GRATTIS TAKTER!!!!!!, Mellander och Iceland!!!!

Elitloppet slutade med en ganska överaskande seger både för häst och Kusk Iceland vann elitloppet och kusken skulle inte bli Örjan Kihlström han valde Triton Sund, Jorma Kontio stod nära till hands men tränaren Stefan Mellander petade Kontio och satsade på en som inte kört hästen tidigare. Han valde att sätta Jägersrokusken, och min absoluta favorit Johnny Takter bakom sin häst, mycket duktige Johnny Takter som aldrig fått detdär riktiga erkännandet.

Men när starten gick, flög Iceland till ledningen. Takter fick dämpa farten när varken Torvald Palema eller Ilara Jet ville ha första utvändigt till 1,12 och kunde sedan köra undan med 500 kvar då Åke med Torvald Palema attckerade men Torvald fick aldrig häng på Iceland som Takter forcerade till en enkel seger. Ett fantastiskt ekipage, framförallt Stefan Mellander och Iceland en häst Stefan själv varit med att föda upp.

Såhär i efterhand skulle jag natturligtvis varit där på plats på Solvalla och heja in min favoritkusk. För att få se Johnny Takter vinna världens största lopp på kort distans hade ju varit makalöst mäktigt, specielt som jag inte är säker på att jag lär få se det fler gånger. Men det kändes ändå ända hem till soffan, Takter och Mellander som också är lika på många sätt de är lugna och sansade, fåordiga och lite smått fylosiferande. Men i dag var Iceland, Takter och Mellander stjärnorna och det är klart de trivs med det.

Efter loppet sa Takter att det var det största, det kunde inte bli bättre, han hade nått Nirvana ett ord jag bara tror Johnny hade använt för att beskriva segern, men han talade också om kravet på sig själv att vinna. Att när han tog ledningen att det inte fick händå någonting, detta skulle han ta kosta vad det ville han skulle inte släppa in de andra i matchen, och som han körde. Men ingenting hade varit möjligt om inte Iceland hade varit otroligt bra och om inte Mellande hade ställt i ordning honnom.

Det är många likheter herrarna emellan, båda två har vunnit flera strolopp utan att få något riktigt erkännande men i dag fick man det på svensk mark och som publiken hyllande kretsen kring hästen.

Natturligvis för hästens individ, Iceland är en trevlig häst bjuder på sig och älskar att stå i blickfånget.

Mellander som är lite av en doldis men får fram en stjärna varje år och som dessutom föder upp sina hästar själv
det är stort i folks travögon och värt att hyllas för.

Men flest av alla hyllade Johnny Takter och det är ju inte konstigt. Likt Mellander har han inte riktigt fått erkännandet trots flera storlopssegrar. Men nu nu fick han hyllningar i massor. Det är inte konstigt, travpubliken är kunnig och man känner väl till Takters mörka sida, då han för några år sedan knivhögs utanför Etage i Malmö, när han i åratal bredvid travet hade stora alkoholproblem, en far som trillat berusad och skadat nacken med men för livet som följd och en bror Jimmy som flydde till USA och inte riktigt brytt sig om Johnny utan gick sin egen väg. Lägg där till att han petades från stjärnan Commander Crowe 2008.

Han har rest sig flera gånger och har alltid varit fantastisk på att köra häst men har också haft det lite tuffare än alla andra Erik Adielsson, Björn Goop, Örjan Kihlström osv ingen vill ju ha en missbrukare som kusk liksom, men han har alltid lyckats utan att ha kört för de största tränarna, Kollgini har Takter som första kusk de gånger han inte själv kör, det är väl det största han har men annars är det Rånlund, Johan Lejon osv.

Sambon Jenny J Karlsson har natturligtvis bettyt mycket för Johnny genom de tuffa åren och har medverkat att få Johnny på fötter och i dag var dagen då Johnny Takter stod som segrare mot allt elände, tots att de stora tränarna aldrig riktigt tagit Takter på allvar och mot ägarna till Commander Crowe som petade honnom efter två förluster 2008.

stoooooort Grattis Stefan Mellander tränaren som föder upp sina hästar själv och som alskar sina hästar och travsporten och som vågade sätta Takter som kusk trots att han inte tagits på allvar av alla.

Stooooort Grattis alla kring hästen skötare massör osv de kanske viktigaste människorna som gjort det möjligt att vinna elitloppet.

Stooooort Grattis Iceland, vilken häst, vilken individ han njöt av varenda sekund och var så underbart lugn vid hyllningarna lite Commander Crowe o Järvsöfaks över honnom

Och Stoooooort Grattis Johnny Takter nu fick du erkännandet. Du stod som segrare över alla de som tvivlat alla de som inte tagit dig på allvar, alla mörka dagar du haft. Som du sa i aftonbladet detta kan ingen ta ifrån dig!!!!


Flytten klar nu börjar granskningen igen

Nu är flytten klar till ny lägenhet. Jobbigt har det varit men nu är det fixat. Vad har då hänt i sportvärden.

Inter Vann Champions League. Hyffsat liv om Zlatan lär det har varit iMilano

MFF ångar på trots smällen i Mjällby.

Men för mig var det största ändå det som hände i Hockey VM. Favoritlaget Tjeckien vann med endast tre NHL spelare mot Rysslands 14. Man gjorde det omöjliga och Jagr är fortfarande en av de stora hjältarna, passade fram Jakub Klepis till 1-0 efter bara 20 sek. Men vad var det som gjorde att Tjeckerna gick och vann?

1. Man klarade av elddopen Lettland och Kanada man kunde åkte ut innan kvartsfinal om man inte tagit minst 4 poäng, man tog 6 gick om Kanada och bevisade att man var riktigt bra om man ville

2. Perfekt i avgörande lägen, vann två strafflägningar först Finland och sedan Sverige var kyliga i de skarpaste lägena.

3. Lagmoralen, jag har faktiskt aldrig sett en så bra Tjeckisk lagsammanhållning och en stor anledning är förståss att de spelat tilsammans i hela euro hockey tour. Har aldrig sett ett Tjeckiskt lag kriga trots underläge ända in i slutet och kvittera med endast 7 sek kvar. Där låg nog mycket i finalsegern också.

4. Tur natturligtvis har Tjeckien haft en massa tur men det krävs om man ska vinna VM och framföralt med ett så pass svagt lag på pappret.

5. Målvakten. Tomas Vokoun, fantastiske Thomas Vokoun, var tottal vägg och gjorde att Tjeckerna i finalen fick göra det man älskar, försvara sig bra med en bra målvakt och få massa kontringar. För om Sverige var bättre än Tjeckien i semifinalen så var Tjeckien bettydligt vassare än Ryssland i finalen.

+++++ Tomas Vokoun han var sanslös, han var så bra han behövde, och Vokoun som vanligt bäst när det gäller.
++++ Försvaret, som alltid älskar Tjeckien att spela i ledning och då brukar försvarsspelet funka som bäst. Med Rosival och Karel Rachunek hade Tjeckerna två riktigt bra backar som ledde laget.
+++ Passningsspelet, det slarviga passningsspelet mot Sverige var som bortblåst, i finalen hittade man  varrandra prickfritt
++ Numerärt underläge prickfritt
+ Jaromir Jagr den store ledaren, inte bara han utan hela lager lyfter sig när han är i närheten .

Malmö Redhawks då. Jo det börjar röra på sig, man har just nu två backar på uppsikt och åtminståne den Kanadensiske backen verkar riktigt bra med 33 poäng i Danska ligan i fjol. ingen garranti men kan nog räcka till 20-25 poäng i Allsvenskan och skulle vara en bra ersättare till Fredrik Eriksson. Kimmo Pikkarinen däremot är jag skeptisk till, 14 poäng i Zvolen i Slovakiska ligan som är på dekis är inget att skryta med för att vara en deffensiv back är har dessutom rätt tun och 33 år nja ok en Casselståhl kanske men nej en bättre deffensiv back behövs.

Vad är Rätt Pris Redhawks???

Malmö Redhawks har ett bra grundlag på plats men på backsidan är det tunt och nobben kommer från alla håll o kanter. Malmö måste ha backar och man ska ha två stycken.? Ja åtminståne tidigare men vad är det nu som får Peo att vända o säga endast en back som ersättare för Kessä.? Vad har man då tagit in

Eriksson ut-Nevalainen in tottalt nedköp Nevalainen är knappast en andraback utan snarare 5:-6:e back
Kessä ut - nyförvärv in. Här räknar jag kallt med en  renodlad ersättare.

Detta får alltså backsidan ätt se ut såhär

Nyförvärv- Hersley
Weihager-Nevalainen
Blomqvist-Damgaard
Sandmark sjundeback

Detta är bara at sammanfatta . Håller inte!

Det behövs en till. Jens Olsson är ju ledig, ok att han inte är en förstaback men den rollen tycker jag Hersley kan ta. Jens Olsson är kapabel för 20 poäng vilket gott o väl hade räckt ihop med Nevalainen som jag tror ligger på 15 poäng, men nu står vi där med en Patrik Nevalainen som fortfarande inte riktigt är stabil på denna nivå. Samt Jesper Damgaard som blir odinarie på 6 backar och verkligen passerat bäst före datumet. Dock finns en ljusglimt, Damgaard har varit riktigt bra i VM.

Samtidigt står Malmö där med en öppen forwardsplats. Mikael Whlberg vill tilbaka men man snackar hela tiden om att det ska vara till rätt pris. Vad är rätt pris? Jens Olsson var inte en förstaback men han är inte dyr och man vet rätt väl vad man får. förstabacken som ska ersätta Kessä, vad är rätt pris där?

MacLean, Eriksson, Staal, Kessä och Hurmes lön är nu borta, ändå står man o tjatar om rätt pris jag tror tyvär gottfolk att ekonomin är bettydligt värre än vad vi tror. Detta gör att vi står där med Målvakter i elitserieklass, Forwardssida i näst intill elitserieklass men en backsida som tja kanske Max är 7-8:a bland lagen.

Det är inte många som krävs men jag trodde verkligen man kunde ersätta Kessä och Eriksson rakt av Jens Olsson samt en Kessätyp hade absolut vara en bra lösning visserligen blir inte Backsidan bättre än i fjol men den blir iaf lika bra, och framförallt kommer man ha råd med en skada eller två och ändå spela med tre backpar.

Jag är orolig, samtidigt står Wahlberg där, en spelare man verkligen vill ha men en spelare som måste komma efter backsidan. Lösningar finns på problemet. Allt 1 att det finns finansiär hjälp som gör det möjligt att ta in honom till en billig summa. Andra allternativet är att låta han spela i Danmark för att ta in honnom i December-Januari.

Samtidigt letar man nu i europa och i Finska ligan fins ett par riktigt kapabla namn på pappret. Men man snackar till rätt pris, och återigen vad är det? i Olssons fall var det väl Max 15 000 Netto vilket hade inneburit 10 000 efter skatt, vilket natturligtvis är aldelles för lite för ett så pass bra namn, men för 20 000 Netto hade man säkert fått Olsson. Nu får dem upp i minst 25-30 000 svenska kronor för en back och lika mycket för en offensiv back antigen har man råd till det och har is i magen för att hitta dem rätta, eller så har man helt enkelt koncentrerat sig på en ersättare till Kessä och helt enkelt missat chansen till Jens Olsson. Jag hoppas verkligen inte man gjort feletet på det sistnämda scenariot igen.

En possitiv sak är dock att Peo har is i magen när det gäller backar från europa och anledningen? Man vill inte köpa grisen i säcken och det tycker jag är mycket sunt tänkande. vi får se men vi är snart inne i Juni.

Försässongen och sommarträningen ska planeras och man fattas två backar låter inte så farligt men när det är 1:a och 2:a backen som fattas så gör det läget ganska prekärt. Just nu hade jag väl placerat Malmö på en 4:e plats trots allt men det är mest beroende på att Rögle och några andra har tunnare trupper, men när alla topplagen värvat ja då räcker dessa backarna inte långt och Malmö riskerar att bli 5:a- 6:a igen vilket vi inte har råd med i år.

Finland och Schweiz gjorde min dag

Sista dan på praktiken vemodigt och lämna. Inte direkt folket för de har jag kontakt med en del ändå, inte heller de arbetsuppgifter man hade, det blev helt meningslöst sista månaden, men för att man inte vet vad som händer sen. när får jag en ny sysselsätning? Hur långt tid? Vad blir det.? Praktik eller anställning? Frågorna är många och det gäller att samla sina tankar kommande dagar.

Men en sorglig eftermiddag förvandlades i kväll. Finland slog ut USA som nu får spela nedflyttningsserie. Trans atlantlag 1 utslaget.

Schweiz körde över Kanada och vann med 4-1 och vann gruppen och tar med sig alla 6 poängen till andra gruppspelet.

Min stora skrällvarning, ett av mina favoritlag med en av mina favoritspelare Andreas Ambühl i spetsen är rena mardrömmen för Kanada dom man slagit dem tre mästerskap i rad, och ja Schweiz kan om man sköter sina kort rätt gå hela vägen till final. Med att sköta sina kort rätt menar jag att utnytja försprånget man har och gå som segrare ur andra gruppspelet, mötet skulle då i kvartsfinalen bli mot Vitryssland, Danmark eller Tyskland, 2:an möter troligtvis Finland.

Men med tanke på Schweizarnas erkända oförmåga att föra matcher så undrar jag inte om Finland skulle vara bättre än just vitryssland som är erkänt kontringsstarka.

Hopschwiz!!!!! (Med resservation för stavningen)

Kommigen vår

Ingen vårvärme än och vi är inne i mitten på MAJ vaknade till en regnig morgon och inte blev det  bättre frammåt dan här det har tillockmed åskat och vädret verkar inte bli bättre förrän nästa vecka. Kommigen nu ge oss den värmen för annars tvivlar man på sommaren. Hoppas inte detta är indikationer av vad som sker i sommar pallar inre med en dränkt sommar, ge oss värme!!!!

Danmark flyger fram

Danmark har fått landets stor genombrott i Hockey- VM. Ny skräll i går mot USA samtidigt som Fonland var ruskigt nära fjaskot mot Tyskland då man bara vann med 1-0. Danmark är klara för Nästa gruppspel redan frågan är hur många poänf man tar med sig in i detta andra gruppspel, förhopningsvis 5 poäng och då kan man faktiskt vara nära en kvartsfinal.

I dag, Sverige-Frankrike, Ryssland-Kassakstan och Tjeckien-Norge. Troligtvis idel favoritsegrar med viss reservation på Tjeckerna som kan ha lite dålig mentalitet o skärpa emmelanåt men de e bara att hoppas men eliminerar dessa tankar. Schweizarna tog en 3-0 seger mot Italien och ska i morgon möta Kanada Schweiz som är lite av mardrömsmotståndare för Kanadensarna, krysset där kan ge en riktigt bra slant och kan vara värt o satsa en 50 lapp på.

Tänk att Danmark håller på o vinna hela grupp A!!!!! Före OS brons laget Finland och OS silverlaget USA ok inte samma trupper nu men ändå...

Det er deijlit!!!!!

Sista praktikveckan

Sista veckan på Praktiken har kommit och lite ångestfullt är det allt. Men egentligen inte för att man ska lämna alla trevliga människor utan mer för att jag inte vet vad som ska hända sen. De känns som man behövt en sysselsätning innom en månad för sen finns det risk att man hamnar i samma dagdrivande igen och det vill jag verkligen inte. Halva Måndagen snart avklarad, och det är bara två dagar kvar i en kort arbetsvecka. Blir till o fixa lite utlåtande från chefen och om möjligt ett referensnr.

Skönt och lämna jobbet för att det inte finns någon större mening att vara här längre, det finns inget jobb och jag uppdaterar egentligen för eventuelt senare bruk.

Kontakterna härifrån har man fixat så jag kommer säkert träffa människorna här i bland sen också så det känns ärlit talat inte specielt tungt.



Vad händer då i Redhawks. Ja inte särskilt mycket mer än man nu bekräftat att man letar efter rena ersättare till Kessä och Eriksson. Nu är det hockey VM efter det brukar silly season ta fart på riktigt. Sverige vann utan att imponera. Tjeckien imponerade i två perioder innan man slog av på takten i tredje.

Vad blir då tipset.

Kanada-Ryssland i final med viss reservation på Ryssland som hade en del problem mot Slovakien i går. Det känns över huvud taget väldigt ovist men jag har en rejäl skrällvarning och den e pressis som i OS Schweiz Jag tror de har något riktigt bra på G med Andreas Ambühl, Yanick Weber, Jeanin, och ev Mark Streit. Det är varning även på Tjeckerna som också verkar ha nått bra på gång.

Ny dag, nya förutsätningar

Torsdagen var den värsta dan man haft på länge. Först skulle man ordna tandstälningen och det spände u tänderna nått koiöst, sen kommer Infopaq i Danmark med beskedet att de gått vidare med andra arbetssökande och som om det inte var nog där, så var man på väg o fixa en riktigt bra fest men då kommer föräldrarna med beskedet att de för en gång skull ska vara hemma. Fyyyy faaan och mitt i allt detta kommer en ny finnanskris tack för det det va precis det jag behövde för att få ett arbete.

Men nu är det Fredag och tid att rensa tankarna. Praktiken slut nästa vecka vad händer sen? Det har många frågat mig och jag har frågat det för mig själv, vad fan händer sen, jag måste ha en nu sysselsätning innom en månad för annars kommer man in i samma dagdrivande igen och meriterna blir mer och mer avläsna. Men vad ska man egentligen göra mer än att söka jobb o se glad ut.

När man inte ens får komma på intervju som matchade mina meriter perfekt och där jag redan har min före detta praktikantkolega så känns allt helt jäkla hopplöst, visst tänker man på utbildning men media är svårt att få jobb innom och Copywriterutbildningen i Stockholm kan jag bara drömma om. Kalmar kan vara rädningen men frågan är hur pass grundlägande Medieproduktionsutbildningen är.

Den andra vägen är som kallat den långa vägen vilket innebär praktik på praktik till man får en seriös praktik eller så pass mycket meriter så man anses som intressant. I bland önskar man att man var händig och stark o kunnat arbeta innom elektronik, programering eller innom Logistik och transport men nu är man inte det. Det är svårt det är jäkligt svårt och mitt i allt detta vill man flytta hemmifrån och klara sig själv samtidigt som man inte kan gå o vänta på bättre tider, så känns det i bland som det är det enda man kan göra. Jag har rest mig från allt.

Från opperationer, från tjejproblem, från skolmisslyckanden från plötsliga omständigheter som fördröjde körkortstagningen, en praktik som svikit mig och gått bakom min rygg med viktig information och allt allt har man vänt till nått bra men arbetsmarknaden ligger inte i mina egna händer, den kan jag inte påverka själv helt plötsligt är det arbetsmarknaden som ska resa sig och inte jag själv och det har jag inte kontroll över.

Men det viktigaste av allt Torsdagen är förbi och nu ser jag bara frammåt och gör det jag kan för att trivas med livet, vad andra omständigheter gör går inte o tänka för mycket på. I helgen ska vi måla i vår nya lägenhet nästa vecka kanske jobbet kommer, i morgon kanske man träffar kärleken det får man aldrig veta men alltid hoppas man och livet är för kort för att ha ångest över saker som man inte själv kan påverka

STÅ UPP FÖR DIG!!! Det är min hällsning till alla som känner likadant där ute.

Blomqvist stannar

Backen och den egna produkten Anton Blomqvist stannar och det är inte pengarna som får han att vara kvar utan det är för att han vill utvecklas och känner inte riktigt att han är redo för nordamerika. Det är en mottiverad Anton som kommenterar sitt besslut med att det blir en het sommar lätta på sig något kilo och gå in i höst och prestera. Han snackar just mycket om att han verkligen vill prestera och vikten av en bra prestation kommande sässong.

Då har vi då backarna klara som förlängt eller kommit in två platser är således lediga och det är inte vem som helst man ska ersätta det är Kessä och Fredrik Eriksson och detta måste få kosta pengar för dessa två är två av de 5 bästa backarna som ska ersättas.

Klart är också att Tomas Larsson fortsätter denna sässongen två riktiga rollspelare men mycket attityd, kan dem bara använda denna attityd på rätt sätt så kan dem bli riktigt bra. Vi önskar dem all lycka i Malmö kommande sässong.

Bara Söderberg kvar nu. Jag tror jag stannar och då är det två backplatser och forwardsplats o fylla Wahlberg finns nära till hands och likaså Johan Björk den sistnämdes självförtroende är jag dock ganska osäker på. Blir spännande och följa detta jag tror att vi kommer ha ett lag klart tidigt någonstans mittaeln av Juni tror jag Malmö har ett fullt lag. Vilket är väldigt tidigt för att vara Malmö. Det känns som de kan jobba mer i lugn och ro i år och jag tror det ger ressultat även sportsligt.

Söderbergs vara eller icke vara

Carl Söderberg, den stor stjärnan är i ett vägval igen, stanna i trygheten eller testa något nytt. Problemet de senaste åren är att han varit lite väl självisk och inte så effektiv och spelskicklig som vi alla vet att han är i sina bästa stunder. Hur mycket hans numera permanenta ögonskada hämnar honnom är förståss svårt att veta, men det är helt klart så att Malmö behöver en snabb och effektivt spelande Carl Söderberg igen, senaste två sässongerna har han blivit något för puckkär och även lite väl stor i munnen.

Men nu har han en läromästare bredvid sig, Jesper Mattsson, et bollplank en mogen karl som kan leda en kedja kanske är det så att Sdeberg inte riktigt klarade av rollen att leda sin kedja, han gjorde iofs Jan Urbas riktigt bra men det hämnade hans eget spel aldelles för mycket.

Man skall nu sätta sig ner och prata igenom Calles framtid. Kanske blir han ytterforward bredvid Mattsson och får ta avslut istället för att vara speluppbyggare. Ett annat alternativ finns, Mikael Wahlberg, är han inte för dyr, skulle han kunna lyfta spelare på helt egen hand.

Ett annat alternativ är helt enkelt att låta en annan klubb ta över hans relativt stora lön och ta in två bra namn som ersättare. För Malmö har ytterligare ett dilemma, Backsidan, den måste förstärkas, och Söderbergs lön skulle säkert räcka till två hyfsade backar, Wahlberg och en riktigt bra ytterforward.

Jag tror dock Söderberg stannar, och hoppas också han gör det för han är på något sätt symbolen för det nya Redhawks kan man få in Micke Wahlberg så är Forwardssidan komplett och men det krävs att söderberg presterar till det man bettaler för honnom, detta innebär runt 1,2-1,5 poäng per match i snitt vilket är runt 60 poäng.

Fredrik Erikssons lön räcker säkert till för att ersätta Fredrik och Kessä med två likartade namn på backsidan. Så Söderbergs lön tror jag inte stör backsidan men frågan är hur mycket Söderbergs lön påverkar en eventuell sista Forwardsvärvning men jag tror Wahlberg kan vara beredd på att spela för runt 30 000 kr i månaden och det bör klubben ha råd med alla dar i veckan.

Ekonomin är inte bra, det vet vi allihopa så det gäller för klubben ta smarta besslut och som inte är förhastade, men ingen spelarlön är värd att hota klubbens extistens inte ens Söderbergs.

Aj aj aj Kessä på väg bort

Nu när Casselståhl är på väg bort, var det viktigt att åtminståne Kessä stannar men nu har finländaren bud från Finland, buden är likvärdiga men flickvännen är finländska och det ska tydligen vara en klubb från hemstaden Tammerfors som ska vara intresserade. Går han dit är det för sociala skäl och lutar det åt något av hållen så är det just nu åt Finland.

Går han dit, står Malmö där med 5 backar varav endast två är ettablerade. Då måste Malmö ut på jakt och kanske kan den förste heta Daniel Casselståhl, helt plötsligt skulle han få lätt plats bland de sex första backarna. Förutsatt att Blomqvist stannar behöver vi då en deffensiv tuff back som ska ersätta Kessä och en offensiv som ska resätta Eriksson. Vi snackar den tuffanste backen backåt, och den näst bäste backen frammåt måste ersättas och det kommer dessvärre kosta och måste så få göra.

Backsidan har sedan Lillis och Eikegård slutade 2000-2001 varit stort dilemma för Malmö och om Kessä går, står vi där igen och då meste vi prioritera backarna och Wahlberg får faktiskt komma i andrahand kommigen Kessä stanna ännars blir jag ryskigt nervös för vår backsida

Just nu

Weihager-Nevalainen
Blomqvist-Hersley
Damgaard-Sandmark

Nej vi behöver två riktigt bra backar om Kessä lämnar Nickersson har samma spelstil men är på tok för långsam och skulle vara en ordentlig försvagning. Casselståhl tilbaka en riktigt bra back på denna nivå men nja väger lite för lätt. Björk? Är en rörlig back med tyngd men har ganska dåligt självförtroende och kan vara en chansning, det enda jag kan se mig e att chansa med Björk eller helt enkelt leta i finland efter en liknande back som Kessä.

Det blir en intressant utveckling och det är inget klart än. Men jag börjar bli orolig för backsidan återigen och att klubben gång på gång misslyckas med backvärvningar och de som är bra alltid ska dra här ifrån efter en sässong

I veckan klarnar det i Malmö

Söderberg, Kessä och Anton Blomqvist det är de tre spelare som ska ha bestämt sig i veckan. I Söderbergs fall gäller det mest om han vill testa på något nytt. Backarna Kessä och Blomqvist har kontraktsförslag och de ska ta ställning till om de ska tacka ja eller nej, det fins andra intressenter på båda två.

Casselståhl, den uppofrande backen, ser ut att lämna, en av publikfavoriterna. Men när det redan fins en ålderman i Damgaard, var det inte någon skräll. Men jag tror ändå inte sista ordet är sagt än. För stannar inte Blomman eller Kessä, har vi helt plötsligt tre platser lediga och då tycker jag absolut Casselståhl kan få en av dem. Ja jag tycker han är så pass bra så han kan ta en av två lediga platser, Men skriver båda två på då måste vi ha en spelande leftskjutande back. En som kan användas i powerplay som Erikssons ersättare.

Mina tips är att alla tre stannar sen fins det två platser lediga på Forwardssidan och en plats kvar på backsidan.

Vilka spelare är då intressanta:

Jag vet att Peo är intresserad av backen Svedberg från Björklöven om de går i konkurs, det hade smakat mumma då han är ung och mycket väl hade kunnat explodera i Malmö med 30-35 poäng.

En annan är Peter Nolander från Brynäs som väl mer får ses som en allroundback som gör runt 13-15 poäng i elitserien men med mycket speltid i Malmö kommer han säkert upp i 20-25 poäng vilket skulle vara fullt tilräckligt.

denna och nästa vecka klarnar det i Malmö och man kan ge sig ut på värvningsjakt 3-5 spelare ska in beror på hur många som stannar. Skönt att det snart ska klarna på backsidan också spännande!!!!

RSS 2.0