halva matchen spelade boxplay mot Leksand 07-08 och man lyckades ta poäng ändå det var Wahlberg som spelade en helv match och han var fantastisk, kan han komma upp de nivåerna i arbetskapacitet så har Malmö ett ruskigt vapen i sitt täta boxplay.

För enligt mig är boxplay en ren nyckel i sådanahär matcher. Jag hoppas det fina boxplayspelet kan hålla i sig och att man får in fler puckar då finns det möjligheter varje match.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0