Sååååå skönt

2700 + hem från Travet i dag och två riktigt sköna poäng för Malmö uppe i Örebro, så skön Söndag asså.

Malmö har hjärtat har viljen att vinna jämna matcher. Det verkar som saker o ting börjar falla på plats. Lite slarvigt försvarsspel stundtals men Powerplay har börjat fungera och målfabrikationen ligger nu på 3 mål eller mer per match, en förutsätning för att plocka hem segrar. Nu har Malmö tangerat sitt rekord denna sässongen med 5 raka segrar. På Onsdags kan segersviten utökas.

+++ Viljan att vilja. Det har man verkligen och när man inte är rädd för att förlora så faller helt plötsligt viktiga saker på plats

++ Hjärtat. Det har tagit oss till en säker playoffplats, tar det oss hela vägen till en direktplats?

+ 2700 kr. Måste ge mig själv beröm för det det var riktigt bra gjort av mig.


--- Don MacLean, han har visserligen gjort några mål här på slutet, men han missar för klara lägen och är dessutom allt för loj tänk om man fick igång honnom då går det förfan inte o slå oss käns det som

-- Försvarsspelet, man räknar in lite för dåligt och hamnar ibland i knät på Markus Svensson detta hade kunnat straffat sig oftare om inte Mackan hade varit så fruktansvärt bra.

- 1 tappad poäng, käns ändå lite surt när man tog ledningen i tredje med 2-3  vi får se när Växjö spelar sin match som de har mindre om vi tog inn poäng eller tappade en på dem tar de 3 poäng är vi sex efter, förlorar dem är vi bara 3 efter och det börjar brännas rejält.

Björklöven borta på Onsdag det är så sjukt viktigt nu!

Kan Malmö fortsätta?

4 raka segrar tre av dem har kommit under odinarie matchtid. 5 raka är årets reckord av Malmö hittils, ska man tagnera det i morgon?.

Man åker upp till Örebro redan i dag för att undvika onödiga förseningar och på så vis undvika att spelarna störs för mycket av det. Det ska till att avgöras och de lag som kan hålla en jämn hög nivå kommer också ta direktplatserna. Örebro tog en poäng nere i Malmö i Onsdags, en poäng som får anses som mycket turlig då Malmö domminerade matchbilden. Örebro gjorde det grötigt och fick tre tilfälligheter som man satte. Borta är Malmö det bästa av samtliga allsvenska lag, så det talar för Malmö men Örebro är otroligt svåra att rubba hemma i Vinterstadion. Vilket talar för dem.

Matchen i matchen står mellan Lubos Pisar och Markus Svensson, stekheta målvakter.

Viktiga punkter

1. Störa uppspel, Örebro är farliga frammåt och det gäller att de inte får vända spelet för enkelt

2. Powerplay/Boxplay, Malmö avgjorde mot Björklöven med ett riktigt bra powerplay specielt av Kedjan med Wallgren, Green och Hardt. Men det måste fortsätta såhär, vad det gäller boxplay, måste man räkna in bättre och hålla mer rent framför mål. Ofta får motståndare stå aldelles för ensamma i knät på Markus Svensson och Örebros pwerplay är ett av seriens bästa.

3. Markus Svensson. Uppgiften blir att släppa högst två puckar för tre poäng, det har han klarat förbannat offta, den som vinner målvaktsmatchen, vinner också matchen till sitt lag och Lubos Pisar är ruskigt vass i sina bästa stunder.

Tipset blir som i hammamatchen mot Örebro 3-3 och hoppas man kan ta extrapoängen för det skulle ge råg i ryggen inför nästa tuffa bortamatch som är Björklöven och vidare chans mot en av direktplatserna till kvalserien.

Markus Svensson lade grunden

Malmö Redhawks knaprar in på de framförvarande, och i dag vann man med stabila 4-1 i en underhållande match mot Björklöven. Samtidigt förlorade Växjö sin match mot Bofors med 3-4 efter straffar. Det innebär 5 poäng upp till Växjö med 12 matcher kvar att spela långt ifrån en omöjlighet.

Vad gjorde då att man vann. Jo Malmö spelade ganska enkelt och fick i gång sitt powerplay riktigt hyggligt. Men Björklöven bjöd verkligen upp till spel och grötade inte bara till det som Örebro gjorde i Onsdags. Löven gör faktiskt en riktigt bra match men i och med att det blev flyt i spelet, blev också Malmö bättre. Men Markus Svensson var det stora spöket för Löven. I andra periodens första minnuter har Björklöven ordentligt tryck mot mål, men en mäktig sidledsräddning, bäddade för att Malmö kunde gå frammåt igen, efter detta tar Malmö över 2-0 kommer och sedan avgör Wallgren med en läcker styrning i powerplay.

Det var nästan ett hån mot Markus Svensson när han inte fick hålla nollan. knapt 10 minnuter in i sista perioden får Malmö en märklig utvisning, boxen var ihålig och Lövenspelare kunde aldelles för ostört stöta in 3-1 men Löven var aldrig nära, i och med att Svensson håller nollan då Björklöven spelar som bäst, kunde de inte komma in i matchen och Malmö vann komfortabelt med 4-1 det sista i tom kasse. 4900 riktigt så många var där nog inte men runt 4000 förde hyfsat liv och det var Markus Svensson som fick de största ovationerna.

+++ Markus Svensson, skam på dem som tvivlat på honnom, han var hur bra som hälst och är lugnet själv. Han har helt ensam gett Malmö chansen på en av direktplatserna.

++ Powerplay, tänk vad ett mål i powerplay kan göra mycket, helt plötsligt gör man 2 mål per match i spelformen, och det är framförallt formatconen med Wallgren och Hersley som presterar, sämre med Söderberg, MacLean och Urbas, även om Urbas satte en i Poweplay i dag

+ Försvarsspelet. Generelt var det bra, men några ganska grova missar kom 3 st Svensson tog två av dem. Men fortsätter man hjälpa varrandra där bak, så ser det bra ut.

Två raka Bortamatcher Örebro och Björklöven. Det krävs nog 5 poäng av 6 i dessa matcher. Men nu när Powerplay kanske kanske börjat fungera, ska det inte var någon omöjlighet.



3 poäng inget annat

Hockeyallsvenskan skall till att avgöras, och för att vara med, krävs det att inte tappa onödiga poäng som den poängen mot Örebro. I dag mot Björklöven krävs egentligen bara en enda sak. Effektivitet. Dessutom måste powerplay fungera, det gjorde det stundtals mot Örebro, men 5 mot 3 i två minnuter, då måste man göra mål. dVarken Löven eller Malmö är särskilt målglada och därför tror jag på en riktigt målsnål match som kommer vara jämn ända in i det sista.

Viktiga punkter.

1. Minska de individuella mistagen, det kostade Malmö en poäng senast

2. Upp med effektiviteten så man har råd och släppa 2-3 puckar

3. Powerplay. Vi måste få in pucken offtare

4. Markus Svensson. Uppgiften är enkel, släppa mindre puckar än senast, för jag tror Malmö Max gör tre själva, han måste vara precis så bra som krävs för att ta tre poäng.

Ska Malmö ta chansen

Örebro gav Malmö och Mora en rejäl chans att komma ikapp Växjö när man vann mot dem på hemmaplan i Måndags, nu möter Malmö just detta Örebro på hemmaplan. Örebro är riktigt luriga, är riktigt bra frammåt men är bettudligt sämre bakåt. det säger kanske segersiffrorna i de andra två matcherna lagen emellan 7-4, 4-3 båda med Malmöseger. Men det är inte samma tider längre. Malmö är inte lika målglada dessutom har man en riktigt sargad backsida. Nu kanske dessutom Damgaard är borta och då har vi 5 odinarie backar. det gäller med andra ord att fowards hjälper till ordentligt i försvaret precis som senast mot Oskarshamn.

Viktiga punkter

1. Hjälpa försvaret. Kanske det allra viktigaste annars kan Örebros anfallare dominera för mycket och det vill vi inte.

2. Powerplay/Boxplay, något bättre powerplay senast men det måste bli ännu effektivare

3.  Markus Svensson. Han är så viktig nu när försvaret är så sargat och det är lugnet han måste hålla nu för att ge hans utespelare det självförtroende de behöver för att släppa på tyglarna och köra på frammåt.

4. Passningsspelet, passningarna senaste matcherna har varit lite slarvit, pucken ska vara på bladet inte på skridskorna

Tips:Malmö har två raka segrar och har en rejäl chans nu på en tredjeplats eller iaf rejäl vittring på den. Men jag är riktigt orolig för om backsidan ska klara av Örebros starka anfall. 3-3 blir tipset. Dessutom tror jag att Växjö förlorar och Mora vinner.

Ska Örebro hjälpa Malmö?

Intressanta hockeymatcher i dag. Mora-Almtuna, segraren där hänger på i racet om direktplatserna. Örebro-Växjö. Tar Växjö inte en seger där så är de i högsta grad ett jagat byte. Örebro har redan hjälpt Malmö en gång när det slog Mora innan Nyår. Nu kan de alltså hjälpa Malmö igenannars e de 7 poäng upp till AIK långt visst men om man tar in 5 av dem innan serieavslutningen, så kan Malmö faktiskt ta 3:e platsen då man möter just AIK hemma i Arenan då kravs 3 poäng, intressanta månader minst sagt.

Sista veckan av transförfönstret. Malmö kommer få in spelare frågan är om det blir både back och forward eller bara det ena.

2:a Raka Malmö

Malmö Redhawks kom upp till Oskarshamn med riktigt sargat lag. Men Oskarshamn hade inte en chans, Malmö var det bättre laget och 1-4 Till Malmö speglar exakt det som hände på plan, Oskarshamn gjorde vad man kunde spelade bra deffensivt men är ruskigt uddlösa framåt och Malmö kunde liksom vinna utan att behöva förta sig. Det är precis som alla dessa backskador har gjort Malmö riktigt gott, man hjälper varrandra på ett helt annat sätt, uppspelen blir bättre och det är för att forwards ligger närmre sina försvarare. Således slipper man slå långsa chanspuckar och börja om hela tiden.

+++ Tomas Wallgren. Det är en riktig kämpe och när han får förtroende i powerplay så tar han den oftast. Lite tunn dock .

++ Niclas Hardt, briljant passning till Wallgrens 1-2 mål och avgjorde sedan med att trycka in 1-3

+ Markus Svensson. Får inte världens svåraste match men släpper bara en puck som var omöjlig, faller aldrig ur ramen och det syns på utespelarna som vet vad de får varje dag av sin målvakt


--- Matchen. Riktigt lågt tempo vilket egentligen gynnar Oskarshamn men de förmådde inte att ta tag i det samtidigt som Malmö bara var så passa bra så de kunde vinna enkelt utan att glänsa

-- Don MacLean, han har bra puckbehandling men är liksom inte där det händer framför mål och då blir det inte heller några enkla mål från Kanadensaren.

- två poäng till Växjö, kunde Västerås tagit extrapoängen hade Malmö snart haft riktigt bra läge.

Med så sargat lag, så går Malmö och vinner två raka matcher, och nu förtjänar de riktigt mycket folk på Onsdag, minst 5500 iaf. Chansen finns fortfarande på direktplats i värsta fall är det 7 poäng upp till tredje om AIK vinner sin match som man har mindre spelad. det skulle innebära att Malmö behöver ta in 5 poäng innan serieavslutningen då man har AIK hemma i Malmö Arena, och sen gå om dem via vinst långt ifrån omöjligt om man kan få en svit på 6-7 raka segrar. Nu är vi uppe i två raka Örebro hemma på Onsdag ALLA TILL ARENAN!!!

Malmö på backjakt

Malmö Redhawks har backbrist. Sebastian Ström var säkert meningen som den sista backvärvningen men när nu Casseltåhl kommer saknas i flera veckor, behöver man en till. Helt ändrade planer där med för sportchef Peo Larsson. Alla hoppades vi på Fank "the chief" Banham tilbaka men utan tilskott från sponsorer kommer man nog att behöva prioritera backsidan vilket är mycket synd då planerna var att få hit en stark forward.

Men nu är det som det är Malmö får för tilfället klara sig med det man har och nu kommer vi få in juniorer vilket kan med bra utslag ge en ny Babyhawkseffekt och vi alla samt klubben måste ge de som spelar nu ett gott stöd, ger man dem det, kommer de också prestera.

I allt elände med skador, fins ljusglimtar. Man har stabil Målvaktsbesätning, Carl Söderberg har kommit igång och Malmö tappar sällan alla tre poängen. Kn man omvandla oavgjorda matcher till seger, kan man kanske kanske vara med i racet om direktplatserna hela vägen fram, där man har AIK hemma och så visa ha chansen att avgöra.

Oskarshamn i dag, alltid jämna matcher, bara att hoppas att Malmö kan dra längsta strået men då krävs ett bättre powerplay resp boxplay. KÄMPA MALMÖÖÖÖÖÖ!!!!

Löjligt Viktigt!

Vi har kommit in i mitten av Januari och Hockeyallsvenskan ska till att avgöras, vissa ligger närmare kvalserien än andra men faktum är att lag 1-7 har fortfarande chansen på Kvalserien och lag 1-3 har en risk att missa en av direktplatserna. Malmö Redhawks grep sista halmstrået i går mot Almtuna via en kämparseger med 1-0. Men en ny tung skada har drabbat laget, det är Daniel Casselståhl den duktiga backen och det är en riktigt sargat backbesätning som ska åka upp till Oskarshamn för en otroligt viktig match. Malmö är 7 poäng efter 3:an på sin femteplats och ska man ha en chans över huvud taget, så gäller det att få en bra svit här på slutet.

Viktiga punkter i morgon.

1. sätt chanserna. Malmös backsida är sargad, de stabilaste backarna saknas och då gäller det att göra mål för att ha råd och släppa inn mål själva

2. Sammarbete. forwards måste hjälpa till mycket i försvaret annars kommer backarna inte orka

3. Powerplay/boxplay, ingenting vill fungera riktigt boxplay fungerade mot Almtuna men är ojämt och powerplayspelet är rent uruselt. Man tränar på det och hoppas det lossnar nu till avgörandet

4. Målvakten om det blir Markus Svensson eller Johan Svensson har jag ingen aning om men vem det än blir, så blir han den som får bära laget på sina axlar. Det har Markus Svensson gjort otaliga gånger senast i går då han höll sin 3:e 0:a.

Tips: Natturligvis ska Malmö slå jumbon Oskarshamn men den sargade backsidan och oförmågan att göra mål i powerplay gör mig ändå lite orolig. 2-2 efter odinarie tid.

Malmö Riskerar att halka efter

Sämsta tänkbarar ressultat i dag för Malmös del. Mora tog tre poäng och AIK 2. Bofors-Malmö i morgon och det är verkligen ett vägval nu, ska man hänga på i resonemanget om topp tre eller ska man halka efter. Det är en match som bettyder så oerhört mycket för båda lagen, Bofors två poäng efter Malmö måste vinna för att haka på, Malmö i sin tur måste ha minst två poäng för att haka på. Snaka om avgörande, nu är det upp till grabbarna, är man tilräckligt desperate? Är man tillräckligt heta? och framföraallt. Är man tilräckligt effektiva? svaret får vi i morgon och jag kommer befina mig på plats i Nobelhallen i Karlskoga. Ojjjj vad nervöst.

Viktiga punkter:

1. Powerplay/Boxplay. Mot just Bofors brukar alltid matcherna bli heta och på gränsen till överhettade. Många 5 mot 4 och 4 mot 5 kommer spelas och nu är det bara en sak som gäller detta måste fungera, annars e det kört.

2. Effektivitet. 1 mål på 36 odinarie skott senast är aldelles för dåligt man måste göra minst 1 mål på vart 10:e skott.

3. Noggranhet. Man får inte hålla på och slarva för då kan det smälla direkt.

4. Markus Svensson. Han har tagit oss till en hyfsad säker play off. Men detta är kanske hans viktigaste match hittils i kariären, ja tillockmed viktigare än Leksandsmatchen förra året. Han måste vara oerhört bra, precis så bra som han är när han är som bäst.

5. Ha kul. Det kanske sämsta för Malmöspelarna är att springa runt o tänka på hur viktig matchen är. Skit i det, gå bara ut o kör gärnet.


Tips: Malmö har inget vidare flyt i Nobellhallen genom åren. Allt tror jag handlar om att Malmö får bättre utdelning på sina lägen, det som kan tala för Malmö är att man nu kommit in i rejält matchtempo igen. Men tyvär blir tipset 3-2 till Bofors  efter odinarie tid, jag är rädd för att måltorkan hänger i fortfarande.

2 poäng trots allt

Malmö Redhawks-Växjö slutade 2-1 efter straffdrama men Malmö borde haft tre poäng istället för två. För man hade egentligen allt utan skärpa och bra Powerplay. Powerplay var direkt uruselt och 1 mål på 36 skott är givetvis inte okej. Men nu är det så många som klagar och gnäller istället för att ge konstruktiv kritik. så nu till det som var possitivt.

För ljusglimtar fans det gott om och jag tänker på detta med att man kör vidare man ger sig aldrig, målskyttet fungerar inte men man nöter på äöndå, man vill verkligen vinna och det syns verkligen. I bland har man inte skickligheten att vinna helt enkelt, men hjärtat och frenesin i spelet har faktiskt tagit Malmö till en nästintill garanterad playoff. Nu gäller det att få upp effektiviteten och då kommer Malmö vara riktigt riktigt bra. En Härlig match med 7100 på läktarna och ett strafdrama, en match som hade allt egentligen utom fler mål. Markus Svensson var så bra han behövde men utespelarna förmåde inte att utnytja att han bara hade släpt en puck förbi sig. Utespelare annars som var bra. Jan Urbas, Carl Söderberg, Daniel Casselståhl, Anton Blomqvist var riktigt bra i dag, Calle borde väl ha avgjort något tidigare bara.

+++ Viljan att vinna. Man vill verkligen vinna det ska man inte ta ifrån dem
++ Jan Urbas. Det sprudlar av självförtroende och vänta snart kommer Slovenen göra många mål.
+ Markus Svensson. De stora matchernas man. Straffhjälte fick han bli. Ingen jättesvår match men han ska ha beröm.

--- Powerplay, är faktiskt embejerligt dåligt. Det är framför allt en som är ren kattastrof, Fredrik Eriksson.
-- Effektiviteten. 1 mål på 36 odinarie skott, det är aldelles för dåligt och måste upp om man ska ta sig upp på topp tre
- Publiken. 7100 böd inte till, ståplats var direkt dåligt och sitplats gör inte mycket för att höja trycket. det kunde lika gärna vara 5000 ingen hade märkt någon skilnad

AIK,Bofors, Mora vann allihop efter odinarie, det är ruggigt spännande detta, hyfsat viktig match mot Bofors nästa omgång nu på Lördag. Uppe i Karlskoga i Värmland osså Jag ska dit, följ med i denna otroligt viktiga drabning.


Kan MalmöFrälsa publiken.

Vi går in i Januari, nu ska det avgöras, vilket lag blir 3:a Just nu Mora, Malmö och AIK alla ligger på samma poäng. Men mora har något bättre målskilnad.

i morgon är det dags för enligt mig årets höjdpunkt, när Växjö Lakers med 500 bortasupportrar kommer till Malmö. Senast blev det 7-3 till Malmö men i detta mötet blir det inte lika lätt.

Allt tyder på mycket folk. indikationerna säger 6000-7000 åskådare och nu gäller det allra viktigaste för Malmö. Att tilfredsställa publiken, det kan man göra genom en seger och då kan vi garrantera bra drag på Arenan med minst 5000 varje match fram till eventuelt kvalserie eller play off.

Viktiga punkter

1. Glöm vikten av matchen, gå bara ut o kör då brukar ni också vinna denna typ av matcher

2. Håll djup, pucken måste in djupt, som vanligt mot Växjö, tappa puckar på öppen is och man e dödsdömd mot dem.

3. Minimera utvisningarna, man vinner inga matcher i utvisningsbåset.

4. Markus Svensson, han är alltid bra men det räcker inte alltid, i morgon måste han vara precis så bra han kan.

Tips: Detta är natturligtvis mycket svårtippat men jag är helt övertygad om att det blir en mycket underhållande match, som vanligt mot Växjö. Jag tror också första målet blir otroligt viktigt. Jag säger 3-3 sen får vi hoppas för 6000 personers skull att man vinner i sudden efter straffar.

Nyårspressent Nr 2 från Sundsvall

Första Nyårspressenten fick Malmö dan innan Nyår då Örebro slog Mora med 2-1. I dag kom en senare nyårspressent. Den kom från Sundsvall och innebar inte bara 0 poäng för Mora utan även en tappad placering så Malmö är nu trea. En lyckad Nyårshelg och då har inte Malmö Redhawks ens spelat under det nya året. Det gör man i morgon och nu har Man chansen ordentligt att koppla ett litet minigrepp om den tredje kvalplatsen.

Nytt År, ny Match!

Redhawks avslutade 2009 på bästa sätt. Tre raka segrar men kan man nu efter 6 dagar ladda om ännu en gång. Det är kanske största problemet när man i morgon möter Västerår borta. Ett Västerås som vaknat en aning sista tiden mycket tack vare en ny målvakt som börjat bra.

Hersley troligen tilbaka, det är en mycket viktig spelare för Malmö inte minst i powerplay. Alvarez och Öhman alltjämt borta så inga stora förändringar mer än Wallgren går in med danskarna och Sandström tar Wallgrens plats i 4:e femman.

Viktiga punkter:

1. Få i gång benen, kan nog ta en period och det gäller att hålla tätt i början.

2. Effektivitet. Den var inte riktigt den bästa mot Troja Ljungby, det gäller att sätta de chanser man får specielt i en sådan tung match som borta i Västerås.

3. Powerplay, det börjar absolut se bättre ut men det måste bli 2 mål per match i powerplay nu.

4. Markus Svensson, han kan helt ensam rädda kvar Malmö i matcher och det finns stor risk för bombademang första 20 minnutrarna. Måste vara precis så bra han var i Ljungby och Uppsala då kan det bära till tre poäng.

Tips: Malmö har en ruggig bortasvit, man har vunnit alla de fyra senaste bortamatcherna och kanske är det så att det just e bortaspelet som passar Malmö bäst, att slippa föra spelet och gå på kontring. Låt oss hoppas att det håller i sig 2010 och att även hemmaspelet höjs. Men tre poäng i morgon kan bli tufft jag tror på en poäng sen får ödet bestämma om Malmö får bonuspoängen eller inte. 2-2 efter odinarie tid.

Årtiondets Malmölag

Jag tänkte nu ta ut mitt lag i åtiondets lag.

Målvakter. 1 Corey Hirsch, 31 Markus Svensson

Förstafemma

Mats Lusth- David Perasek

Thomas Sandström- Mikael Wahlberg- Juha Riihijärvi


Andrafemma

Andreas Lilja- Edvin Frylén

Niklas Sundblad- Marcus Thuresson- Jesper Mattsson


Tredjefemma

Johan Tornberg- Johan Lundberg

Robert Burakovski- Morten Green- Kim Staal


Fjärdefemma

Daniel Casselståhl- Ljubomir Sekeras

Marcus Magnertoft- Carl Söderberg- Niclas Hardt


Några är från nu men de allra flesta här är ju hjältar från förr. För min del är min största favorit genom tiderna jag har gått på hockey helt klart Marcus Thuresson Jussi Riihijärvi får ursäkta. Tänk att det är så jäkla längesen dessa spelade de käns fan som i går klart Riihijärvi var ju här 05-06. Men jag tänker på en sådan som Marcus Magnertoft som sässongen 04-05 skulle göra sin 13:e raka sässong och det rasseras av hjärnskakningarna genom åren, han hade kanske varit kvar fortfarande. Det är en hjälte.



En titt på 2009

Nytt år ja tillockmed nytt decenium. 00 Talet är ett minna blott. Ska vi vara ärliga så är det väl skönt att det är slut för 00talet har varit ett decenium fyld av kriser, kattastrofer, krig och elände. Nu ser vi frammåt åtminståne för en dag och ser bakåt på det som varit bra. Det tänkte jag göra nu.

Vi börjar med festerna:

Sjukaste festen: Måste vara Nyårsafton mellan 08 och 09. tottalt kaos det var fan inte kul. Bra att det gick lugnare denna gång. För den nyår var inte frisk nonstans.

Roligaste festen: Får jag välja en, blir det en fest någon vecka innan Jul. Det var riktigt kul faktiskt.

Hockey

Sämsta match: Måst bli Oskarshamsmatchen innan babyhawkseran. 2-3 förlust i en embajerligt dålig match. Malmö var under isen och Oskarshamn var riktigt dålig.

Största sömnpiller: Örebromatchen denna sässongen, herregud lite folk på plats och vi som var där gjorde inte jättemycket för att liva upp stämningen. Lägg där till att Matchen var ganska medioker. Enda possitiva 4-3 seger

Explosion: MacLeans 2-0 mål mot AIK under babyhawkstiden i Februari 2009. 12 300 vrålar allt vad dem pallar samtidigt och man är rädd att taket ska trilla ner över en, det värsta jubel jag hört.

Årets match: Måste bli samma match för 6-2 segern mot AIK inför över 12 300 var helt magiskt laget spelade som i trans.

Årets Värvning: Efterssom Markus Svensson värvades till förra sässongen som får det helt klart bli Morten Green, tycker han levererar precis som förväntat och tillckmed mer mål än förväntat.

Årets genombrott: Målvakten som kom från krislaget Nyköping blixtinvärvad på grund av Hurmes skada. Blir andramålvakt bakom Henrik Karlsson men när denna stack, så överträffade Markus Svensson allas förväntningar, han kom att utvecklas till en riktigt matchvinnare till denna sässongen och comebackande Jani Hurme hade inte en chans Markus Svensson hade kommit upp en nivå som han inte klarade av.

Fotboll

Årets match: Gais hemma i invignongen av Swedbank Stadion vinst 3-1 i en grym Arena

Årets Värvning: Målvakten Johan Dahlin

Årets sämsta match: Fins ett antal att välja mellan. Men 0-1 förlusten mot Örgryte borta botten var nådd.

Ser fram emot:

1. Körkortet förmodligen i Februari
2. Jobpraktiken som börjar den 11:e Januari, äntligen ska man känna på o jobba lite.
3. En spännande slutspurt i Hockeyallsvenskan och förhopningsvis en Kvalserie
4. Malmö-Växjö Lakers på Onsdag, det förväntas 7-8 000 i enligt mig årets match.
5. Elitsloppet i sommar. Kanske åker man dit men det är om Commander Crowe har en vettig chans
6. Hugo Åbergs i Juli alltid en travfest



RSS 2.0