Nervöst, nu avgörs det

Malmö Redhawks har kopplat litet minigrep om den sista kvalserieplatsen, men det kommer avgöras på bortaplan och det kommer avgöras i Uppsala, i Gränbyhallen där man är ruskigt svårslagna. Malmö är dock ett av lagen som har lyckats och ordentligt dessutom 0-5 till oss blev det då. Men förståss händer inte det igen. Det lär bli ruskigt jämt, så pass jämt att det mycket väl kan krävas en förlängning lagen emmelan.

Malmö vet ganska väl hur Almtuna spelar och har lyckats neutralisera det riktigt bra. Men när det vik 0-1 ledningen senast, kom Almtuna loss mer och kunde komma med fart genom mittzon. Men Malmö vände och nu kommer Almtuna få spela ett spel som passar dem bettydligt sämre, nämligen att föra spelet med uppstält försvar. Det gäller dock för Malmö att vara nograna i sitt styrspel så man räknar rätt hela tiden. Snabhet och teknik där är Almtuna kanske strået vassare än Malmö men avgörs matchen på ren råstyrka som tidigare möten så tror jag absolut på förhand attt det är Malmös fördel.

Markus Svensson såklart otroligt viktig i målet, dessutom tror jag att laget som gör första målet kommer har ruggigt stor fördel. Nu återstår det att se, blir det en match eller blir det två. Klarar Malmö att ta en av dem eller ryker man, har dock haft känslan 2-1 till Almtuna i matcher.

Resa till Uppsala en riktigt tung resa, och det kan bli dubbelmatcher, jag tycker att alla som har en möjlighet att ta er dit gör det, 6st är RS i minibussen vi borde komma upp i det tredubla tycker jag 18 st ska inte vara för mycket begärt för det fins säkert en hel del miffare i stockholmsområdet. Vi ses i Uppsala KÄMPA PÅGAR!!!!

Play off 2. Två dagar kvar

Malmö och Almtuna möts i play off 2. Det är två lag med lite olika förutsätningar. Malmö som var med om sitt elddop förra sässongen, blev Babyhawks som var en nystart på klubbens fortsatta äventyr, många har krävt kvalserie men målet för klubben var länge fastskrivet. Man skulle till Play off och höll låg proffil. Där bak har en dåldis i Markus Svensson gjort succé, precis som kollegan Pettersson-Wentzell i Almtuna. Men det är enda likheten mellan lagen.

Uppsalalaget, har haft en långsamt uppåtgående kurva, haft lugn och ro i organisationen och har inte samma tryck utifrån att prestera. Förra året gick man till play off 2 men slogs då ut av Växjö Lakers, Almtuna som aldrig varit i Kvalserien, är minst lika sugna som Malmö och har på förhand fördel eftersom man har två hemmamatcher och Malmö en.

Det gäller för Malmö att vinna hemma på Tisdag då lägger man över all press på Almtuna och Malmö kan spela mer avslappnat i Uppsala på Torsdagen.

Ressultaten är verkligen till Malmös fördel.

7-3 Seger först hemma
2-0 förlust i andra borta
0-5 seger i tredje borta
1-0 seger i fjärde hemma.

13-5 sammanlagt och 9-3 i poäng. Det är förståss helt ointressant nu, dels när det kommer andra nerver in men också för att Almtunas toppform kom efter dessa fyra matcherna. Men det är klart att man längst där bak vet att man har vunnit mot Almtuna borta och man vet ganska väl hur dem spelar.

Målvakter:
Malmö: ++++.
Almtuna: ++++

on har haft en fantastisk sässong, men så sista tio matcherna, gick han ner sig tilsammans med hela laget, men i play off har han varit fruktansvärd. 97% räddningar 2 mål insläppta på sammanlagt på 70 skott. Petersson-Wentzell, har likt Mackan haft kommetkariär, tog över från Gusten Törnkvist och gjort det helt fantastiskt bra. Om man ska klaga något, så kan han vara aningen ojämn.

Backar:
Malmö: +++
Almtuna: ++++

Almtunas försvarsspel har varit fantastikst, har et gäng stabila backar utan att någon sticker ut men de arbetar väldigt bra och får fin hjälp av sina forwards. Malmös backar är ojämna dessutom skadade Sjödin den bäste konstruktive backen, Patrik Haersley. Malmös backar är beroende av att forwards hjälper till mycket framförallt, Damgaard-Ström som är ganska osäkra.

Forwards:
Malmö ++++
Almtuna: +++

Malmö har lite fler som kan avgöra än Almtuna har Urbas, Söderberg, MacLean, Greesn MF är strået vassare än Almtuna. Kimby och Andreas Paulsson är dock ruskigt farliga. Malmö å andra sidan har en joker, Kim Staal som avgjorde mot Bofors älskar denna typen av matcher och kan mycket väl bli tungan på vågen lagen emmelan.

11 + 11+ för båda lagen. Bäst Powerplay, utan tveckan Almtuna under sässongen men Malmö visade upp ett bra pwerplay senast och det var Staal som fick det att lossna, fotsätter powerplay så så tar Malmö hem detta.
Boxplay, ganska jämnbördigt, Malmös boxplay var inte bra under stora delar av sässongen men har blivit bättre och bättre och var fantastiskt mot Bofors i play off 1.

Tppsetär svårt, men jag har känslan att, första matchen avgör utgången väldigt mycket, men Almtuna bort är enligt mig den svåraste bortamatchen i allsvenskan och just nu käns det som 1-2 i matcher till Almtuna men vi får se det tippset kan ändras snabbt.

Dansk dynamit exploderade!!!

Kim Staal, borta från hockey i 7 veckor,i dag var han tilbaka i Malmö Arena och såg ensam till att Malmö fick en avgörande seger. Eller Nja inte riktigt ensam, för hela Malmö Redhawks var riktigt på tårna i dag och gjorde en prickfri insats som gav en stabil 3-1 seger. Det började direkt Malmö kunde haft 2-0 tidigt i period 1 men man missade. I powerplay kunde dock Malmö göra 1-0 genom Kim Staal och det var starten på en explosion. 2-0 kom inte långt efter. Wallgren höll kvar pucken, får en tackling men får fram pucken till Staal som har öppen gata att lägga in tvåan.

I andra perioden blir det något lugnare spel Bofors försökte men kom ingenstans, istället blev man frustrerade och åkte ut på två utvisningar tätt innpå varrandra. i 5 mot 3 skapade man ingenting men spel 5 mot 4 hittar Morten Green en dansk kollega som pangar in 3-0 och just det, det var Kim Staal. Malmö såg ut att ha kontroll på allt. Bofors skott var många men dom var väldigt udlösa. Men så när Svensson tror han blockerat pucken landar den i målgården och där trycker Bofors in 3-1. Detta stör Malmö och i det efterkommande powerplayspelet för Bofors kommer det matchavgörande. Två osanolika plockningar av Markus Svensson, efter detta kommer inte Bofors tilbaka.

Tredje perioden blev en uppvisning hur man spelar på ressultat. ställa upp i styrspel och låta Bofors avsluta från hörnorna. Det var faktiskt inte farligt på 19 och en halv minnut. Sista sekunderna får Bofors läget i slottet, men Markus Svensson visade klassen och tog den också. Enkel seger för Malmö i dag. På Tisdag Almtuna hemma alla till Arenan!!!

+++++ Kim Staal, i det närmsta övertänd, fick han en hel kedja att spela som i trans och få igång powerplay. Hattrick efter 7 veckors frånvaro ruggigt starkt.

++++ Markus Svensson 31 av 32 skott tog han, sällan var det farliga skot, men när det var det var han återigen fantanstisk

+++ Tomas Wallgren. Är likt Staal ovärdelig i playoff/kvalseriesammanhang. Han är enrgisk och har en förmåga att hålla pucken kvar i offensiv zon.

++ Sacha Treille tredje länken i Saals Fjärdekedja, gjorde ett fantastiskt jobb och höjde sig flera steg

+ Publiken. Vi som var där skapade grymm stämning och tifot var enormt snyggt. Även om vi inte var så många

--- Publiksiffran 6301 Stooooor SKANDAL
-- Ingenting
- Ingenting  

Skadeläget prekärt

Malmö Redhawks seger mot Bofors i första play offmatchen blev dyrköpt. Bäste målgörande back, Patrik Hersley borta resten av sässongen, Fredrik Eriksson lite osäkert startande och nu Anton Blomqvist tumme som strular. Tre otroligt viktiga backar för Malmö, tre av de fyra bästa backarna det är såklart illa för att inte ta till ordet tragedi.

Men nu är det upp till bevis för andra backar, samt att forwards verkligen hjälper till där bak, för det krävs nu att hela laget tänker försvarsspel. Söderberg och Green är väldigt skickliga i deffensiv zon och de får ett oerhört lass, samtidigt som alla förväntar sig att de ska producera frammåt, är det dem som måste vara  en extra back när det behövs, lika så Marcus Ohlsson.


Viktigt då med bra stöd från publiken så alla kan höja sig ett extrasnäpp, men knapt 6000 boljetter bokade det är ett rent jäkla skämt detta skulle bettyda att det landar någonstans kring 6500-7000 det är riktigt illa. VAKNA!!!!!

Världens bästa Svensson fixade segern

Play off 1 är igång och vilken start det blev. Bortamatch i Karlskoga mot Bofors är något av det tuffaste som finns men Grabarna fixade det, trots många hinder på vägen till ruskigt viktig seger.

Första perioden. Malmö gick ut stenhårt och redan efter 44 sek kunde Jan Urbas fixa 0-1 till Malmö, det var bud på mer. Bofors hade mest puck men skapade egentligen ingenting, Malmö var livsfarliga och borde nog gjort minst ett mål till. Anmärkningsvärt var att man fick 4 tvåminnutare mot Bofors en enda. Men boxplay var prickfritt och Markus Svensson var tät.

Andra perioden. Malmö kommer helt fel in i perioden, efter missat friläge drar man på sig några utvisningar, men boxplay är fortsatt bra och Markus Svensson lyfter sig ytterligare ett snäpp. Men till slut skulle det bli 1-1. Då man går bort sig i boxplay, får Lundh helt öppet läge, Svensson har lite otur då han egentligen hinner med sidledsförflyttningen.

Bofors hade fått luft under vingarna. Tryckte ner Malmö som blev passiva. Inte blev det bättre när Konstruktive backen Patrik Hersley skadar sig, och det var inte nog där. Malmös lagkapten Fredrik Eriksson blir också skadad och 5 backar fick göra grovjobbet. Malmö åstadkom ingenting i sitt 4 minnuter långa Powerplay. Inte konstigt då det inte fans någong konstruktiv back kvar. Markus Svensson var STOR och då hade han inte ens gjort sina västa räddningar.

Tredje perioden. Tredje började avvaktande. men Malmö stod upp bättre nu. i sina anfall var man farliga och när man fick tryck lyfte Tomas Larsson inn 1-2. Men över 18 minnuter återstod och man hade endast 5 backar kvar. Men Det såg lungt ut första 12 minnutrarna, Malmö spelade effektivt av stor del av 3:e perioden och Bofors hårda matchande hade tagit ut sin rätt. Men det skulle bli farligt, kusligt farligt mot slutet. 2 raka Malmöutvisningar gav Boforstryck och även om Malmö spelade bra i boxplay, höll det på att kosta för mycket. 

I 5 mot 4 prickade först Bofors utsidan av stolpen. dessförinan hade Svensson räddat öppet mål och en farlig styrning. Tiden ebbade ut men två farliga lägen till skulle skapas, först ett skott i trafiken som Svensson lyckas styra urt med en fin parrad, och tätt därpå får man helt öppet läge, hårt skott men en makalös spagaträddning räddade Malmö och efter det åstadkom Bofors ingenting när man efter första utvisningen  fick spela 6 mot 4 i 1:20. Malmö rädde ut stormen, med mycket hjärta, lite tur och världens bästa Svensson längst bak.

Skotten: 38-21 Ni fattar själva 1 mål på 38 skott, Kanadas Roberto Luongo hade inte gjort det bättre.

+++++ Markus Svensson. Som han var i dag, hade man kunnat sätta han i ett OS lag och han hade tagit det med ro och folk med storm. Lugn, säker, spagaträdningar, omöjliga reflexrädningar. Hatten av vilken hjälte!!!

++++ Daniel Casselståhl, med de två konstruktivaste borta, fick Casselståhl i stort sett spela non stop, och som han gjorde det, han var fantastisk i boxplay och täcker skott på skott och det bekommer han inte vilken backhjälte!

+++ Robin Weihager, har utvecklats mycket och spelade otroligt mycket i dag men vad mogen han har blivit, var en av dem som drog lasset när två backar var skadade och gjorde det med den äran.

++ Jesper Damgaard, var kom detta ifrån, helt plötsligt hur säker som hälst, och kompenserade sin sega skridskoåkning med att vara före tankemässigt och det är precis så han ska göra för att vara bra, var dessutom het i början med skott som gav 0-1 och ytterligare ett som kunnat bettyt 0-2

+ Tomas Wallgren, En av de stora boxplaygiganterna. Dessutom vågade han hålla i pucken för att få tiden att gå har alltid gillat denna spelare och i play off och kvalserier kommer han spelstil verkligen till sin rätt

--- Boforspubligen, istället för att tacka sina egna spelare, kastar man in saker på Malmöspelarna när man jublar, lågt, barnsligt och fullständigt onödigt, det ände det höjer är Malmöspelarna själva.

-- Dommaren, fulständigt inkonsekvent, dåliga utvisningar på tacklingar, höll på o tappa matchen och det var iaf inte till Malmös fördel in med elitseriedommare detta är stor skandal.

- Skada andra. det är ingen slump att Hersley och Eriksson var de man skadade, först en bentackling på Hersley, sedan en hög klubba på Eriksson, det var instuderat, dessa skulle bort från matchen för då har Malmö inget konstruktivt kvar. Utstuderat, och så typiskt Bofors, sån tur är fick Larssons 2:a mål dem på andra tankar.

Så skönt detta var. Hemska, fula, osportsliga Bofors Bobcats, som i och försig var det bättre laget, föll på sin egen hemmaarena, och skadejakten tjänade inget till PAJASER HELA HÖGEN!!!!

Play off 1 dag kvar

Det är nu endast en dag kvar till play off drar i gång. Idag kör man träning för att i kväll åka upp till Karlskoga för att sova över och komma utvilade för det första mötet lagen emmellan.

Redhawkssupport har också oladdat upp inför play off. Eller ja ett 10 tal. beffan sig i går på Arenan för att klippa riva, sy och montera flaggor. 600-700 tygflaggor ska göras, många flaggor men inne i Arenan så kommer det inte se så märkvärdigt ut, men det är ju också för att fler inte giter ta tag i nott o få nott riktigt snyggt.

Det har varit väldigt mycket gnälla i stan och folk visar verkligen hur intresserade man i själva verket är och sågar ett lag som klarat målet ner till fotknölarna. Men ni som gör det kan ju bara hålla er undan. Nu är det nämligen 100% entusiasm och glädje som gäller. DET ÄR TID ATT VISA HJÄRTA! Ni som inte är berrädda på att göra vad som krävs på läkterna kan dra åt helvete, ni som inte är berädda på att göra vad som krävs på isen kan dra från klubben.

En för alla och alla för en det är det som krävs nu. Stå upp för Malmö!!!

Skrällval

Almtuna bjöd på ett skrällval när man valde Mora i play off 1. Varför vet nog ingen men kanske kan det vara så att formen på lagen spelar en bettydande roll. Moras form är inte bra och förlorade med 5-1 igår, men Bofors form är på uppåtgående. Malmö möter de Bofors och det var väll det val vi hade gjort om vi blibit fyra. Men Bofors är också tufft. 2-6 hemma i Arenan i färskt minne. På Onsdag är det dags, Bofors- Malmö i Karlskoga, på Fredag hemma i Arenan och ev sista avgörande på lördagen i Arenan.

Viktigaste spelarna nu

Markus Svensson
Carl Söderberg
Fredrik Eriksson
Donnald MacLean

Alla har de varit lite knackiga sista veckorna även om Markus visade klass i går igen mot AIK men dessa fyra måste prestera om Malmö ska kunna nå en play off 2 och ev en Kvalserie.

Formen på lagen är inte så värsta bra, sämst form har nog faktiskt Almtuna men nu är det enhelt ny serien där det gäller på ett helt annat sätt så vad som hälst kan handa. Biljettförsäljningen då? Ja verkar lite trögt på plan A men övre etage är slutålt vilken innebär 2800 årskorten inräknat är det väll bokat upp emot 5000 och det kommer blir mer, bettydligt mer 10000 minst och troligtvis blir det 12500. Tifomeck i dag alla som är miffare kom och hjälp till i läktararrangemanget så vi skapar något riktigt snyggt som tändvätska till Fredagens match.

En match som antigen gäller vidare avancemang eller överlevnad i playoffserien.

Tung playoffmotståndare? Väntar Malmö.

Malmö Redhawks åker upp till Mora i dag, det är den troliga motståndaren för Malmö på Onsdag nästa vecka i play off 1. Det är en tung match för Malmö eftersom man inte tagit en enda poäng mot Mora såhär långt inder sässongen. Ialla tre matcherna har matchbilden blivit den samma, Malmö äger matchbilden men är för inefektiva och Mora kontrar ut Malmö. Det är så jäkla enkelt, man måste ha bättre effektivitet och en säkrare försvarsspel alltså inte spela för flashigt och gå bort sig.

Matchen gäller egentligen inte ett skit för Mora, men för Malmö finns en 4:e plats i potten vilket skulle ge Malmö hemmafördel i både play off 1 och 2. Det krävs dock att Almtuna förlorar i dag borta mot Västerås samtidigt som Malmö vinner.

Viktiga punkter för kvällen.

1. Effektivitet. Den stor skilnaden lagen emmellan, Malmö har inte fårr inn puckerna mot Mora och det krävs lite mer trafik framför mål. Lückner moras tränare vet precis hur man ska slå Malmö och det är genom att låta oss föra matchen dett krävs rakt spel men han har fått Malmö ut i hörnorna och det måste undvikas för det gör oss inefektiva

2. Spela säkert. Vi har inte råd att gå bort oss som vi gjort tidigare vi måste hålla djup och hjälpa till så Mora får anfalla mot uppstält försvar. inte ge bort pucken i fel lägen och inte chanspassa i deffensiv zon.

3. Markus Svensson. Hade en lite sämmre period samtidigt som han i stort sett stod helt ensam, men andra halvan av Trojamatchen var han tilbaka och räddade 3 poäng för Malmö. Kanske han nu efter det är tilbaka för nu till kvalserien spelar han sina livs viktigaste matcher och vi vill få upp hans form igen.

Talar för Mora: Att man vet precis hur man ska slå Malmö

Talar för Malmö: Att Moras form är lite diffus och att man har en 4:e plats att kämpa för.


Tips: Svår match att tippa då det inte gäller livet precis. En jämn match där lagen vill sätta sig i respekt. efter en jämn matche vinner tyvär Mora igen 3-2.

Stabil seger

Redhawks vann mot Sundsvall och det var ett säkert försvar som lade grunden till segern. Man spelade ett spel som man gjorde mot Leksand, nu får man inte samma utdelning och mot ett sämre lag ser det ganska primitivt ut, men Malmö kan inte spela på ett annat sätt, så fort man försöker spela flashigt så kommer mistagen. Detta spel lämpar sig bäst till topplagen och det är ju just det som väntar Malmö nu, idel topplag nu är det slut med blåbärslagen. nu är det Mora Borta, Fredag, AIK hemma Söndag. Troligen Mora borta Play off 1 nästa Onsdag, Troligan Mora hemma play off 1 nästa Fredag, sedan eventuelt vidare spel.

TID ATT TAGGA TILL!!!

Tifomeck hela nästa vecka bara att anmäla sig för en kväll, alla tjata om tifo men orkar man göra nott för att det ska bli av, nej.

+++ Joahn Svensson, säker nästan en kopia av Markus
++ Daniel Casselståhl, håller ihop det fantastiskt där bak trots att han spelar med sveriges trögaste back Damgaard
+ Victor Öhman, två smörpass till två av målen det finns mycket potential i honnom.

Formen skall slipas

3 matcher kvar av hockeyallsvenska grundserien och för Redhawks del är det klart, det blir play off och trolligen kan man inte heller bli 4:a istället för 5:a åtminståne inte på egen hand. Men det gäller nu att slipa formen och framförallt komma upp rejält i deffensiven igen.  En bra trend och en fungerande spel är viktigt att komma in i play off med skulle man dessutom bli 4:a ja då är det perfekt..

I dag är det Sundsvall som står på spel. Ett lah man har full pott emot såhär långt, men Sunsvall har varit nära varje gång och har dessutom massor att spela för. För Sundsvall handlar det om vidare extistens för att slippa ovist kval nedåt, dessutom har laget två blytunga segra Mora borta och AIK hemma, vi snackar riktiga topplag med andra ord.

Viktiga punkter i dag.

1. Minimera individuella mistag. Detta föll man på mot Vxjö där man i övrigt gjorde en bra insats samma sak i Ljungby men där lyckades man vända, Markus Svensson har flera matcher här på slutet, lämnats åt sit öde

2. Säkert försvar, och då menar jag inte bara backar utan att forwards hjälper till som man gjorde mot Leksand

3. Fortsätta med sitt powerplay. Det blir bättre och bättre och måste vara på topp till play off

4. målvaktsspelet. Måste upp igen dessa tre sista matcherna så laget får självförtroendet igen

Tips: Givetvis ska Malmö vinna en sådanhär match alla dar i veckan men matchen ska spelas och räkna inte med någon överkörning från Malmös sida 4-2 blir tipset till Malmö.


En vecka kvar exakt till Play off och troligtvis blir det Mora som Malmö får möta, ett lag som slagit oss 3 av 3 möjliga hittils på Fredah möte man dem i nästa sista omgången det hade inte varit så smart o få en storförlust där uppe.

RSS 2.0