Utvisningarna blev för många

Malmö åkte upp till Uppsala för att ta revanch på playoffspelet, vi 6 som åkte i minibussen förväntade oss en jämn och fartfylld match. Jämt var det men fartfyllt var det bara i knapt en period.

Första perioden. Almtuna går ut stenhårt och det var inte heller någon större överaskning men efter 5-10 minnuter ebbade trycket ut, Malmö spelade otroligt bra boxplay och kontrade bitvis riktigt vasst. 0-0 och Malmö hade fått precis den start man behövde.

Andra perioden. Andra började trevande men efter några minnuter började en ren parrodi. Malmö åkte på 4 raka utvisningartvå av dem var riktigt bisarra. Vi tänkte när Söderberg blev hakad, nu är det väl ändå 2 minnuter men nej. Derrmot fortsatte Malmös utvisningar hagla, några av dem solklara men ett par av dem var också riktigt löjliga. till slut om också 1-0 ett riktigt snyggt mål. Men så komm Malmös första powerplay, och om Almtunas powerplay var ruskigt inneffektivt, så var Malmös tvärt om. Wihager slängde in en puck på mål som gick in och det var 1-1.

Tredje Perioden. Malmö försökte skapa men man blev så sönderyckt av alla utvisningar. Man orkade helt enkelt inte höja upp spelet i banan vissa var för trötta och vissa var iskalla. Men man skapade ändå ett par vassa kontringar men i en av dessa åker Urbas olyckligt ut för en solklar hakning. Almtuna fick spela 5 mot 3 i 24 sekunder men förmådde inte att göra mål. I slutet går Malmö på knäna, Damgaard får ta en direkt nödvändig utvisning för att inte 2-1 skulle komma. Man höll ut och hade tagirt en heroisk poäng med sig.

Förlängning. Malmö fick börja förlängningen i 4 mot 3 man klarade av det bra, men när Mattsson inte får ut pucken kan Almtuna skjuta. Pucken gick in och det var 2-1. Enligt Råbdjär, men enligt TV repriserna så gick det inte att avgöra. Jag trodde Målkameror skulle gälla från början. Men nej först efter Jul. Antigen ska vi ha det eller inte HATA HOCKEYLIGAN!!!

----- Ulf Råbdjär. Du är förfan slut! Malmö skulle skonats från 3-4 utvisningar samt haft två tre med sig till och eventuellt en straff. Då står det 1-2 och Malmöfolket hade varit lyriska.
---- 7 Pers en helt vanlig Lördag. Släpp tangentbordet och gör lite nytta!!!
--- Hersley/Blommgvist, sega och loja vårat absolut sämsta backpar.
-- Skridskoåkningen. Det är klart Råbdjär var kass men vi hade ändå lite för dålig fart i omstälningarna från anfall till försvar framförallt. Flera av utvisningarna var trots allt solklara
- Almtunas Powerplay.

+++ Krigarhjärtat och Moralen, utan den är Malmö körda. Nu fick man poäng med sig.
++ Markus Svensson. Poängräddaren. Så himmla surt att 2-1 pucken kom. Han var fullkomligt lysande och ännumer surt är det om pucken inte ens är inne, jag lider med honnom.
+ Boxplay/Poweplay. Ryskigt bra är man i båda diciplinerna alltså detta kommer ge många poäng frammöver.

En annan sak som man gör bra är uppspelen, det gör att man kommer till flera bra lägen.

Alltså hade Malmö allt det som krävdes som jag sa i införrapporten men då hade jag inte räknat in 12 tvåminnutersutvisningar. Nästa Bofors hemma på Onsdag 4 poäng inte en flygande start men gått o väl en riktigt bra start att bygga vidare på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0