Försvara vårt hockeytempel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Växjö kommer med 1000 man 1000 man, det är mer än vad det får plats på vår ståplats. Altså behöver vi sitplats, men var i helveter är ni. De e tid o vakna, Malmö ligger trea, har fyra raka segrar och möter 4:an, glöm MFF för ett tag. Försvara vårt tempel nu. Percy bygde inte detta för två Lakejer jippon om året utan till oss, till oss Malmöbor.

Kom och försvara vår borg med skrik, med sång, med glädje och hjälp var underbemmanade ståplats non jäkla gång. Jag vet att alla kan det visade vi under babyhawkseran. Detta är också det lag som Malmö har svårast mot.

Så visa ert hjärta. Kom och se Malmö Redhawks Fredagen den 2/10 kl 19:00

Blir vi inte över 10 000 i övermorgon så är ni ett skämt Malmöfolk!!!!

I morgon återkommer jag med inför match samt ett tips.

Tuuuung seger Malmö!!!!

Malmö Redhawks hade som sakt en tung bortamatch framför sig mot Västerås. Men lika Tunga poäng blev det hem till Malmö. Blytung 4-3 seger för Malmö samtidigt som Västerås tappar tunga poäng på topkvarteten.

Tack, Markus Svensson för att du kunde hålla 0:an i första. Det var grunden till segern, han är bäst när det gäller som mest och då kvitar det att det blir 3 mål bakåt han tar alltså 35 av 38 skott och två av dessa släpper han när det redan står 4-1 till Malmö han väljer att släppa mål när det svider som minst.

Tack. Thomas Larsson för att du gör ett väldigt psykologiskt 1-4 mål precis efter 1-3 målet.

Tack. Västerås för att ni valde Homström till en början istället för Tahlberg det gav os 2 mål + en jättetavla till 0-3.

Tack. Ödet som äntligen ville vår vär genom att få ett skitmål när det behövdes som mest.

Tack. För tre blyyyytunga poäng som gör att vi ligger 1:a för tilfället

+++ Effektiviteten 4 mål på drygt 20 skott den effektiviteten kom när vi behövde den som mest
++ Markus Svensson drygt 92% i rädningar i dag 3 mål sa jag skulle räcka för poäng nu blev det tre vi vet vad vi får av vår fantastiske Svensson dvs poäng i varje match sedan han blev förstemålvakt mot Huddinge förra året har Malmö inte förlorat efter odinarie matchtid i en tävlingmatch när han stått. Vi e uppe i 10 raka matcher nu.
+ Lagmoralen, en krigarseger, Spelare som Larsson, Wallgren osv går i brächen o då kvittar det hur stjärnorna presterar.

--- Inget
-- Inget
- Svag tredjeperiod med mycket nerver, men skönt att man tilsammans klarar sig ur det.

Nästa match Växjö Lakers och där MÅSTE Svensson stå för detta blir en annan matchbild då Växjö som vanligt ställer upp på blå och får massa 2 mot 1 lägen. Snälla Malmöfolk det är ren skandal om det inte blir över 10 000 på Fredag då skrattar alla Malmöfans och övriga hockeysverige åt er marginalåskådare. 

Tung bortamatch väntar

Västerås som började väldigt knackigt, har nu vakntat till lite och i morgon kväll är det dags för Malmö att möta dem i ABB Arena. En arena som inte är lätt att komma till. Här vinner Västerås allt som oftast och var nära att sno poäng från Leksand.

Malmö kommer med stärkt självförtroande i och med tre raka segrar. Vad som är bäst av allt är att man kan bettydligt mer och här har vi en match som Malmö kan liga på kontring. Jag har en känsla av att det passar dem bättre. Oherhört viktigt att hålla tätt första 7-8 minnutrarna för Västerås brukar komma med en forcering. Kedjorna är något oklart då Hadt, Victor Svensson och Kessä har dragit på sig lite småskavanker. Nått annat än Markus Svensson i mål borde vara otänkbart i detta läge, det är så jämt och varje poäng är viktig.

En förlust och Malmö kan vara nera på 7-8 plats poäng och man är kvar på topp 3-5 och 2 poäng innerbär säkerligen fortsatt en tredjeplats. Därför tror jag det skulle vara tjänstefel o ställa Svensson som är obesegrad åt sidan det får de göra när serien har satt sig lite.

Viktiga punkter.

1. Tålamod, stå rätt och ta det lungt, chanserna kommer upstå ju längre tid det tar.
2. Första 7-8. Håller Malmö tätt där eller max 1 mål i baken så är man absolut med sen.
3. Effektiviteten. När lägena ges måste ni sätta dit dem det är oerhört viktigt i dessa matcher som är jämna
4. Minska de individuella mistagen.
5. Markus Svensson. Kanske viktigast av alla det får max bli 3 insläpta för poäng du måste vara oerhört bra igen

Tips. Mycket vanskligt o tippa detta. Men Malmö har svårt i Västerås så tyvär Markus Svensson första förlusten efter odinarie matchtid sedan du blev förstamålvakt förra sässongen kommer nu 4-2 Kämpa Malmö Visa Hjärta!

2 poäng trots allt

Malmö Redhawks spelade i dag hemma mot Björklöven. Ett lag man alltid haft svårt för och visst skulle det bli svårt igen. Efter en enorm första period där Malmö var ett elitserielag så körde man fulständigt fast de andra två. Anledningen? endast 1-0. Där var chanser som var mål men som helt osanolikt räddades. det borde stått 3-0 och då har vi en helt annan match. Istället blev det stressigt och krampaktigt och man sköt på i stort sett allt.

Men det var skott som inte var något farligt. istället var Björklöven mycket farliga mot ett ganska virrigt försvar. och till slut kom 1-1 helt logiskt, en puck Svensson hade tagit om inte egna spelare skymt honnom. sedan kom 1-2 och det var ett rent viljemål.

Tredje började som hela andra såg ut. felpas ofarliga skott och spelvändningar. Faktum är att Björlöven hade bra chans och avgöra ett par ggr men Svensson var stor. med 4 minnuter kvar tändes det hopp. Powerplay. Som inte hade fungerat på hela dan. men Tomas Wallgren, satte 2-2 och vips tände han hella laget. I efterföljande powerplay hade man ett par som var riktigt nära.

Men det blev förlängning. Där Alvarez borde avgjort men återigen en missad jättechans ledde istället till att han drog på sig utvisning. 4 mot 3 kan inte bli bättre. Men Markus Svensson var tät och försvaret var bra. Istället borde Eriksson avgjort men ännu en jättechans till spillo.

Straffar och den första brändes åt båda hållen. andera satta bägge, tredje, Malmö miss och nu hängde hoppet på Svensson, straffen gick i hans högra stolpe. 4:e Svensson räddar två straffar ganska enkelt. Osså 6:e Svensson nere i spagat i stort sett och plockar den, publiken ställer sig upp och Staal smackar in sin. 2 poäng var i hamn utan att imponera men oturen i början har vänt och nu är det tur nått Malmö aldrig haft tidigare.

+++ Moralen. Trots att spelet krisar så ger man inte upp och utnytjar den powerplaychans man får i slutet
++ Markus Svensson. Han är i bland fenomenal denne Svensson vilken hjälte, vilken plock på straffen.
+ Tomas Wallgren. Bäst i sin kedja

--- Effektiviteten, den är under all kritik denna match borde varit avgjord i första perioden.
-- Pasningsspelet. Det blev desperation efter endast 1-0 och felpassen duggade tätt
- Publiksifran. 4500 och inne i arenan max 3700 det är inte acceptabelt när Malmö ligger där man ligger ´cred till oss som vär där det var helt ok stämning  men nu får det vara slut. Detta höjer knappast spelarna heller och det gynnar inte klubkassan grabbarna har hjärta som gång på gång tar sig ur underlägen nu är det upp till folket att VISA HJÄRTA!!! Växjö nästa hemmamatch en match som normalt sett tagit 10 500-11500 men nu tje 7500 om Malmö inte vinner mot Västerås det är så det käns.

Inför Malmö-Björklöven

Ny match i dag och förutsätningarna kunde varit bättre. det är nämligen så illa att det är hemmamatch för MFF i dag osså. Vilket innebär mindre folk än var det hade blivit om MFF inte hade spelat hemma. För hur mycket man än hoppas på att folk ska komma till Arenan, så är Fotbollen nr 1 och i dag vinner man säker ligen igen och det gör ju att MFF:are inte precis springer benen av sig för att ta sig till Arenan. Efter två raka segrar landar publiksifran i bästa fall på 4500 äntagligen bara på 3800-4300 vilket förståss inte är acceptabelt i en sådan arena.
Men vi som är där får se till att göra samma jobb som vi gjode sist 4919 och stämningen var faktiskt riktigt hygglig. Presterar killarana igen kan man säkert räkna med riktigt bra tryck från läktarplats trots den lilla skaran som kommit dit, denna skara är dock riktiga eldsjälar och det är inte alls säkert att det blir sämre tryck än när där e 7000 för de som kommer dit det är dem som e mest inbitna och ger allt.

Inga lagupstälningar men Hersley är det frågeteken på. Svensson förmodligen i mål men Hurme kan mycket väl få chansen i en sånhär match för Björklöven verkar inte tillhöra de 7 bästa som det ser ut nu Iaf.

Kommigen nu! En sista bön att sluta upp o köra gärnet 5000+ hade ändå varit en sntändig publiksifra.


Stbilt Redhawks!!!

4-1 en mycket stabil seger för Malmö Redhawks mot Troja Ljungby. Man kunde inte vara besviken på mycket. Jo att Svensson inte fick hålla 0:an. Det var inge stora marginaler till hans nackdel heller han han över i sidledsförflytningen men kunde inte knipa igen benskydden i tid. men vad hade publiken gjort om han hade tagit den? Förmodligen hade alla stält sig upp, nån hade försökt ta sig in på isen för det krävdes sanerligen inte mycket förän publiken skulle skandera Markus Svensson. Han bjöd också på sin pattenterande segerdans efteråt. Lite benrörelser med en kullerbytta. Föga smidigt men väldigt publikfriande.

Oj vad stabilt försvaret blivit också man har höjt sig 5 snäpp och mycket beror på att man litar på Svensson man behöver inte vara rädd för ett billigt mål eller en konstig rettur. man aggerar lungt och detta gör förståss bifall framåt också man kan få öpnare lägen och bättre pasningsmöjligheter. 28-28 i skott, kändes ju inte som Troja hade 28 skott kändes som de hade 18-20 för Svensson hade det väldigt enkelt. Malmö kändes bettydligt hetare men hade helt annan fart än Troja som inte hänge med och drog på sig masvis med utvisningar.

Men 4919 vad fan e de. Det är rent absurt lågt. Cred till oss som var där och inte är bekväma på Söndag är det rena skandalen om där inte är 6500 eller mer.

+++++ Patrik Hersley. Han är helt strålande vart kom han ifrån han har imponerat nott otroligt.
++++ Fredrik Eriksson Visar att han är lagkapten han är bra över hela banan
+++ Försvarsspelet. Även utöver dessa är försvarsspelet bra Casselståhl, Kessä de är riktigt stabila
++ Publiken. Vi kör allt vi kan stämningen trots så lite folk var riktigt hyfsad
+ Markus Svensson. En rätt enkel match men han har skapat ett stort lugn där bak

--- Publiksifran. 4919 det är förfan inte ens halvfult inte på långa vägar skärp er Malmö
-- Effektiviteten. Denna matchen kunde varit död efter 1 o en halv period 4 mål är dock helt ok
- Powerplay. Här bör det ressultera i fler mål men även denna spelform är på väg åt rätt håll

Vi ses på Söndag. MFF-Hammarby krockar inte så det fins ingen anledning att inte ta sig till arenan under 6000 är ren skandal. egentligen är dem värda 8000 men det tror jag MFF sätter stopp för specielt om dem vinner.


Peter har satt Redhawks i klistret

Tidigare sportchef och tränare i Malmö Redhawks Peter Andersson har nu satt Redhawks i klistret på alvar.

Anledningen är Hurmes kontrakt från 07-08 som varar sässongen ut. Ett helt dumdristigt kontrakt som dels är rakt alltså fins där inga klasuler och utnytja dessutom är kontraktet på hör och häpna 304 000 kr i månaden, en summa som tidigare bara annonserats till 200 000. Denne man har sedan mage o kräva lön av Malmö redhawks för de månader han var sparkad förra året.

Denne man är han som satt Malmö i denna situation genom att ha gjort den ena flopvärvningan efter den, andra och skrivit helt vansiniga kontrakt på Hurme, Nieminen, Eloranta som alla var 200 000 kr spelare i och med att återtåget 2007-2008 uteblev, satta detta Malmö Redhawks i en situation där konkurshotet var nära hela tiden, Jannuari 2009 kulminerade det, efter katastrofala sportsliga insatser fick Bobbo och PA gå. Ressultatet blev en enorm era och en välskött förening. Nu vill en av männen som fört klubben ner i skiten ta åt sig av äran när han fick gå fyyyyy faaaan Peter Andersson. Som spelare såg vi upp till dig nu har du ingen respekt i Malmö. Vi ses i Arenan då blir du välkomnad med burop och banderoller det blir inte din trevligaste dag.

Angående Hurme hans lön måste på alla vis sänkas och bli prestationsbasserad. annars kommer Malmö få det väldigt svårt och värva spets till slutsputen vilöket lär behövas. Klart jag hoppas på hurme att han ska komma tilbaks men just nu är han faktiskt klasser sämre än Svensson och specielt jämnheten. Hurme gör helt enkelt för mång djupdykningar och inte ens VD Pehr Malmöström verkar tro på han.  Han säger bla att han är omodärn och att han djupdyker mer än han storspelar.

Jag kan hålla med han men vi måste ge han e ärlig chans och den chansen får han bäst mot mindre ettablerade lag såhär i början, Hurme mot Björklöven, Svensson mot Västerås och Växjö i morron vet vi redan att Svensson står.

Inför Malmö Redhawks-Troja Lungby

Då var det dags i morgon igen match i Hockeyallsvenskan och nu i Malmö Arena då Malmö Redhawks möter Troja Lungby.

Troja som börjat väldigt bra och då främst hemma där man alltid är näst intill oslagbara, men mönstret käns igen, borta är man inte att känna igen och låt oss hoppas det håller i sig i morgon.

Malmö. Ja i förrigår fick man sin första trepoängare via en något tursam 4-2 seger mot Sundsvall. Men låt oss hoppas att detta gjorde att det släpt något och att de vågar spela ut. Markus Svensson var rena väggen och det måste han vara i morgon också.

Viktigt i morgon

1. En bra start, kommer man under med 0-1 fins risken att det blir som mot Mora dvs att man bara missar chans på chans och troja kan kontra.
2. Markus Svensson. Det verkar vara vågot visst med Mackan i mål spelarna verkar våga spela ut på ett helt annat sätt.
3. Publiken. Vi har sett att publiken i Malmö Arena har lyft spelarna till höga höjder för men jag tror att starten avgör om man får publiken med sig eller inte.

Föresten, det är inte särskilt mycket biljetter sålda så vakna nu förfan och stötta laget, Troja är ett lag som brukar ta mycket folk. En publiksiffra på under 6500 tycker jag inte är scceptabelt.

Till slut Laget:

Svensson (Hurme)

Kesä - Eriksson
Hardt - Söderberg - Urbas

Hersley - Weihager
Staal - Green - Wallgren

Damgaard - Casselståhl
Alvarez - Olsson - Larsson

Blomqvist - (Arell)
Treille - Svensson - Sandström

Redhawks vände

1-0 blev 1-1,2-1 blev 2-4. Redhawks var illa ute men hade hela tiden en sista utpost, Markus Svensson hade bestämt sig. Hurme skulle få se på hur målvaktsspel går till och det kvittar om man tjänar 300 000 eller 30 000. Han skulle spika igen, trots en liten tavla på 1-0 målet så kunde han höja sig, något som Hurme har väldigt svårt för antigen är det himmel eller helvete. Svensson är oftast himmel kanske lite helvete i bland men det väljer han o va när det inte är avgörande. Han är bäst när det gäller och så jäkla go seger, knappast välförtjänt men å andra sidan borde Malmö haft 6 poäng i de andra två så otur och tur jämnar ut sig.

+++ 3 poäng och säkert ett jäkla självförtroende till nästa match det kan lossna nu hoppas på det
++ Markus Svensson. Symboliserade det som blev Babyhawks han var med o räddade klubben nu räddade han en obehaglig fortsättning. Förtilfället iaf.
+ Göran Karlström. Väcker spelarna till liv o får dem att kunna vända på detta.

--- Effektiviteten måste upp
-- osäkerheten som käns över hela banan förmodligen blir den bättre med dessa poängen
- Carl Söderberg. Inget fel på formen han gör det avgörande målet men käns lite loj för det mesta

Kull att Wallgren, Green, Staal verkat gå bra ihop, de passar säkert bra en riktigt rivig kedja. Jag väntar bara på Staals första mål det tror jag kan komma med dessa två bredvid sig.


Inför Sundsvall-Malmö Redhawks

Starten med 1 poäng på två matcher var ju inte det Malmösupportrar önskat sig. Men vi har varit med om motgångar förr och vet hur det är, frågan är. Kan detta laget tas ur det tidigare än förra årgången? Låt oss hoppas på det och att det blir 3 poäng mot Sundsvall i morgon. Det ska dock kommas i håg att Sundsvall varit en svår nöt och knäcka tidigare år specielt i gärdehov. Men för allas trevnad så ta förfan tre pinnar i morgon.

Kämparglöden, intensiteten och spelet i anfalszon kan man inte klaga på. Visst känner vi igen "Babyhawkskonceptet". Det vi kan önska oss är bättre försvarsspel, bättre effektivitet och bättre målvaktsspel.

Tydliga Indikationer!

Hurme kör med målvaktstränare Kristoffer Martin precis som Svensson gjort tidigare, alltså står allra högst troligt Markus Svensson i morgon. Vilket vi alla förväntat oss.

Tydliga indikationer också på att Damgaard blir 7:e back när han i dag tränade med Arell. Också rätt då Damgaard varit direkt dålig i bägge matcherna.

Det verkar bli en ny förstafemma Hardt-Söderberg-Staal. Då har vi fått allt det vi ville från början.

tre punkter som blir avgördande i morgon

1. Målvaktsspelet, Svensson måste gå in med den pondus han gjorde när han kom in mot Mora det lär bli få lägen för Sundsvall men de lägen som kommer, kommer vara riktigt farliga.
2. Backarna måste hålla sig på rätt sida för att undvika för många 2-1 lägen osv
3. Effektiviteten måste upp 3 mål på 45 skott senast är aldelles för dåligt det blir säkert mellan 35-40 skott i morgon och det måste bli 4-5 mål på det

Tips: jag tycker inte om och tippa mina egna lag men säger 2-3 till Malmö


Torvals Palema och Redhawks start

Torvald Palema var överlägsen i Åbys stora pris, framförallt första heatet där trots ledande Commander Crowe fick dämpa farten, Torvald spurtade ändå ner fälltet och van närmast förkrossande, andra heatet fick han open strech men valde att gå ut när Commander Crowe tog sats, ett drag som visade sig vara ohört viktigt för på så vis undvek Åke en man mot manuppgörelse sida vid sida, istället kunde han nu komma ut före Commander Commander Crowe ville inte ge sig men kunde aldrig komma nära. Torvald Palema går inte o slå på 1640 och 1609 M de e omöjligt det kvittar hur dem kör. På 2140 där är det jämnare och där är det fördel Commander Crowe.

Nu till Malmö Redhawks start. Jag tyckte man var riktigt bra mot AIK då man fick poäng med sig. Mot Mora tja spelmässigt var man väl tämligen överlägsna men man missade nått kopiöst mycket chanser och Mora ledde efter 1:a med 0-1 när 3-0 till Malmö speglade matchbilden bättre. Sen kom försvarsmissarna och Målvaktsmissarna från Hurme han spred nämligen puckarna nått kopiöst och backarna gick bort sig helt. 0-1 hade blivit 0-4 och halva matchen var kvar, då kom replikerna, efter Kessäs matchstraff kom man igen, 1-4 o 2-4 innan 2:a perioden var slut. Publiken 6639 var återigen i extas.

Sen byttes Markus Svensson in och vips växte självförtroendet i försvaret, nu vågade man spela ut men närmre än 3-4 kom man inte.

+++ Arbetsmoralen. Man höll faktiskt på o vända detta
++ Patrik Hersley, vart har han kommit ifrån, vår bästa back
+ Göran Karlström. Förmådde o väcka liv i laget

----- Försvarsspelet helt under isen
---- Ticnet 8500 sålda? My Ass det gjorde ni för att skrämma folken och var är årskorten som många fattas?
--- Jani Hurme ok kunde kanske inte göra något åt två av målen men 0-3 e skandal och du sprider puckarna nått kopiöst o 0-1 långskott som du tappar ner o står o sover när Moraspelare kan stöta in den. Det inger ej säkerhet.
-- Publikens skanderande av Markus Svensson efter 0-4 var inte snyggt. Men det är sånt som i bland händer i stridens hetta
- Folket i stan. Heregud nu var det storfjasko, hade 4-4 kommit hade ni sakt århundradets vändning. Finns det inget mittemellan. Jag trodde man slutade se allt svart eller vitt i 15 årsåldern, men Medie o Folk i Malmö kanske inte är äldre.

Näste är sundsvall Borta inte allt för lätt men med Svensson i mål o lite bättre efektivitet ska det bli 3 poäng vilken är ett måste, kniven mot strupen redan, det är bara o gilla läget! 

Malmö var bra trots poängtapp

Det blev en tripp till Stockholm och Johaneshov i går. AIK-Malmö i hockeyallsvenskans premiär och jag behövde inte vara så hemskt besviken utöver poängskörden. De flesta uptredde klanderfritt, sånär på Jesper Damgaard som var snud på urusel och låg bakom våra två tappade poäng i högsta grad. För nog skulle Malmö gå hem med segern även om matchen var jämn, AIK gjorde mål på i stort sett de chanser de hade det ledde till förlängning. 1 poäng var bärjad o så långt inget o klaga på spelmässigt. Men den mycket fula slashingen efter Malmös 3-2 mål på Söderberg var ett brutalt tiltag, Dessutom efter avblåsning den var inte snygg och det var varken domerens insats eller diciplinnämdens aggerande efteråt.

Malmö fick dessutom ett mål bortdömt felaktigt, tck för den inte nog med Damgaards tabbar som sänkte oss dommaren rånar oss också. En dommare som i övrig skötte sig bra, Men varför ha en dommare i Allsvenskans bästa match för den som ingen hört talas om dessa slåss för elitserien då kan man kräva en elitseriemeriterad dommare. Inget ont om han i går för usel var han inte och mistag gör alla jag tänker inte på Tärströms övergrepp utan på målet. Ska man dömma bort ett mål så måste man vara säker på sin sak.

Pluss/Minus

+++++ Kämpainsatsen
++++ 2:a Perioden där kunde Malmö haft en större ledning och avgjort Matchen
+++ Matchen. detta är två toplag det såg man
++ Poängen. 1 poäng borta mot AIK är trots omständigheterna väldigt bra
+ Carl Söderberg. Vilken form han hittat.

----- Dick Tärnströms överfall
---- Det bortdömd målet
--- Diciplinnämden. Tydligen kan man inte straffa förseelsen själva utan anmälan från Malmö vilket skulle lett till irritation lagen emmelan
-- Poängutdelningen, 1 poäng kändes som ett rån när man spelat så bra 2 hade varit rättvist
- Jesper Damgaard. Utan hans upträdande hade Malmö haft 3 poäng o ingen hade behövt klaga på en orutinerad dommare

OBS: Trots oritinerad dommare ser jag stor potential för botsett från de felaktiga domsluten i mitten på andra, fixade han resten bra. Synd bara att hockeyförbundet skulle sätta han i en sådan match. Så jag får ändå get ett litet pluss till han för han höl det på en bra och nästintil jämn nivå utan att blåsa sönder matchen. 

Redhawks Forwards bettygssäts

10 Robin Nilsson-Alvarez:3. Mycket svårbedömd, har blandat oerhört men det landar på 3 är övertygad om att det blir succé i år
13 Morten Green: 1. Ojjj vad loj han varit senaste matcherna nej du ska vara stjärna nu är det slut på lallandet.
17 Lukas Sandström: 3. Possitiv överaskning från ganska usel till en riktigt bra killerspelare kan bli en överaskning.
19 Kim Staal: 1. Samma som sin landsman Green. Kim brukar dock spela sin bästa hockey just i Malmö
20 Marcus Ohlsson: 2. En ok försässong men behöver höja sig ett snäpp till sässongsstarten
24 Thommas Larsson: 3. Har också överaskatt har egentligen aldrig gillat Larsson men han har höjt sig
27 Carl Söderberg: 4. Har varit så bra som han behöver vara
42 Jan Urbas: 3. Började strålande tappat lite sen men en 3:a är precis den nivå han behöver ligga på
44 Niclas Hardt: 3. En helt ok försässong men bör kunna höja sig ett snäpp när det gäller
59 Victor Svensson: 2. Har gjort vad man kan begära av en junior varken mer eller mindre
67 Victo Öhman: spelat för lite
77 Sacha Treille: 2. Tja sådär jag förväntar mig lite mer syns inte så mycket
86 Thomas Wallgren: 3. Se upp! Nu är han i förstakedjan och har presterat bra detta kan bli ett genombrott. Växer med förtroende kan nog bli 12-15 mål från hans klubba

Genombrott?
Har 5 givna som kan få sina genombrott i år

31 Markus Svensson (MV) allt beror på Hurme, hur jämn nivå han håller.
39 Anton Blomqvist (Back)
10 Robin Alvarez (FW)
42 Jan Urbas (FW)
86 Tomas Wallgren (FW)

Floppvarningar

35 Jani Hurme hur sugen är han?
19 Kim Staal är inte säker på att han är den 40 poängsspelaren
8 Patrik Hersley
13 Morten Green Hur intresserad?

Ni stryker vi försässongen och inriktar oss på premiären mot AIK på Onsdag Alla till Hovet.

Redhawks har blandat och gett

Försässongen har tagit slut, på Onsdag är det Premiär mot AIK på Johanneshov, det man längtat efter sedan Februari i fjol då man blev Babyhawks med hela Malmö.

Visst ser man samma koncept i år specielt mot bättre motstånd. Mot mindre ettablerat lag har man dock varit ganska så lojja o ointresserade något som måste suddas bort till sässongen börjar. Många av spelarna har också blandat och gett. Jag börjar med att bettygsätte Målvakter och Backar.

MV
31 Markus Svensson: 3. Har gjort godkända matcher hela tiden. Bör dock hitta en högre högstanivå
35 Jani Hurme:3. Precis som så många gånger väldigt ojämn Mot större lag helt fantastisk för att sedan bli loj

Backar
3 Robin Weihager:3. Träffar sällan mål men har blivit stabbilare bakåt en possitiv överaskning
4 Niklas Arell går ej att bettygsätta
7 Jesper Damgaard: 2. Har inte synts så mycket oftast bra för en back men har vill jag se lite mer när sässongen börjar
8 Patrik Hersley: 1. Nej Hersley är inte bra blir förvånad om han blir kvar sässongen ut
28 Daniel Casselståhl: 3. Casselståhl gör aldrig en dålig match har varit skadad en del men han känns stabil
39 Anton Blomqvist: 2. Nja vi kan kräva mer och när det hettar till tror jag osså han blir bättre
55 Teemu Kessä: 4. Tycker han började lite knackigt men sen har han blivit vår bäste back
71 Fredrik Eriksson: 3. Hyfsat stabil men jag skulle vilja se lite mer poäng frammåt när serien börjar

Tottalbettyger blir dock 3 av 5 i snitt

Pinsamt mot Troja

Malmö Redhawks hade i år öppet hus på Malmö Arena och det blev knappast en succé varken folkligt eller ressultatmässigt förutom J 20 som vann relativt enkelt med 5-2. A Laget däremot var pinsamt lata 2-6 mot Troja Ljungby och där var väl knappast någonting som var imponerande. Malmö andades ointresse och verkade ha tankarna på onsdagens premiär mot AIK. Man blev inte heller mer taggade när publiksiffran var förvånansvärt låg, där var MAX 1700 i Arenan, man hade nog hoppats på 3000 och då hade nog inte killarna bettet sig som de gjorde.

6-2 målet sa allt,Hurme försökte inte ens ta den och då borde straffet vara ganska givet beter man sig inte profsigare än så då ska man inte stå en premiär. Hurme kan vara aldeles strålande i stora matcher men han har då o då en tendens att visa ointresse till vardagen och för att stå de stora matcherna måste man nonstans klara av vardagen och i dag klarade han inte riktigt den. Avgörandet var 4-2 då Malmö kändes ganska heta gör troja 4-2 i powerplay ett mål som inte ser alls otagbart ut, där går också luften ur Malmö. Så Markus Svensson i mål mot AIK hade jag inte ifrågasatt som en ren markering till att man måste visa sig profsig även när vinden blåser mot en.

Jag är inte orolig ska jag dock säga. Vinnst mot HV, Linköping o Färjestad är tilräkligt för att imponera på mig. Jag tror vi få se ett helt annat Malmö Redhawks på Onsdag.

Nu till pluss o minus och det är väl inte så mycket att plussa för

+++ Nu är träningsmatcherna över nu smäller det på alvar
++ Konceptet hockeyns dag trots så pass lite folk så var det ett roligt koncept
+ Carl Söderbergs 2-3 mål ursnyggt!!!

--- Instälningen
-- Staal/Green duon lyckas inte med nonting och blir bara tamare o tamare
- Publiksiffren vet inte exakt men nog ska väl 3000 kunna komma när det är frivillig entré

Sömnpiller trots 1-6

Malmö Redhawks mötte lillebror Pantern på Malmö Isstadion och efter en mycket loj förstaperiod spelade man upp sig mer och mer. Malmö gjorde vad man behövde och vann komfortabelt med 1-6 och trots en bra publiksiffra 1049 var det mycket avslaget på läktaren. Matchen sade egentligen ingenting om hur bra Malmö är då man gick på halvfart och knapt det, däremot hade jag varit mycket orolig om jag varit Penternfan för att förlora med 1-6 trots att sin motståndare underskattat en kopiöst, är inte särskilt förtroendeingivande.

jag kommer nu främst sätta pluss o minus på spelare, för matchen är inget och plussa för

+++ Carl Söderberg. Han verkar vara på väg mot toppformen
++ Tomas Wallgren verkar trivas som ytterforward och det kommer bli en hel del mål från han
+ Markus Svensson får stå kall långa stunder men han är allärt och gjorde ett par riktigt snygga rädningar och har nog inte gett upp målvaktsplatsen riktigt än


--- Patrik Hersley Nej trots 1-1 målet var han riktigt usel Blomqvist bör peta han när han är tilbaka
-- Kim Staal det vill sig inte han får inte riktigt till det jag börjar bli orolig för en flopp.
- Morten Green presterar inte heller särskilt bra skulle behövas en injektion i denna kedja

Minus också för instälningen den måste bli bättre nu mot Troja Ljungby på Lördag. För efter det smäller det då är det alvar då kan inget gå på halvfart.

Alla till Hockeyns dag på Malmö Arena på Lördag då ska vi ta Troja!

blåst blåst blåst

Blåsigt har det varit flera dagar. Blåst och regn. Hoppas det blir bättre till travderbyt i morgon ett derby där jag tror Yield boko är bäst men Björn Goop på Jägersro är oftast ingen bra kombination så Maharaja käns som segraren men se upp för Lovely Lodob och Micro Mesh. Hoppas på bättre väder annars blir det bara o ta på sig stövlar och regnkläder men det kunde väntet lite innan man ska bnehöva de plaggen dag ut o dag in

Ge mig ett jobb!!!

Det är grymt frustrerande just nu man söker jobb på jobb och antigen får man inget svar eller så är dem negativa utan att få en enda intervju. Det är bara att kämpa vuidare men i bland käns det liksom att det nästan är lika bra att vänta på bättre tider, för chansen är så liten nu så det är knapt lönt och hoppas. Man försöker få dagarna att gå och hur gör man jo går upp sen sätter sig vid datorn och gör inget viktigt.

Det possitiva nu är att Ishockeyn har dratt igång och premiären mot AIK är mindr än två veckor bort hade man haft jobb hade man haft råd att åka till stockholm utan problem nu måste man vardera vart man ska lägga sina 3000 i månaden någonstans i helgen kommer V75 och travderby på Jägersro också och om man inte räknar med någon vinst där så har 500 rykt alltså har man bara 2500 kvar.

Man får hoppas att Danska på vuxenskolan ska ge en något för kan man inte danska e det inte lättare att få jobb där heller längre.

Får väl se ska söka två jobb i dag ett lagerjobb och ett butiksjobb men om jag får gissa får man inget svar från något utav dem.

RSS 2.0