Det tar sig Redhawks!!!

Malmö spelade sin sista match i Eropean Trophy idag men det blev en förlust i dag med. En oerhört snöplig förlust som kunde och borde slutat med ganska klar Malmöseger. Man ägde hela den första prioden och nog borde man haft 1-0 ja kanske 2-0. Men första slutar 0-0. Sedn gör man 1-0 men när Tappara sedan ökade tempot blev man stillastående. Trots några jätterädningar av Markus Svensson så stod det 1-2 efter den andra. I tredje gick Malmö ut stenhårt och äger hela tredje perioden, man får också 2-2 och trycker på ordentligt för att få ett ledningsmål. Men en dumppuck som backarna inte riktigt är vakna på, går ut på kanten och Tapparaspelaren troklar in 2-3 ett mål siom kanske Svensson skulle haft. I sista sekundrarna kommer så en styrning i stolpen för Malmö, 3-3 där hade man varit otroligt värda.

Men många många steg frammåt både offensivt och deffensivt, trots att man hade över en odingarie kedja borta, men Juniorerna skötte sig med den äran och Spelare som Dyk och Westerholm kan mycket väl snuva juniorstjärnan Öhmans plats i A Laget Victor Öhman som har svårt att få till det och väger väldigt lätt.

+++ Boxplay. Måste säga att Malmös Boxplay är i mycket hög klass.
++ Robin Alvarez. Var ruskigt bra i dag, gjorde ett mål och hade bud på fler dessutom gav han Sandström ett jätteläge i slutet av matchen, där trodde många att det var 3-3
+ Juniorerna. Ska ha mycket stor cred för att de kämpar och är så orädda

--- Oförmågan att göra mål. Effektiviteten och siktet måste vara bättre inställt nu när det börjar närma sig premiär på allvar.
-- 495. Jag har minst 495 ord jag kan beskriva hur usel den publiksiffran är.
- Jag stannar nog där.

Sista ET-Matchen

Det är dags för sista European trrophy matchen, Malmö möter i dag Tappara om vem som ska undvika sistaplatsen. Malmö har tunga pjäser borta. Urbas, Mattsson, Green är borta sedan tidigare. Nu har man fått påspädning och det är i form av Hardt och Alvarez, alla dessa är helt odinarie i de två första femmorna. In då med juniorer vilket folk vill se mer av. I dag får vi svaret om de håller, Tappara är inte i klass med Kärpät det är lite mildare motstånd nu.

Markus Svensson är tilbaka i kassen och det känns skönt när vi har såhär ungt lag på banan.

Tips: Hade vi haft odingarie lag hade jag nog sakt seger med något mål men jag är ändå optimist och säger 3-3 efter odinarie tid. Alla som klagat på att man inte ge juniorer chansen kom i dag och se ifall de kan mäta sig med elitseriemässigt motstånd och sitt inte o klaga om ni inte är där om det skulle skita sig.

Malmö höll en halv Match

Malmö kom ut i dag för att visa bättre attityd. Det gjorde man i en halv match. Då hade man 2-2 och hade ett  helt annat go i laget. Men efter 2-3 hände det som hänt tidigare, man hänger med huvena och ger i stort sett upp. Dessutom hänger vårt försvar inte riktigt med. Jesper Damgaard? Vad gör nr 7 han är överalt och ingenstans. Annars klagar jag inte på många utan konstaterar att Malmös lag inte räcker till det är bara att insé vi kan ställa in 5 Juniorer till men det är inte undomlighet det handlar om, det handlar om aldelles för stor skilnad, ekonomiskt, materialmässigt och proffsighet. Dessutom i en Arena med plats för 13 000 och spela inför 489 känns inte särskilt inspirerande hela turneringen European Trophy är helt jäkla oseriös.

+++ Ingenting
++ Carl Söderberg, visar att han är en av få som klarar av motstånd av denna kaliber
+ 2 Mål. Ett fall frammåt med två mål och specielt som de komm i powerplay

--- 489. Det inspirerar inte någon.
-- Jesper Damgaard. Är helt under isen.
- European Trophy. Fy fan vad oseriöst.

Gnället börjar direkt

Malmö gjorde ingen bra match i går. Självförtroendet är inte det bästa och pucken vill inte studs in. Men hur mycket är det egentligen som är fel. Det är uppspelen, där måste Malmö bli mycket bättre för att få lite flyt i spelet, det är powerplay och det är målskyttet. Detta är saker som egentligen brukar lossna med lite mer energi och självförtroende. Jag tror det är ganska lite som krävs för att Redhawks ska få till det ordentligt.

Men prestationsångesten hänger som ett ok. Man känner att man inte har en chans mot europalagen men man får heller inte särskilt god hjälp från fansen. MAX 500 var i hallen i går. Folk får säga vad de vill men det finns ingenting som andas inspiration när man kliver in i en jättearena som inte ens är fylld till en tjugondel. Sedan så suitter folk och gnäller och spyr ut alla skit om spelarna, när de redan fått utskälningen av sin tränare.

Tagga ner förfan. Vi kan börja bli oroliga om vi går och förlorar mot både Tingsryd och Troja, men vi har mött Schweiziska mästare, svenska mästare, Österikiska mästare, Finska mästare, Champions League mästare. Vi har Kärpät kvar sen kan vi se hur bra eller hur dåliga Malmö är för tilfället.

Vad fungerar då.

Målvaktsspelet: är faktiskt aldelles briljant från bägge två.
Boxplay: Där håller vi faktiskt väl så bra som europalagen
Attityden: Stundtals, kämpar grabbarna och visar riktigt god stridsmoral. EJ dock i går.

Med lite efektivitet hade vi faktiskt varit riktigt nära både SCZ Lions och TPS Åbo. Men man måste få in 2-3 pucker då tror jag det blir en helt annan geist i laget.

0-3 i ett jäkla sömnpiller

Malmö var tilbaka i Malmö Arena för att visa upp sig, men allt var en besvikelse redan från början. Om där var 450 i hallen var det allt. Malmö försökte blåsa liv i matchen direkt. första 10 var riktigt bra från Malmös sida. men en extram oförmåga att göra mål + extremt oflyt, gjorde att anstormningen snabbt ebbade ut. TPS kunde istället göra 0-1 och resten är bara historia. TPS var inte bra och Malmö var inte intresserade. Framförallt var Malmö ruskigt dåliga framför båda målen. man hade ingen på motståndarmålet och framför sitt eget mål stod där bara en TPS spelare som väntade. 1-0 målet var ett sådant. Svensson med jätteräddning men utespelarna räknar fel om TPS stöter in 0-1.

0-2 kom till på samma vis. spelvändning, Svensson med jätteräddning men framför står en ren TPS-spelare och slår in 0-2. Malmö var ett slaget lag man var varken kapabla eller intresserade att försöka utjämna. Iställer blev man fruktansvärt frustrerade och började dra på sig massvis med utvisningar. då kom också 0-3 precis i slutet.

Ett härligt men hårt citat från tränare Ohlsson "Den enda som får heder, är vår målvakt Markus svensson, utan han är det kulramen".

+++ Inget
++Markus Svensson. Är en jäkla stjärna. Han är bra ALLTID! Men vad hjälper det med oengagerade försvarare
+ Niclas Hardt. Hård, orädd, smälde på men var aldeles för ensam.

--- Spelet framför båda målen.
-- Innefektiviteten, den måste upp måååånga snäpp man måste börja göra mål för att få upp sitt sargade självförtroende
- Spelet i Powerplay. Det är ruskigt uddlöst.

Bryan Schmidt, har två matcher på sig, men jag undrar om han inte redan nu har lagt sin sista potatis. Han ser bra ut stundtals men man ser på honnom att han vill inte spela i ett Allsvenskt lag Peo ge dig ut på jakt igen!

Finska lag på besök i Malmö

TPS Åbo, Kärpät och Tappara besöker denna veckan Malmö Arena. Malmö kommer hem med förhoppning att kunna plocka hemm någon eller några av matcherna.

Men likt årskortsförsäljningen, går biljetbokningen till dessa matcher, minst sakt i snigelfart. Nu är festivalen igång och den sväljer såklart ganska många. Men förra sässongen var det över 1200 mot HV 71 trots det och nu borde folk vara intresserade för det är Finska lag som 99% av Malmös befolkning aldrig har sett. Vill Malmöpubliken ha en europaliga, så tycker jag man ska bjuda till. Om det kommer 500 i dag vilket lär vara allt, är det vansinigt dålig reklam för Malmö som hockeystad.

Svensson i Mål i dag och en hel del ändringar i Backparen. Jag själv tycker ju det är sådär smart att ha Nevalainen och Hersley i samma backpar, då de är offensiva bägge två ok i Powerplayspelet men i 5 mot 5 tycker jag det är en vansinig idé. Victor Mångs Junioren får chansen med Damgaard.

Mycket Powerplayspel har nötts, och det måste sitta till serien börjar, vi kan ju hoppas på ett par mål i kväll. Viktigt för Malmö är att få in pucken. Man har spelat bra i alla European Trophymatcherna, men man sätter inte pucken, vilket gör att när det andra laget gör två snabba hamnar man i för stort underläge för att orka ta ifatt. Jag vill också gärna se Malmö göra första målet för att på så viss sätta press på sina bättre motståndare och få in lite energi i laget.

Tips: Tyvär tror jag inte Malmö räcker till mot de Finska mästarna, men i Malmö tror jag inte man kommer ge med sig i första taget, 2-4 TPS.


Skador satte stopp mot Lions

Malmö vann i Salzburg men när man i dag spelade mot ZCS Lions, hade man tre av sina 4 stjärnor skadade, och inte blev det bättre på vägen, Weihager klev också avoch det är= vår bäste back. Malmö hängde bra med i 2 och en halv period, men klarade inte att sätta 2-2 istället får Sürich ett turligt 3-1 mål o sen gör man 4-1 i tom kasse. Jag kan tänka mig att laget kommer tycka det är skönt att rulla hem till Malmö igen. Ladda batterierna, vara på festivalen och spela i sin jättearena och dessutom tänka att det bara e tre jäkla matcher kvar av European Trophy. Få lite vila innan Onsdagens match.

Facit här ifrån blir 2 poäng från Salzburg. Godkänt, med tanke på alla skador. Men vi har tydligt Malmös problem. Målskyttet. med bättre effektivitet tar man poäng i dag också men man måste börja komma up i 3 mål per match minst för att kunna rå på dessa lagen. Vi hoppas på det när Finländska lagen kommer till Arenan, tänk vi har nu passerat hälften av träningsmatcherna. 14 Sep drar det igång det e inte långt kvar bara 3 veckor fy helvete vad skönt o få slut på dessa jäkla träningsmatcher.

Malmö åker till Salzburg

Förlusten mot Bern är nu glömd och Malmö ska under dagen åka ca 60 mil österut till Österike och till nästa största staden Salzburg.

Malmö har mött de på pappret tre värsta motståndarna nu, och hoppas nu kunna plocka lite poäng för att få upp energin igen. Man har slitit hårt verkligen försökt att fixa en seger men man har varit ett nummer för litet. Men nu sänks kapaciteten en aning. Slzburg och SCL Lions är inte alls lika bra utan här snackar vi nog mer mittelklass i elitserien. Jag rankar väl Salzburg något högre laget hade säkert kunnat vatt med bland lagen topp 6 i elitserien. Jag grundar det på att Österikiska ligan är väldigt medioker den håller väl på sin höjd Alsvensk klass om man räknar bort Salzburg och eventuelt Wiena Capitals.

Salzburg och SCL Lions är väl i klass med Brynäs, Modo, Luleå och Timrå. Lag som Malmö en bra dag kan slå och vilken dag som hälst har en hyfsad chans att kryssa mot.

På Malmös skadelista finns Hersley och mot Salzburg vilar också Jesper Matsson, Illa eftersom det bara är han och Söderberg som klarar av o prestera mot Europeiskt toppmotstånd. Men i Mattssons fall är det en ren säkerhetsåtgärd, han är tilbaka mot SCL Lions och det är nog så att det är Matchen man laddar mest inför eftersom man har en skaplig chans att vinna i Sürich.

Vad måste då bli bättre. Man måste framförallt sätta fler puckar, så man får in denhär energin som saknas då man ligger under med nott mål. Även de kritiska 10 första minnutrarna i mittperioden där Malmö tappat alla tre matcherna måste man hålla emot. iaf så att man inte hamnar i tvåmålsunderläge snabt i andra, för dessa lagen är så svåra o komma åt då så det är omöjligt att plocka in.

Tips: Med tanke på Mattssons frånvaro är jag nu lite tveksam. Men det finns sparkapital, Green, Alvarez, Wahlberg, Urbas och Hardt har inte kommit igång poängmässigt, kan några av de få det att lossna har vi stora chanser ändå. Jag tippar med hjärtat och det säger 3-3 efter odinarie tid. 

Malmö utan Chans mot Bern

Malmö Redhawks första match nere i europa slutade med en klar förslust. Inget annat var väl heller väntat. Bern satte gasen i botten, Malmö försökte och hände med bra i början men Bern malde ner Malmö ganska enkelt. Detta trots att Svensson i målet var grym. Malmö kan helt enkelt inte mäta sig med Bern det är bara att se på europarankingen Malmö 101 Berg 6:a och bästa lag utanför KHL. Malmö ska nu till Salzburg och sedan möter man Zürichlaget SCL Lions. Finns klara förhopningar på seger i någon av de matcherna.

+++ Inget
++ Boxplay. Här har vi rena boxplayexperter som kommer bli svårforcerade i Allsvenskan
+ Söderberg/Mattsson verkar fungera riktigt bra tilsammans, synd att Söderberg inte satte första läget bra en ledning med 2-1 efter första och jag tror Malmö hade haft helt annan energi.

--- 5-1 Det ser inte bra ut. Så enkelt är det man hoppas bara ändå någonstans att folk inser att det ser värre ut än vad det är.
-- Målgörandet. Söderberg missar första friläget. Mål där och 2-1 i första pausen tror jag hade gett helt annan energi. För det är väl det som saknas. två snabba och det står 3-1 Bern då försvinner all energin.
- Hålla uppe laget. Efter ett snabbt 2-1 mål i baken måste man få stopp istället sjunker man o släpper trean knapt minuten efter, så täta mål kräver mycket av den energin man har.

Salzburg och SCL Lions kvar hoppas på lite framgång ressultatmässigt där.

Redhawks åker till Schweiz

Malmö har gjort två riktigt bra matcher mot tuffast möjliga motstånd i Frölunda och HV 71. När man nu ska åka på äventyr i Schweiz och Österike, gör man det med förhopning på att vinna matcher. Först ut är en lika tuff motståndare som HV 71 åtminståne på pappret. Schwiziska mästarna EC Bern står för motståndet.

Vi ska också veta att Schweiziska ligan sannoligt gått om Elitserien i Sverige, NLA kryllar av toppspelare. Så Malmö kommer få bekänna färg. Det är framförallt lite annat spelsätt i Schweiz, man kör lite mer. Man kör mycket start-stopp och sätter väldigt hög press, och man spelar väldigt intensivt, detta + att Schweiz har fått fram många toppspelare som är inhemska, gör att Schweiz är ett av de länder som är på mest frammarch i hockeyvärden.

Malmö har fått tilbaka många spelare, och hoppas att det ska göra att man orkar rå på storlaget Bern. Spelstilen tror jag passar Malmö med lite mer närkamspel och lite frejdigare spel. Viktigt är dock att våra backar släpper pucken snabt och inte krånglar till det för mot Schweiziska lag kommer man få otroligt ont om tid att leverera pucken från försvarszon.

Laget? Mycket osäkert vilka som spelar Backsidan är intakt + att Schmidt kommer in. Men Forwardssidan är mer osäker. Vilka av de som haft småskador som spelar, är osäkert i nuläget men samtliga spelare följer iaf med ner.

Tips: Utomordentligt svårt och tippa. Malmö har aldrig mött ett Schweiziskt lag och det blir väldigt speciel matchbild, likt det vi fick se babyhawks göra. Orkar Malmö med detta spel, kommer man skaka Bern. men det finns två stooooora frågetecken. Per-Anton Lundström och Jesper Damgaard, klarar de av pressen Bernspelarna kommer sätta? Klarar dem det, kommer Malmö hänga med Bern, om inte kan Malmö få en rejäl omgång.En annan som är otroligt viktig, är den förmodade Målvakten Markus Svensson, som gjorde en toppmatch mot Frölunda men ett mistag gjode att Malmö inte fick poäng med sig. Han måste vara lika bra igen utan misstag. Men Mackan är bra och kommer göra en bra match som vanligt men räcker det? Det får vi se. Men jag säger 4-2 Bern.

Vad talar för Malmö? Bern måste vinna för att gå till slutspel. Det behöver iofs Malmö osså Men Bern hade nog räknat med att bli ett av de fyra första lagen i gruppen. För Malmö hade det varit rena bragden, men missar Bern är det ett fisako. Det kan komma att väga tungt till Malmös fördel. Men det kan också vara rena mardrömmen då man lär möta ett heltaggat Bern.

Skadorna lindriga och nye backen

Det ljusnar verkligen på Skadelisten i Malmö Redhawks. Victor Svensson och Lukas Sandström är båda tilbaka från sina skador, och stjärnorna Jan Urbas och Robin Alvarez hade långt ifrån så alvarliga skador som befarades. Det var fullt på isträningen och alla spelare åker med ner till Schweiz och Österike. Vilket är skönt, skador på försässongen  stör absolut förberedelserna och det blir svårare att hitta en fungerande lagkemi och sammansvetsat spel.

Nye backen Bryan Schmidt verkar ha imponerat på isträningarna, men i övermorgon ska han visa upp sitt fina spel i matchsammanhang och det är helt klart så att det skulle vara önskvärt med en stor back med bra puckbehandling och som dessutom är bra på rören. Det verkar som han har alla de kvalitéerna och om han har det kan ett frågetecken snabbt bytas ut till ett utropstecken för då har Malmö helt plötsligt skaffat sig en riktigt skaplig backbessätning något man inte haft på mååååånga år.

Är Schmidt backen som ska bredda Malmös försvar och göra det säkrare??? Vi får se, men är han det, kommer Malmö gå riktigt riktigt bra i år.  Vilket jag iofs tror ändå, men jag menar då att vi kan slåss om en elitserieplats och inte bara gå till kvalserien o bli 5:a 6:a utan verkligen har nått att hämta där.

Nordamerikansk Back anländer

Bryan Schmidt 29 år är klar för provspel i Rredhawks. Han anländer i början av veckan och åker med laget till Schwiez och Österike. Det är en 1,91 lång och 95 Kg tung back som anländer. Han beskrivs som en Allroundback, som är bra i båda riktningarna, en spelstil som Malmö såväl behöver. Men han måste vara rörlig och pucksäker då kan han bli ett utropstecken som komplement till lite trögare men deffensivt starka Lundström och eller Jesper Damgaard.

Kommande vecka möter man tuffa motståndare. Bern tillhör topp 3-4 i Schweiz vilket är ruskigt bra i en riktigt bra liga. Salzburg är Österíkes normalt bästa lag men klassen på Österikiska ligan är sådär. SCL Lions brukar hålla till i mitten i Schweiz och är alltså inget dåligt lag det heller.

Malmö har ett par tunga skador. Man lär iofs få tilbaka Victor Svensson och Lukas Sandström. Men tunga pjäser skadades i gårdagens match och visst är det oroväckande med så mycket skador redan såhär tidigt, men samtidigt är det ett tecken på att man kör hårt och lite på gränsen, det kan leda till lite förslitningsskador såhär i början. Men förhopningsvis ska det visa sig vara nyttigt ju längre sässongen lider. Jan Urbas är den tyngsta då han sett fruktansvärt bra ut första matcherna. Alvarez är lite förföljd men behöver komma i form och är väl tvungen att ligga lite på gränsen.

Nu har man stått upp bra mot HV 71 och Frölunda. Men i bland vill man ha lite segrar också och det ska väl kunna bli en seger på europaturnén iaf.

OBS: I dag är det exakt en månad till Allsvenskan drar igång. Det börjar närma ordentligt!

Peo på väg att värva

Peo Larsson har två backnamn på kroken. Den ene är trans atlant och den andra är europé. Vad att dömma är det närmst med transatlanten. Det skulle röra sig om 2 veckors tryout till att börja med. Räkna inte med något toppnamn då. Kan tänka mig att Peo vill ha en skridskostark allroundback med bra puckbehandling, ett komplement till lite trögare och ultradeffensive Per Anton Lundström/Jesper Damgaard.

Men Peo själv verkar hellre vilja ha europén, antagligen är det en mer ettablerad back, och detta skulle vara önskvärt efterssom Malmö redan har ett par ganska osäkra kort. Men kan Nevalainen fortsätta såhär så är det knappast någon som saknar Fredrik Eriksson. Weihager har också börjat riktigt starkt och verkar bygga på vad han presterade under fjolåret. Blomqvist behöver bara bli lite jämnare ännars är han given back tilsammans med offensive Patrik Hersley. Så kan vi bara få in en hyfsad back i tredje backparet, så är Malmö på +- 0 vad det gäller backsidan gämfört med i fjol. HV 71 snart. Ett HV som slog Frölunda med hela 8-1 igår. Känns som för Malmös del att det är viktigast att hålla nere siffrorna och göra en bra lagprestation och inte gämföra sig för mycket med HV.

Malmö möter svenska mästarna.

Malmö spelar i morgon sin andra match i Nordic Trophy och sin tredje försässongsmatch tottalt. HV 71 som är svenska mästare sedan 2 och en halv månad tilbaka och som just nu håller på o köra över Frölunda, som Malmö mötte igår och förlorade mycket knapt mot.

HV 71 har tappat lite tongivande spelare framförallt till Ryska ligan. Detta sedan det stod klart att man var tungen att förhandla om alla dyra kontrakt och sänka lönerna. Petrasek bästa offensive backen i elitserien och Stefan Liv är två tunga namn man har tappat. Men HV har spelare underifrån och kommer bli bra iår igen, för HV 71 är alltid bra och kommer deffenetivt vara med top 4 i år igen.

Malmö är nu igång och det verkar som saker o ting redan börjar falla på plats, det mesta fungerar faktiskt helt ok, det gäller bara att hitta en extranivå på allt, kanske kanske kan man hitta den i morgon och stå upp mot STORA HV 71 också.

Inga ändringar i Malmö mer än att det troligtvis blir Jonathan Bjurö som står i morgon. Kul att se att man verkligen satsar på att matcha in båda och inte tröttar ut Svensson. Det lär också ge fin erfarenhet för 19 årige Bjurö, även om han skulle misslyckas, gynnar det både Bjurö, laget och Svensson om båda matchas lika oavset motstånd såhär på försässongen.

Tips: Med tanke på att HV verkar fullständigt köra över Frölunda, så kanske huvudsaken är att göra en bra laginsats och inte tänka för mycket på ressultatet. Viktigt i morgon blir såklart boxplay, efterssom HVs powerplay år efter år är ruskigt. Annars är det effektiviteten, man måste ha bättre utdelning och får man det, kan man växa med uppgiften och skaka HV 71 också. 5-2 HV 71

Imponerande Malmö föll mycket knapt

Första omgången av European Trophy startade i dag. Malmö mötte mycket namnkunniga Frölunda inför 1270 personer på Malmö Arena och skakade elitserielaget rejält.

Period 1. Malmö gick in met lite för stor respekt, försökte men trycktes kanske enkelt ut i kanterna. Frölunda ägde mest puck men skapade ändå inte sådär hemskt farliga lägen. Ett friläre fick man dock men en fin räddning av Markus Svensson räddade Malmö den gången.3-8 i skott.

Period 2. Malmö kommer ut som ett nytt lag och visade musklerna rejält. Men Joakim Lundström i Frölundas mål var omutlig. Tomas Larsson fick ett rent friläge men för tam avslutning gjorde att Lundström ganska enkelt avvärjde. Frölunda fick sina kontringar och efter ett par fina räddningar av Svensson, blev han överspelad och det stod 0-1. Men inte långt efter hade Alvarez prickat stolpen. På efterförljande kontring slår Lasu in 0-2 med ett handledsskott. Markus Svensson var olycklig den skulle han bara ha. Sen fortsatte perioden med böljande spel och aldelles för många klara missar från Malmö.

Period 3. Frölunda kom ut och körde på ordentligt. Parkerade i Malmös zon i 6 minnuter men ett bra försvarsarbete och en ruskigt bra Markus Svensson räddade Malmö kvar i matchen. Efter några minnuter, tog Malmö över fulständigt, och spelade stundtals ut stjärnorna från Götteborg Lundström var flera gånger överspelat men gjorde rena monsterräddningar.Men i Powerplay, kom 1-2 mycket välförtjänt. I kommande Powerplay var det ruskigt nära 2-2 men Pucken stannade på mållinjen och Lundström han före Malmöspelare. Malmö tryckte på och fick en gyllene chans att spela 6 mot 4. Men kort därefter, åker Hardt helt felaktigt ut för Charching då han stod parkerad framför Målvakten som fick en kropskontakt och slängde sig. RUSKIGT DÅLIGT. Detta gjorde att Frölunda sista 1,30 kunde slå ifrån sig och komma undan med Blotta förskräckelsen.

+++ Jan Urbas, bäst på plan utöver Lundström
++ Markus Svensson. Fantastisk hela matchen men ett misstag blev matchavgörande även om det inte var det egentligen
+ Powerplay/Boxplay. Boxplay prickfritt. Powerplay är också väldigt bra för att vara såhär tidigt på sässongen det syns att Mattsson ger väldigt mycket i den spelformen.

--- Missade Lägen. Effektiviteten är på tok för dålig i dag har man 3 frilägen måste man sätta minst ett av dem och då hade vi haft 2-2.
--Domarinsatsen. Nej Morgan och Pehr detta duger som vanligt närdet gäller dessa inte. otroligt uppenbar filmning på slutet och några otroligt billga Malmöutvisningar. Dessutom missade man när Frölunda hade sex man men bägge Malmös tog man för.
- Frölunda. Som jag ser i dag med Hahl, Kalio, Koivisto,, Niklas Andersson + förstärkning från NHL Joel Lundkvist och Ekman Larsson så underpresterar man oerhört igen. Man e faktiskt inte ett dugg bättre än Malmö och vi snackar toppen av Allsvenskan mot Toppen av Elitserien, två stolpskott ifrån praktfiasko. Nej VF det blir inget SM-guld

Inför European Trophy mot Frölunda

Malmö Redhawks har kört igrång, man har haft en vecka på is och haft en träningsmatch mot Hamburg där man vann med 5-4. I morgon drar försässongsturneringen European Trophy igång, en ganska stor turnering med fina prispengar. Förra året slutade Malmö 5:a efter att ha bessegrat Färjestad, det gav 500 000. I år är det bettydligt fler lag med och det är en riktig turnering med Eurpeiska storlag. Malmö hamnade i Schweizgruppen och har fått en svårare lottningen. Det börjar med Frölunda, ett Frölunda som underpresterat senaste sässongerna trots toppspelare, till denna sässongen ser det dock ut som man har en bättre mix av gammalt och ungt.

Redhawks satsar på stora delar av förra årets lag. Men backsidan har försämrats ytterligare på pappret. Glädjande från förra matchen var dock att Nevalainen var bra. Det är nämligen han som ska fylla lucken efter Fredrik Eriksson. Forwrdssidan ser rejält förstärkt ut och håller väl egentligen elitserieklass.

Marcus Hurtig, knäskadades i första matchen och kommer inte fortsätta i Malmö, detta ger plats för Sebastian Dyk den snabbe rivige junioren. Victor Svensson drass med en handskada och junioren Roger Ohlsson ersätter honnom på Centerplatsen i fjärdekedjan. Annars inga förrändringar. Markus Svensson vaktar Kassen.

600 biljetter sålda det förväntas väl kring 1000 personer i morgon ganska normalt såhär off season.

Tips: Malmö vinner ganska offta mot Frölunda i försässongsmatcher, det viktigaste är att Malmö gör en bra insats, sen hur långt det räcker får man se, allt än en jumboplats för Malmö får anses som bonus. 2-4 Frölunda.

Pucken är släppt

I går släpptes pucken för första gången denna sässong. Träningsmatch Malmö-Hamburg, och det blev seger. 5-4 i en svängig match, där man egentligen inte kan dra för stora växlar. Inte mer än att man verkar ha en ohygglig moral i laget Tyskarna vände nämligen 3-1 till 3-4 i början av tredje men man rasade inte ihop, Urbas gjorde 4-4 och med 10 sekunder kvar gör man 5-4 något turligt.

Juniorerna vann sin match mot Rögle med 3-2 ett ressultat som nog borde varit bettydligt större efterssom man missade 5 rena friläge

nu till Fotboll Malmö vann imponerande uppe i Örebro och utmanar Helsingborg på riktigt riktigt allvar. Som det känns nu är Malmö Ruskigt stabila och herregud den 15 sep när lagen möts på Swedbank stadion, kan det näst intill vara direkt avgörande match..

På Tisdag Malmö Redhawks-Frölunda i European trophy. Guld till MFF elitserie för Malmö Redhawks vågar man tro på något sådant.

Snart släpps pucken

Det är nu mindre än en vecka kvar till första träningsmatchen mo Hamburg den 7 Aug. Första isträningen som tyvär blir stängd är på Måndag och nu känns det att det är allvar igen. Men vi kan inte förvänta oss några toppubliksiffror varken i European Trophy eller i början av serien för Malmö FF flyger fram och har verkligen tätkänning i forbolsallsvenskan.

Det kommer Rulla på fram till den 14 September.l Malmö kommer möta i topplag i europa både svenska och utländska lag. I Tur och ordning kommer nu motståndarna.

Frölunda (Hemma)
HV71 (Borta)
Bern (Borta)
Red Bull Salzburg (borta)
SCL Lions (Borta)
TPS Åbo (Hemma)
Kärpet (Hemma)
Tappara (Hemma)

Själv ser jag fram emot att få se Finska lag i Malmö Arena nått jag aldrig fått sett tidigare.

Det känns nu. Pucken släps snart. Årskortet är beställt. Häng med du också. Stå upp för föreningen nu. Och grabbarna på isen kör nu så det ryker.

RSS 2.0