OS-SAMMANFATTNING

Nu kommer hella OS sammanfattbningen. Det slutade med 11 medaljer. 5 Guld 2silver 4 Brons. En riktigt riktigt bra skörd och då tog änå våra största favoriter Helena Johnsson och Anna Karing Olofsson inte en enda. Då förstår ni att det var flera skrällar som prikade formen precis när det gälde som mest och framförallt inte hade någon press att prestera

OS överaskning NR 1: Björn Ferry (Skidskytte)

Guld i Jaktstarten och var bara ett skott från att ta medalj i masstarten det var en enorm överaskning med en mycket strulig sässong.

OS överaskning NR 2: André Mührer (Alpint)

Brons i går i Slalom och en av mina stora skrällvarningar. I Turin missade han bronset med 3 hundradelar nu tog han Bronset med 6 hundradelar, rättvisan skipades.

OS överkörning. Lagstafetten (längdskidor)

Sverige var med efter första streckan sedan satte de andra in stöten och spräckte fälltet och Helner drog ifrån till en stensäker seger.

OS blåsning: Lag åkningen i dubbeljakten (Längdskidor)
In till skidbytet från klassiska till fistilsskidor, låg alla svenskar i främre ledet. Johan Ohlsson fick ett snabbt byte, och drog ifrån, och de andra tre hjälpte han genom att bromsa farten i klungan, till sista 500 metrarna hade Hellner, Lgkov och Angerer tagit igen försprånget, men manöverna gav guld till Hellner och Brons till Ohlsson och Northug var inte ens nära.

OS fiskusar: Carlotte Kalla och Anna Haag (Längdskidåkning)
Tilsammans satta de färg på sprintstaffetten och tog ett solvar, dessförinnan hade Kalla kört till sig ett gult i 10 km fristil och Anna Haag körde till sig en silvermedalj i dubbeljakten och det var nog de två största friskussarna med ett leende på läpparna och en åkglädje som få.

OS prestation: Anja Pärsson (Alpint)
I störtloppet höll en hel värd andan när Anja faller brutalt efter att ha haft silvret i handen. Men Anja reste sig och i superkomninationen låg hon 7:a. Det gjorde ont men hon körde slalomen och få till et grymt åk och klättrar till 3:e. Ett Brons är normalt sett ingen bedrift enligt Anja själv men efter denna dan ver det för första gången glädjetårar. För den dagen hade hon kanske inte ens levt.

OS gastkramning 1
Tog två poäng i 10 omgången efter en miss av Kanadensiskorna. I skiljeomgång var de tvungna att skäla en poäng då Kanada hade sista sten. Man garderar sin bästasten långt in i omgången och hade kylan som krävdes för att lura Kanada till offensivt spel. Annettes sista sten var dock inte perfekt och lämnade en ganska enkel dubbel för Kanada. Men Sharon deras skip hade ett helt lnd på sina axlar och träffar den ena svenska stenen aldelles för tjockt och Sverie tog sitt andra raka.

OS gastkramning 2: Lag Edin (Curling)
Oj oj oj i sitt första OS hade de kniven mot struppen hela gruppspelet men i skiljematch slog de VM mästarna Storbbritanien och skulle möta Kanada. En gastkramande match där Svenskarna pressade  storfavoriten länge. Men efter två stulna poäng för Kanada var de kört. Bronsmatchen mot Schweiz hade allt bland annat två osanolika utslagningar för sveriges del Edin skulle bara dra in en sten för att tvinga Stöckli tal att dra för en poäng i omgång 10. Men han missade då stenen inte curlade upp ordentligt. Stöckli hade ett rätt enkelt slag för 2 poäng och seger men hans sten var inte perfekt han hade 1 cm på sin sida. miss hade kostat dem en skiljeomgång där sverige hade haft sista sten och bronset. nu tog schweiz det men vilken turnering av detta unga lag.

OS hedesman: Tomas Södegren (längdskidor)
Körde för Johan Ohlsson i dubbeljakten och var med när Hellner och Johan Ohlsson fick medalj i samma lopp, själv blev han fin 10:a efter lagkörning och en förstörd sässong. Sedan en efterlängtad guldmedalj i lagtävlingen ett guld för Södergren som visade att laget går före jaget samt för att han varit eviga tvåan i många mästerskap.

Årets Krafttag 1: Marcus Hellner (Längdskidor)
I dubbeljakten hade han jagat in försprånget Johan Ohlsson hade och tog några kretiga tag för att skaka av sig Angerer han gjorde det och defilerade sista 50 meterna. grym långsport!

Årets Krafttag 1: Johan Ohlsson (Längdskidor)
5 mil är otroligt drygt och det gäller att ha dagen den väl ska köras, Johan Ohlsson såg pigg ut större delen av loppet, och när farten drigs upp sista halvmilen vara han med. När farten ytterligare stegrades var han ende svensk med bra läge. med 1 KM kvar går 5 åkare ifrån lite Johan Ohlsson hade orkat hänga på och tog rygg på Northug. I långspurtebn hade han fantastiskt glid och med en grym stakning komm han in i sista kurvan före Schweizaren Colonia denne höll sig inte på benen men Johan Ohlsson tog en av världens bästa spurtare Tobias Angerer, urstarkt!!!

Besvikelserna

Damishockeyn
Tre Kronor Herrar
Helena Johnsson
Anna Karin Olofsson

11 Medaljer trots detta sparkapital, vilken prestation det blerv exakt det antalet jag tippade men såklart med många helt andra individer.

Mitt största Minne.

Curlingdamerna.
Slå världens största curlingnation, på deras hemmaplan utan att ha sistasten i en stentuff match som gick till skilje det var helt makalöst och det är första gången jag fick tårar i ögonen.


Leksand Överkört

Malmö Redhawks spottade upp sig efter två storfjaskon. 12100 kom till Malmö Arena och vilket Malmö man fick se, redan vid nedsläpp tog Malmö komandot och tryckte ner Leksand ordentligt. Leksand som inte vunnit i Malmö sedan 2002, skulle få en ny svettig afton. Malmö var nämligen som iglar på dem och Leksand hittade inget botemedel. 1-0 kom också och det kom för ovanligheternas skull i Powerplay. Malmö borde nog haft 2-0 också men det studsade inte riktigt Malmös väg.

I början av andra kommer Leksand ut som ett helt nytt lag och spelade jämt med Malmö, men man skapade få heta lägen på ett fantastiskt Malmöförsvar och på kontring kunde Malmö ändå välförtjänt göta 2-0. Sedan skulle det inte ta långt tid. 3-0 kom också väldigt enkelt de enkla mål man inte fått med sig tidigare. Sedan hade Malmö chansen att göra 4:an men slarvar, Leksand kommer 2 mot en och gör lite turligt 3-1.

Tredje perioden, skulle bli Malmös man hade faktiskt bettydligt klarare lägen än leksand och i slottet gjorde Don MacLean 4-1 dessförinnan hade man 2 st två mot en lägen som man inte förvaltade. Leksand hade det svårt, skapade inte mycket trots lite spelövertag, man blev frustrerade och förlorade näst inteil alla närkamper.. 4-1 blev det och Malmö slog Leksand på ren o skär råstyrka och Leksand vek ner sig otroligt lätt .

+++ Försvarsspelet
++ Efektiviteten. 4 mål på 30 skott så måste det se ut
+ Dommarna. Var annonyma, tog inte för mer än de skulle och lät spelarna få avgöra och lät det bli till en hockeyfest

--- Publik som gick. Malmöpublik på sina håll gick redan innan slutsignalen, otroligt lågt är ni inte mer intresserade än så så håll er förfan borta.
-- Leksand Stars. Är så otroligt håglösa när de kommer ner hit, inget fungerar inte ens powerplay och i närkamperna viker de ner sig otroligt lätt.
- Jesper Damgaard, härnger inte med, vår sämsta back i dag, han har tur att han får spela med Casselståhl.

Bara vinst räknas

Malmö Redhawks möter i dag Bofors eller "Bossefors" som vi lite större miffare kallar dem. Tuff match mot ett ganska formsvakt Bofors. Men den är tuff för att det bara är tre poäng som räknas. Malmö har glömt plattmatchen senast mot Borås och jag förväntar mig att alla är riktigt fevanchsugna och verkligen vill betala priset för att vinna.

Viktiga punkter

1. Diciplin. Det var inte bra senast och Bofors älskar att provocera, det gäller att inte gå på lockbetet men ändå spela hårt och ressolut utan att gå över gränsen.

2. Försvarsspelet. Casselståhl tilbaka. Det kommer ge en dimmension men det gäller också att forwards hjälper till i försvarsspelet och hjälper Markus Svensson så denna kan storpela igen.

3. Boxplay/Powerplay. Powerplay har släpt något men det måste ändå bli jämnare man är fotfarande urusla vissa stunder. Boxplay är inte alls bra, förra matchen släpper man 3 mål i boxplay, det är aldelles för dåligt.

4. Första målet. Alltid viktigt för Malmö annars har man en tendens att bli stressiga och glömma försvarsspelet. Får man däremot första målet, brukar manha helt annat flyt och helt annat lugn och blir också lite effektivare.

5. Markus Svensson. Han har varit riktigt riktigt bra hela sässongen men nu förra matchen hade han en sämre dag och vi alla hoppas att det var en engångsföretéelse och är riktigt taggad.

Riktigt riktigt dåligt att inte fler tänker ta sig till Arenan allt tyder på runt 4700-4800 och det är verkligen aldelles för dåligt, det är rent av uruselt, en sånhär viktig match ska där vara 6000-7000 SKÄMS MALMÖFOLK!!!

Glöm matchen

5-0 till Borås mot Malmö. Ingen bra förlust i den heta kvalseriekampen men samtidigt gäller det att inte älta detta, utan glömma det och komma igen till morgondagens match mot Bofors. Det måste helt enkelt bli seger i morgon. Men många saker måste förbättras i morgon. Framförallt tre saker.

1.Diciplinen. Man blir frustrerade och man vet också hur fult Bofors spelar man måste kunna hålla kylan denna gång.

2. Effektiviteten. innan Borås 1-0 mål har Malmö bud på både 1-0 och 2-0 gör Malmö dessa mål blir det en helt annan match i morgon

3. Försvarsspelet. Har varit direkt bedrövligt de senaste två matcher och den felande länken är Ström-Damgaard vi behöver få tilbaka Casseltåhl och det är nu.

bara o glömma detta. Växjö och AIK är inte heller allt för stabila och möter varrandra nästa omgång. Almtuna kan dock gå om oss nu. ALLA TILL ARENAN I MORGON. Inför matchen får ni imorgon.

Löjligt viktigt!

Nu ska hockeyallsvenskan till att avgöras 8 matcher kvar och vi startar med Borås borta. Ett Borås som tilsammans med Bofors och Sundsvall har absolut sämst form i serien. 2-8 i baken mot Mora. Men för Malmö fins inga garrantier, det gäller att gå in och göra vad man ska och inte underskatta motståndarna. Dessutom har Borås varit en svår nöt för Malmö i år. första matchen lagen emellan 1-0 till Malmö i Arenan då Markus Svensson var rent omänsklig i målet. Sedan 3-4 till Malmö efter förlängning efter en grym insats av Jani Hurme. Sen i Malmö Arena blev det en övraskande 3-4 seger efter förlängning till Borås.

När Malmö nu kommer upp till Borås, har lagen helt olika förutsätningar. Borås har inte jättemycket att spela för, man har en minimal chans på play off men den är nästan obefinlig. För Malmö gäller matchen direktplatser till Kvalserien. Denna matchen får man inte tappa poäng i om man ska hota på riktigt alvar. Men spännande blir det.

Viktiga punkter

1. Säkert försvar. När nu Malmö inte gör så mycket mål så gäller det att släppa in lite också vilket man lyckats riktigt bra med.

2. Islossning. Man skulle behöva komma upp i 4-5 mål per match, det skulle göra att man har råd att släppa lite puckar också och det hade blivit atraktivare att se på.

3. Markus Svensson. Som vanligt, det gäller att släppa in lite efterssom Malmö inte gör så mycket frammåt

4. Våga!!! Våga vinn, även när det är jämt.

Tps: Det är natturligtvis väldigt svårt att tippa matcher när det gäller såhär mycket. men det fins lite som oroar, hur är det med dem som varit borta i Japan har man lyckets återhämta sig? Malmö brukar vara rätt sega när det kommer till omstartsmatcher, första perioden är viktig att hålla tätt i för att sedan komma i gång. 3-3 säger jag och man måste ha extrapoängen.

en busslast med 57 Malmösupportrar kommer åka till Borås riktigt kul att atmosvären börjar komma. Synd bara att biljettförsäljningen till Bofors på Onsdag går trögt. De hade verkligen förtjänat 7-8 tusen men jag tror det blir MAX 5500 och det är efter 8 raka segrar aldelles för dåligt skäms Malmöfolk!

Allsvenska slutspurt

Hockeyallsvenskan ska avgöras 8 matcher kvar för Malmö och Almtuna 7 för de andra ´toppkonkurenterna AIK och Växjö.

Borås borta i morgon, Bofors hemma Onsdag, Lakesand hemma Fredag. 8 av 9 möjliga poäng är nog rent nödvändigt, då man efter kommande vacka bl a har Växjö på bortaplan. Vem tar då de två direktplatserna?

AIK som hade en tung period här med tre raka förluster spottade upp sig och vann i Karlskoga.

Växjö. Är väldigt ojämna och är lite oförutsegbara men man förloar mycket poäng borta och har egentligen sedan jul varit ganska svagt, men så vann man mot Mora med 4-1.

Malmö. 8 raka segrar, nackdelen är att man säkert kommer närmre en förlust, har dock hittat jämnheten och har en sto fördel, nämligen att man har AIK hemma i sista omgången, det kan bli direkt avgörande lagen emmelan där och då kan det vara stor fördel Malmö.

Almtuna: Ruskigt formstarka, tilsammans med Malmö det formstarkaste laget just nu, han en tung period här med tre raka bortamatcher, det kan ställa till det för Almtuna. Men de har deffenetivt en chans.

Om jag ser till de matcher man har kvar, så tror jag deffenetivt Växjö Lakers klarar en playoffplats. Sedan är det hugget som stucket, men det käns ju faktiskt som Malmö har en fin chans på topp tre. Så Växjö och Malmö blir utgångstipset. RUskigt spännande ska det bli. ALLa TILL ARENAN på Onsdag. Inför matchen i morgon får ni i morgon eftermidag. FRAMMÅT MALMÖ!

BINGO Malmö

Leksdand vann och Troja vann efter straffar i Växjö, snacka om att det passar Malmö som handen i handsken, AIK och Växjö är dessutom så instabila samtidigt som Malmö bara går och vinner.

Växjö 2:a 1 poäng bättre än AIK som i sin tur bara har bättre målskilnad än Malmö och Almtuna 4 poäng efter denna trion, vilket race det blir sista 8 omgångarna Tagga till allihopa nu behövs det stöd.. Inte bara mot Leksand och AIK utan mot Bofors och Sundsvall också och på bortaplan osså

Det är till o vakna nu Malmöfolk!!!!!

lika många matcher i dag

Malmö har en match mer spelad än resten förutom Almtuna. i dag spelas den odinarie omgången som innebär att Malmö vet vilket utgångsläge man har inför nästa vecka då slutspurten inleds.

Borås-Mora
Leksand-AIK
Växjö-Troja.

Leksand bör vinna mot en av våra konkurenter AIK. AIK har dålig form men AIK brukar göra bra matcher mot just Leksand så helt säkert nej.

Borås har fortfarande en liten chans på play off, och Mora som också är ganska formsvagt kan få det hett om öronen även om Borås inte visat bästa form de heller, krysset ligger nära till hands och då får Malmö lite hjälp därifrån.

Växjö bara ska vinna mot Troja hemma så här är ingen hjälp att förvänta, även om Lakers är inne i varranandagstempo och det är derby.

Sammanfatningsvis. Leksand tar troligen AIK vilket skulle vara det allra viktigaste får Malmös del. Mora tappar poäng och kommer inte nämvärt nära, Växjö vinner och ligger tre före Malmö.

På Måndag Borås borta, 3 poäng är rent nödvändigt annars kan greppet om tredjeplatsen snart glida dem ur händerna.8 av 9 poäng nästa vecka tror jag är minimum om man ska ha riktigt bra chans

Inför OS

Årets höjdpunkt e snart här. OS i Vanchuver och visst har vi medeljchanser ja tillockmed riktigt många medaljchanser.

Jag ska nu ranka några av vår största medaljchanser och börjar med de bästa. Jag har dock inte räknat in Puckelpist och skicross för det känner jag att jag vet aldelles för lite om.

+++++
Helena Johnsson (skidskytte). Jag tror hon tar två medaljer ett guld och en annan vallör men hon skulle kunna gå o dra storslam, allt hänger på hur hon klarar pressen och hur hon klarar att ladda om efter ett eventuelt guld

Curlinglaget Anette Norberg, alltid bäst när det gäller men guld är inte helt säkert, största hottet. Miram Ott Schweiz. De vann i VM och i sina bästa stunder är oerhört bra.

Emil Jönsson, (Skidor, sprint) Tror jag absult tar medalj frågan är vilken valör bara

Markus Hellner (skidor) hade varit en självklar guldaspirant om inte Northug varit med men han har stora chanser i både sprint, distans och sprintstafett.

Charlotte Kalla. Kommer tända till rejält och är då är hon ruskig o ha att göra med

Skidskytte Mixed staffet. Anna Karin, Helena, Björn och Carl Johan, har stora guldchanser. Björn bör dock höja sig några snäpp. Ryssarna och Frankrike e välsigt farliga och likaså Norige och kanske tyskland.

++++
Anna Karin Olofsson-Zidek (Skidskytte) ganska ojämn men hon har stora chanser om skyttet stämmer att göra något riktigt stort, sprint blir hennes bästa distans.

Hanna Falk. skulle få fem pluss om det inte vor för sin ålder. Men hon kan absolut ta medalj individuelt i sprint men kanske framförallt med Anna Ohlsson i sprintstaffet.

Skidskytte lag dammer, med Helena som ankare så kan det absolut bära långt, jag sticker ut hakan och säger att man faktiskt kan ta guld.

Anja Pärsson. Många höjer kanske på ögonbrynen, men denna människa e fruktansvärd i mästerskap och har dessutom gått precis sådär lagom bra på slutet för att slå till förvåna er inte om han tar minst ett guld.

+++
Sverige Ishockey. Bör natturligtvis ta medalj men det har inte sett bra ut på sistone och Kanada och Ryssland är nog inget att göra åt. Men Bronsplatsen kommer stå mellan Sverig, USA, Finland och kanske Tjeckien om man har Thomas Voukun i målet. Se upp dock för ett riktigt långskott Schweizarna, som går på frammarch och det kan vänta en riktigt obehaglig överaskning då Sverige Schweiz möts i premiärmatchen. Brons tar nog Sverige.

Anna Ohlsson sprint skidåkning. Jag är helt övertygad om att hon och Hanna Falk tar medalj i spritstaffet, men hon har också en vettig chans själv individuelt.

Anna Haag. Här har vi en liten doldis som har kört riktigt bra och är till skilnad från Charlotte riktigt bra i både klassisk och skejt. förvåna er inte ifall hon ta iaf en medalj i OS.

André Mührer Alpint. Har åkt bra på slutet och får han till två toppåk så visst är han en självklar medaljkandidat.

Sen vet jag att vi har riktiga toppchanser i puckelpist och skicross både på dam och hersidan, men som sakt har dålig koll på det.

Hur många medaljer blir det då? Ja mycket avgörs redan den 13:e då Heleana Johnsson och Anna-Karin ska köra sprint i skidskytte. Medaljer där och jag tror att hela OSlaget får en kick av det.

LÅNGSKOTTEN:

Carl-Johan Bergman skidskytte. Skjuer bra men efter sin förkulning har han tappat i spåret, blev dock trea på en sprint i Ruhpolding och kan om det klaffar skrälla till rejält

Björn Ferry. Kan även han i sina bästa stunder vara på pallen, samma här sämmre efter en förkylning men om det klaffar så finns chansen

Magdalena Pajala, helt ny och har varit på pallen i sprint. Helt ny i längskidlaget men har inget o förlora så varför inte?

Schweiz Ishockey. Ordentligt långskott men jag blir inte förvånad om de tar en semifinalplats. till kvartsfinal tar man sig, frågan är vam man möter där.

Vitryssland ishockey. Också obehagliga, var nära att slå ut storebror Ryssland i Kvartsfina i VM senast så underskatta inte!

Skidskytte 3
Längdskidor 3
Alpint 1
Curling 1
Skicross 1
Puckelpist 1
Ishockey 1

Sammanlagt 11 st och då har jag en hyfsad säkerhetsmarginal. Men 11 medaljer det tycker jag för Sverige är helt ok. Ja tillockmed bra.

Dramatik när Redhawks tog 8:e raka

Malmö vann sin 8:e raka seger i går. Men Västerås var nära riktigt nära att spräcka vinnartrenden

VIK började bra men fick inte hål på Markus Svensson 5 minnuter in i 1:a tar Malmö över helt och borde haft både 1-0 och 2-0. Men tre sekunder innan slutet kom 0-1 i powerplay, en riktig kalldusch.

Det skulle bli värre. För det käns igen när Malmö hamnar i underläge, man stressar upp sig och släpper allt vad försvarsspel heter. 0-2 kom på en kontring, men sen kom det som jag tror var helt avgörande, på en ny kontring får VIKare öppet mål men Markus Svensson gör det omöjliga, och räddade kvar Malmö i matchen. Kort därefter kom 1-2 genom comebackande Sasha Treille och inte långt därefter fixar Jan Urbas 2-2. Men Hawaihocken höll i sig, i powerplay för VIK, gör dommare Holm en riktig dommartabbe när VIKare både hakar och håller fast Söderberg från att få ut pucken. Isället tappar försvaret fokus och det var öppen gata för VIK att smålla in 2-3.

Uppförsbacke igen men då kommer dagens prestation av Tomas Wallgren. han går runt mål och har öppen gata till 3-3.

Tredje perioden blir mer kontrolerad, Malmös försvarsspel blev bettydligt säkrare och på kontring kunde Hardt lägga in retturen 4-3 men långa 18 minnuter återstod. Men det var aldrig någon fara, Svensson spikade igen och försvaret var bettydligt mer organiserade. 3 oerhört viktiga poäng efter starka vändningar och mycket vilja stannade i Malmö.

+++ Islossining. Jag ville att Malmö skulle göra 4 mål för att få lite lugn. Nu blev det jämt likt förbannat men ändå
++ Robin Weihager. Oj så säker han har blivit riktigt imponerande och hög lägstanivå
+ Publiken 5141 fick verkligen valuta för pengarna i en match som hade allt och men sjöng non stop och även vid 0-2 det var nästintil Babyhawksstämning

--- Don MacLean. Så förbannat innefektiv, misade ett friläge med ett halvtamt avslut Shape up
-- Publiksiffren. efter sju raka och detta viktiga skede då skulle det varit 6000-7000 vi som var där gav dock järnet
- Carl Söderberg, aldelles för divig. Annars är han riktigt bra med pucken

en veckas uppehåll. sedan Borås borta och sen riktig hockeyfest Bofors nästa Onsdag, Leksand nästa Fredag. Bestäl redan till Leksand nu. runt 10 000 är redan bokade.

Malmö möter formstarkt VIK

7 raka segrar och Malmö Redhawks har gått upp på 3:e plats i tabellen. När man nu försöker ta 8:e raka, har man en svår nöt att knäcka. Västerås har gjort 14 mål de senaste 3 matcherna och utklassade självaste Växjö Lakers senast med ruskiga 7-2. Något att bita i för Markus Svensson och backarna. Försvarsspelet var strålanda mot Oskarshamn men nu är det ett bättre lag man möter och det gäller att visa samma trygga försvarsspel och givetvis vara effektiva framåt.

Viktiga punkter

1. Försvarsspelet, kan man hålla 0-0 i första perioden, får man nog ner tempen på Västerås och kan äta sig in i matchen

2. Boxplay. Powerplay har börjat lossna men boxplay är lite virrigt och det måste skärpa till sig om det ska gå bra i dag.

3. Markus Svensson. När Malmö gör så pass lite mål så e han så ofantligt viktig.

4. första målet. Det kan ge det försprång och trygghet man behöver för att ta hem matchen.


Tips. Jämn Match mellan två formstarka lag jag tror första målet blir ruskigt viktigt då kan man kontrolera matchbilden och ha ett försprång som behövs för att vinna. Tpset får bli 3-3 och sen e det bara att hoppas på att Malmö får extrapoängen.

Boka biljetter och ta barnen med er, stor familjedag med många aktiviteter. Kör hårt. MOT KVALSERIEN!!!!

Ruskig svit Malmö!!!

7 raka blev det när man i går slog Oskarhamn med komfortabla 3-0. En typisk oskarshamnmatch med mycket kamp och ett vilt kämpand Oskarshamn som gör vad man kan för att sätta käppar i hjulen för Malmö. Men Malmö hade en matchavgörande egenskap. Tålamodet. Man förivrade sig inte. spelade strålande försvarsspel och gjorde vad man behövde frammåt. Dessutom en fantastisk Markus Svensson som iofs fick enkla lägen men som tog allt och fick en helt välförtjänt nolla och han har skapat sådan trygghet i hela laget .

Dessutom ramlade allt i händerna på oss. Växjö förlorade stort i Västerås 7-2 och Leksand tog strafseger mot Mora

+++ Försvarsspelet. Det var prickfrit och när det inte är det så vet alla att Markus Svensson fins där bak.
++ Tålamodet. Helt avgörande egenskap. man förivrade sig inte och blev inte frustrerade.
+ Markus Svensson. Otroligt stabil och nästan osanolikt bra har mäniskan varit.

--- Publiken: 4500 och det var där inte ens inne i Arenan fyyy fan vad dåligt när det nu ska avgöras.
-- Utvisningar. Vi drar på oss lite många onödiga utvisningar låt säga att flera av dem e billiga men ändå
- Dommaren. Gjorde vad han kunde för att få en jämn match eller kanske poäng till Oskarshamn med konstiga domslut men sån tur e så sket laget i det.

Västerås i Morgon allt annat än 5500 e fruktansvärt dåligt. Tagga till!!!!

Formstarka lag möts i Arenan

Malmö Redhawks med 6 raka segrar möter Oskarshamn med 3 raka segrar. Men det är skilda värdar. Oskarshamn kämpar för att om möjligt undvika kvalspel för att hålla sig kvar, medan Malmö kämpar hårt för att nå en kvalplats för att om möjligt gå upp i elitserien.

Räkna med hård kampa om tre oerhört viktiga poäng. Oskarshamn brukar innebära ruggigt tajta matcher, Småläningarna brukar sätta käppar i hjulen mot Malmö man vinner sällan mot oss men det brukar bli oväntat jämt. Senast blev det 4-1 till Malmö uppe i Oskarshamn enm seger man avgjorde i slutet efter stor domminans av Malmö.

Oskarshamn har bra minnen från Malmö Arena 2 poäng tog dem här senast och förra året tog man tre poäng.

Viktiga punkter

1. Tålamod. Oskarshamn brukar streta emot bra och det gäller att hålla kylan och inte bli ivriga

2. Tempo. Håll ett högt tempo för vi har mer tempo i kroppen om vi får upp farten

3. Håll flytet. Håll flytet i spelet ju mer sönderykt match det blir desto bättre är det för Oskarshamn. Diciplinen är viktig.

4. Markus Svensson. Han kommer få stå igen och även om det inte är värdens svåraste match på pappret, så gäller det alltid att släppa in lite mål mot Oskarshamn för de bjuder inte på så många själva. Dessutom mötter han sitt gamla lag kanske ger en extra tändvätska.

Tips: Malmö borde vinna detta enkelt på pappret. Men Oskarshams fina form och den klassiska matchbilden lagen emmellan, gör att allt annat än en jämn match är inte att förvänta sig. 3-1 Malmö efter en ny bra viljeinsats och en bra Markus Svensson.

Föresten slutspurten börjar. Köp nu biljetter för det är inte mycket bokat. ALLA TILL ARENAN!


Dålig Biljettförsäljning

Malmö Redhawks flyger fram 6 raka segrar men när det nu vankas riktig hockeyhelg, är det svalt intresse, åtminståne om man ska se på indikationerna nu. Folk verkar inte riktigt fatta att Malmö-Oskarshamn och Malmö-Västerås numera är lika viktiga som Malmö-Leksand eller Malmö-AIK. Vi gar in i ett avgörande och vi ligger bettydligt bättre till än vad vi gjorde förra året när vi blev Babyhawks. Dessa förtjänar precis samma stöd som babyhawks fick. Med tanke på vikten av matcherna skulle det nu vara 6500-7000 på alla de sex matcherna som är kvar i snitt.

Vakna allihop i Skåne Visa Hjärta. Laget har redan gjort det nu är det upp till oss om vi ska ordna med den stämning, vi hade förra året, vilket gör oss oslagbara på hemmaplan.

Fredag. Malmö-Öskarshamn
Söndag Malmö-Västerås.

STOR HOCKEYHELG. ALLA TILL ARENAN

Vansinig Svensson räddade segern

Malmö Redhawks åkte i dag upp till mardrömsarenan i Umeå för att försöka ta revanch för den senaste gången då man tappade 0-3 läge till 4-3 förlust. Men i dag så hände det. Äntligen, äntligen kom en trepoängare i Umeå 1-2 slutade matchen och otroligt tunga poäng tog man med sig hem till Malmö.

Efter två perioder med hyfsat bra koll och en till synes stabil 0-2 ledning, började man spela på ressultat vilket man lyckades med i 10 minnuter men sen blev det mer och mer stressigt, man hade ju ett sånt jäkla läge på tre poäng nu. sista fem minnutrarna blev nervkitlande men när alla var stressade fans en lugn man där back, Markus Svensson var så bra så att det var vansinigt. han stod på huvet men fick inte heller denna gång hålla 0:an 1-2 kom 2:55 från slutsignalen och det var i allra högsta grad match fortfarande. Men Malmö samlade sig och blev lugnare. Markus Svensson var lugn trots det insläpta målet och det smittade av sig på resten.

Malmö grisade hem tre betongtunga poäng och gick upp på samma poäng som Växjö med två matcher mer spelade. Men Växjö Lakers är långt ifrån stabila och känner flåset i nacken av Malmö, Mora och Almtuna, starkast av dem just nu Malmö med 6 raka segrar, nytt rekort för laget under sässongen på Fredag Oskarshamn och på Söndag Västerås, vi kan verkligen komma upp i 8 raka och då håller vi på o nå Moras rekord 10 raka.

+++ Markus Svensson. Jag tror det för en utomstående är mycket svårt att fatta hur viktig han är för Malmö Redhawks, han är i dag den enda skilnaden mellan vinst eller förlust. Han var nästan osanolikt bra 35 skott 2 minnuter och 55 sekunder från en vansinig 0:a 35 skott är mycket. 97% räddningar dock det är ändå vansinigt.

++ Vilja av stål. Malmö vill vinna har det riktiga jäklaranamat, men det lyser igenom, Malmö behöver få tilbaka folk för de orkar inte länge till med detta tunna men ack så viljestarka lag.

+ Försvarsspelet visst var det lite virrigt men Malmös försvarsspel fungerade verkligen i 50 minnuter innan Svensson klev in och räddade allt


--- Tunt Lag. Man har lite för få spelare tilgängliga, orken lär tryta undan för undan
-- Stjärnorna. Trots att Söderberg, MacLean inte presterar som förväntat vinner man ändå men dessa två specielt MacLean måste ju vakna för detta e fan inte godkänt från Kanadensaren.
- Växjös två matcher mindre. De är fortfarande i förarsätet om de spelar sina kort rätt . Men vi har i allra högsta grad chansen

Nästa match Fredag mot Oskarshamn 19:00 i Malmö Arena. Förslagsvis villa Markus Svensson ta in Johan Svensson och spela en heltänd Markus Svensson mot Västerås. ALLA TILL ARENAN DENNA HOCKEYYHELG!

Kan Malmö skrämma bort Umeåspöket?

Malmö Redhawks möter i dag Björklöven som man slog i Fredags med 4-1 i Malmö Arena men nu är det en annan sak. Nu spelar man i Umeå, en Arena som Malmö haft mycket oflyt i. Vad som dock talar för Malmö är att man har 5 raka segra och att man är seriens bästa hemmalag. Laget blir detsamma som slog Örebro borta senast.

Viktiga punkter i kväll

1. Våga köra. Släpp på allt, nerver är det sista vi behöver, kör man bara, bör man vinna

2. Powerplay/Boxplay, Powerplay har verkligen börjat lossna specielt med uppstälningen Hardt, Green, Wallgren, kan den andra femman också prestera i spelformen, ser det mycket ljust ut. Boxplay däremot är lite för ihåligt, man släpper in motståndarna framför mål för lätt och har en tandens att krypa för nära Markus Svensson

3. Markus Svensson. Allt tyder på en ganska målsnål match, det krävs att Svensson inte släpper mer än 3 för poäng antagligen inte fler än 2 för seger. Han är otroligt viktigt specielt i detta skede när det ska avgöras och när backsidan är minst sagt sargad

Tips. Jag hade trott på seger om det inte varit för just Umeåspöket. Poäng bör dock Malmö ta jag säger 3-3 igen och hoppas på extrapoängen.

Det blev ingen back

Malmö var på backjakt efter Casselståhls och Kessäs skador. Man var riktigt nära att signa Patrik Nevalainen från Finska Lukko Rauma men tränaren satte stopp för övergången och Malmö Redhawks får nu stå där med det man har.

possitivt för Malmö är att Daniel Casselståhl börjat träna på is. Med de backarna man har kan man vinna mot de lite sämre lagen, men när det i spurten möter Leksand, Bofors, Växjö, Mora och AIK så måste Casselståhl vara fit för fight för det är vår absolut stabilaste back och med de man har nu är det lite virrigt för att känna sig helt trygg. Laget är alltså spikat o klart nu kör vi bara, Björklöven i morgon, snacka om viktigt.

RSS 2.0